Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan kunde ha vunnit..

Hussfelt

..om bara Pato hade haft rätt skärpa i omställningarna.

I morse fick jag sitta med i Nyhetsmorgon och prata om matchen. Trevligt. Så där såg det ut när jag smög ut från fyran vid halv sju i morse:

[youtubeplay id=”Gs2dJSGb9Uk” size=”large”]

* OBS!. Dominerade = bollinnehavsmäsigt. (Inte per automatik det lag som vaskade fram vassast målchanser.)

*****

Ja, trots att Milan kom till Camp Nou utan Ibra, med en ersättare (läs: Cassano) som hade en usel dag på jobbet, utan den riktige Gattuso och med en tidig skada på Prince, så löste Milan 2-2. Milan blottade dessutom en svaghet hos Barcelonas mittbackar Mascherano och Abidal som kommer att straffa sig längre fram i turneringen. Ingen försvarare i fotbollsvärlden idag hänger med Pato då han drar iväg på djupet med boll i fart. Tyvärr är ‘Ankan’ inte utrustad med den finkänsligaste tekniken och hans avvägningar i spelet har mycket kvar att önska, men då Milan ställde om igår kväll hamnade Barcas spelare på hälarna och ledningen kunde ha varit 2-0 tidigt, snarare än 1-1 om bara Pato kunant kontrollera bollen och sin omgivning bättre.

Annons

Lite reflektioner:

‘Barcelona är hela världens referenspunkt’

* Högmod går före fall, och lyssnade man på unga, svenska, nyfrälsta, historielösa ‘culés’ inför det här mötet så lät det som om den här matchen skulle ha slutat 4-1 eller 5-0 i förhandstipsen.
* Det är hopplöst att försvara sig mot många av Barcas spelare som faller vid varje vidröring. Osmakligt. Inte ‘the Nesta way’ direkt.
* Utan Messi har Barcelona idag ett mycket bra lag, men inget lag som skulle vinna titlar är min fasta övertygelse. Messi som spelare är över allt och alla, och jag tror han skulle vinna titlar i vilket lag han än spelade, så länge han inte spelade i Maradonas gamla landslagströja.
* Barcelona är referenspunkten för hur i stort sett alla världens klubbar drömmer om att spela, och hela klubben sköts på ett sätt som får i stort sett varenda rivaliserande supporter att blekna av avund. Lägg därtill alla titlar klubben lägger vid sina fötter. Barcelona ÄR fotboll idag. Alla andra klubbar har bara EN klubb att jämföra sig med idag, och det är Barcelona. Det finns inte ens en tvåa. Och ja, även Manchester United får titta uppåt även om det kan kännas ovant. Man United är många världar från Barcelona fotbollsmässigt, och till stor del upplever jag att den klubben och deras egna fans har en skev självbild. Jag är övertygad om att Man City och Chelsea snarare skulle ha en större chans att rubba Barca, så som Milan gjorde igår.

Annons
* Mötet mellan Milan och Barca var för övrigt ett möte mellan 2000-talets giganter och Champions Leagues överlägset mest framgångsrika klubb. Klart att det skulle bli oavgjort.

 

Publicerad 2011-09-14 07:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto