Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wikegård och jag

Hussfelt

Välkommen Niklas.

Ja, så står det då klart att Niklas Wikegård kommer till oss på TV4 och det kommer såklart att bli kul att få jobba ihop framöver. Niklas och jag har en historia som går långt tillbaka i tiden då han tidigt var med oss som engagerad i våra sändningar på Canal+ för drygt tio år sedan. Jag har mycket att tacka Nicke för.

Det var en tuff utmaning för mig att komma in som 25-årigt ankare i våra fotbolls- och hockeysändningar på den tiden. Framförallt fyllde jag inte ut kostymen. Jag var ung, aningen oerfaren och såg dessutom ut som en liten pojke. Förutom det så hade jag ofta en allmänt lantlig stil, ibland med för långt hår, möjligen till och med blonderat nån gång, nån prilla under läppen och för stora garn av gubbmodell från Oscar Jacobsson.

Annons

Jag har för det mesta i mitt liv sökt mig så nära den optimala informationskällan som det bara har gått. För att kunna förstå toppfotbollen flyttade jag till Italien och lärde mig en del om spelarnas och tränarnas vardag i Serie A. På samma sätt i mindre skala gjorde jag inom ishockeyn. Jag ringde Niklas Wikegård och bad att få gå bredvid honom under några dagar då han var i Malmö IF och han tog emot mig. Jag fick lära mig det mesta om elitspelarens verklighet, allt från hur deras vardag såg ut till hur slipmaskinen fungerade. Jag var med på ispassen och sponsorträffarna, fick lära mig hur och varför laget använde sig av olika typer av övningar, om olika spelmodeller på träning och match och jag fick lira golf med Daniel Rydmark och Juha Riihijärvi.

Det var faktiskt i Malmö som jag fick följa Johan Tornbergs exceptionella professionalitet på nära håll och det var ofta Johan som lärde mig mycket under min period där nere. Han var alltid på träningen först, var alltid extremt noga med sin utrustning och hade den bästa slipningen på skridskorna, åtminstone den mest exakta. När vi på Canal+ behövde hitta ersättare för Niklas så förslog jag Johan Tornberg för mina chefer. Han fick också chansen hos oss, jobbade och utvecklade sig och har sedan gått vidare i sin TV-karriär. Det var alltså i Malmö vi hittade såväl Fjellström som Niklas och Johan en gång i tiden.

Annons


Typ så här såg Nicke ut alltför ofta när jag gick vid sidan av honom i Malmö.

Jag kommer att vara evigt tacksam för det Niklas gjorde för mig. Han är en av de trevligaste och mest sympatiska människor jag har träffat. Nicke hjälpte mig också att hitta ‘Mr Perfect’, vår gemensamma agent i mediavärlden, mannen som förhandlar avtal åt oss båda. Det ska bli kul att få jobba tillsammans med Nicke.

Tack för all hjälp hittills Niklas och välkommen hit!

Jag och Niklas ska kommentera Gladiatorerna tillsammans i TV4.

Publicerad 2011-05-24 12:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto