Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Äkta eller cred?

Hussfelt

Onsdag lunch och dagarna passerar så fort. Ett år passerar fort.

Har ni flyttat mycket i era liv? Det har jag gjort. Från ena lilla tillhållet till det andra runt Linköping, till San Diego i Kalifornien, flytta hem till mamma, in till stan, lumpen i Vaxholm, plugg i Vingåker, upp till Stockkholm, ner till Florens, hem igen, flytta runt i Stockholm.

Det här året inleddes med en flytt från Hammarby Sjöstad och även om det känns som om jag har flyttat hela året så har mitt nya hem inte blivit klart. Det kommer att ta två månader till. Minst.

Senast idag var det hantverkare här och kollade på förändringar. En lampa blev levererad. En hel del kvar.

*****

Milan vinner och vinner, men fokus på sistone har hamnat en del på Ibras och Boatengs billiga straffar. Italienska domare har sedan Calciopoli 2006 varit bäst i topp-Europa på att inte belöna filmare, utan snarare varna dem och i vassa fall även stänga av dem tycker jag. Och sannolikheten borde ju vara större att detta är ett fenomen som ständigt drabbar italienska spelare i Serie A, än att det ska drabba importerna om det nu är så att det är ett kulturellt utbrett fenomen på just den appeninska halvön. Ändå är det Adriano, Krasic och Boateng som har spelat i andra ligor som tar med sig sina influenser till Italien.

Annons

*****

Luís Suarez avstängd i åtta matcher, utan bevis. I Sydamerika gör man allt som bara är möjligt för att provocera sin motståndare verbalt, och här i Europa vet vi bättre. Däremot sägs ‘negro’ inte vara ett skällsord och Luís Suarez känner att han blir uthängd, då han hävdar att även Evra har provocerat sin motståndare. Han får stöd av sin tränare King Kenny. Vem ska man tro på? Hur gör man i ett sådant här fall? Det finns många som hävdar att Evra inte är trovärdig.

*****

Äkta. Vad är äkta för dig? Vad är äkta kärlek? För egen del var jag så passionerad i vårt svenska landslag i forna dagar att jag åkte på mästerskapen för att se dem spela. Det började med VM -94 i USA. Jag minns hur länge jag och min vän Pelle sparade för att komma iväg på den där resan. Äkta kärlek är att följa sitt hjärta. Jag åkte runt och såg landslaget fram till VM 2006. Sedan fick jag jobba med mästerskapen och ironiskt nog missade jag en del av ‘våra’ matcher. Det var det ändå värt. Det har varit fantastiska fotbollsupplevelser och andra upplevelser med min gamle vapendragare Stubben.

Annons

*****

Stockholm har sina creddiga kretsar. Det är ball att känna den och den, det är ball att gå på det och det stället, att klä sig i det här eller det där. För egen del kan jag tycka att det är roligare att stå ut lite, att vara lite excentrisk i sina klädval, att umgås med människor man tycker om snarare än med dem man behöver, äta mat där man blir väl omhändertagen och där dom har ett bra kök. Att vara sig själv och gå sin väg. Mina ränder går aldrig ur. Jag är en Mjölby AI-kille som är uppväxt på landet. Jag är inte född i farstun på TV4 och kommer aldrig att vara TV-snubben. Inte i mina egna ögon i alla fall.

[youtubeplay id=”dfQ4BN8WhGU” size=”large”]

*****

Udinese – Juventus ikväll. Jag är så imponerad av båda lagen att jag knappt vet var jag ska börja. Vi hörs ikväll!

Annons

A dopo!

 

Publicerad 2011-12-21 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto