Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Njut av livet i november

Hussfelt

November är grått, fuktigt och kallt och många går på knäna. Ändå älskar jag den här tiden på året. Att få smyga in i värmen, tända ett par ljus, äta gott och umgås med dom man tycker om. Det är ofta det enkla som är det varma och geniala.

Igår var en sån där kväll, på Terreno, vinbaren på Kungsholmen. Vårt lilla fotbollslag hade en träff där spelare, sponsorer, styrelse och vänner runt klubben möttes för att umgås. Det är ett underbart gäng, med härliga människor och vi drömmer om att en gång få springa ut mot nåt riktigt bra, stort lag. Om så bara för en dag.

Drömmar är gratis, och att vara optimist, drömmare och visionär en grå novemberdag i norra Europa tycker jag är en ynnest. Jag är så tacksam över varje dag, varje ögonblick och jag har lärt mig att älska det mesta med livet. Även en motgång, även en näsbränna eller en konstruktiv vägvisare som leder mig i rätt riktning kan vara bra. När det gäller rena kapningar eller personangrepp så rinner det av mig som vatten på en gås.

Annons

Jag går bort till min bryggare, tar en espresso, slår mig ner igen, tittar ut och drömmer mig bort, till Neapel. Om 12 dagar lyfter vi mot Rom för vidare färd söderut.

Det var synd att vi inte fick se Napoli-Juventus redan i söndags kväll. Club Calcio har numera ofta så många tittare att vissa följer magasinet i högre utsträckning än själva matcherna. Normalt sett är det bara en tiondel av vår matchpublik som ser själva studion innan match.

Vi som jobbar med programmet trivs i den prestige-lösa miljön och alla har en gemensam passion för det vi jobbar med. Snobben läser ju förvisso de italienska tidningarna så gott som varje dag i sin i-pad, men så brinner han ju också för att följa själva spelet. Simon flyttar snart ner och lever sitt liv i Italien över vintern, Marcus och Lorenzo har det italienska i blodet och Johanna som bara varit med en gång lever det där livet så nära fotbollen att hon ständigt kan förmedla det senaste därifrån.

Annons

Lägg därtill hjältarna Jarelind, Backe, Emir och Per-Jarle som gör mycket av det jobb som får oss andra att se bättre ut (och då menar jag inte kläderna, som jag nog får hålla mig undan från att kommentera så att det inte bloggen blir för yvig).

Sms från ‘Runar’. Han är nere hos ‘L’Aeroplanino’ i Rom. Han skriver att han behövde se ljuset i några dagar, och det lilla flygplanet är ju ledig då hans Catania-spelare får vila under landslagsuppehållet. 12 dagar kvar. Snart är vi där.

A la prossima!

 

Publicerad 2011-11-09 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto