Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ett blogginlägg utan namn

September i december och luften är frisk när jag vandrar ner till närköpet för att handla frukost. Jag har säkert varit hundra gånger på Kvarnen under mina år här uppe, men jag har aldrig varit på Grand Hotel tidigare. Jag har hängt mycket på Söder gonom åren, men igår gjorde jag debut på Grand. En skön sittning (för att citera min svåre kollega) med vänner som träffas och säger adjö innan jul. Ikväll blir det en ny adjö-kväll med SVT-profilen, ‘Slivargen’ och ‘Jokern’.

ANNONS

*****

Gym om nån timma med ‘Ice’. Efter en otroligt bra period i september och oktober har jag halkat tillbaka litegrann under november och december. I januari är det tillbaka till ritbordet!

*****

Tänk att jag fick min nya färg där uppe på bloggen till slut. Den vackra italienska banderollen är borta. Nu får jag skiva om vad som helst nästan. Men mest om fotboll såklart. Önskar att jag kunde ge mig själv mer tid till detta. Jag får skriva en bok istället. Det verkar inne.

*****

Manchester City är på väg att krossa alla gamla målrekord i Premier League. Silva har blivit konkret, laget har 53 mål gjorda på 17 matcher och det är fler än tre i snitt. Ändå hänger Man United på. Wow! Ferguson och grabbarna löser det trots att hans största stjärnor bitvis har varit ur form. Imponerande.

Tuffa tider för Liverpool och Arsenal just nu som kanske får finna sig i att rasa i hierarkin. Frågan är vad som händer när Financial Fair Play träder i full kraft. Alla lag numer är ju ‘köplag’ men vart sätter man gränsen?

ANNONS

För egen del tycker jag Wenger är lite för gnällig för min smak. Jag tror inte han hade gnällt om han hade suttit i Mancinis sits nu, med rika ägare. Det är min känsla i alla fall. Det är ofta fel på andra klubbar enligt Wenger när han uttalar sig. Ena dagen är det Barcelona, andra gången är den Man City. Det blåser på toppen.

*****

Ok, kanske är det så att det finns bevis som visar att Luis Suárez är skyldig. Annars känns ju domen lika egendomlig som den som Materazzi råkade ut för efter VM.

Den som spelat fotboll vet hur mycket provokationer det är ute på fotbollsplanen och hur mycket spelarna försöker få sina motståndare ur mental balans. Många är dom som låtit sig tappa huvudet genom åren, men om vi skulle börja fälla alla spelare som misstänks ha uttryckt sig kränkande om sina motståndare så kommer det inte att vara många spelare kvar på planen.

ANNONS

Det försvarar inte någons beteende, men det förklarar den kultur som ofta råder på planen.

*****

Jag var programledaren som blev kommentator. För några år sedan var jag besatt av all information jag kunde komma över när det gällde Italien och fotbollen där nere. Jag har rest runt där i många år, träffat dom flesta, sett de flesta platserna. Jag har läst en massa böcker, tidsskrifter, följt med i tidningarna och på webben. Ändå är det själva kommentatorskonsten jag har lagt mycket fokus på att förädla de senaste åren. Ett tilltal, en röst, ett sätt att säga något till den som ser matchen. Tajmingen är nog lite bättre, språket är nog lite bättre, men det finns såklart mycket, mycket (Strömberg-svenska) att utveckla.

*****

Jag vill göra TV. Producera TV. Henok Goitom har redan börjat, och det ser ruggigt spännande ut. I vår möts hans Kista Galaxy och vårt FC Andrea Doria i en träningsmatch. Jag längtar dit. Kolla in Henoks intressanta pilotprogram:

ANNONS

[youtubeplay id=”Q0iiNZdIJww” size=”large”]

*****

I mitten av januari åker jag ner på Derby della Madonnina som det ser ut nu. Helgen innan börjar Gladiatorerna att sändas i TV4. Det är sport. Det är riktiga utmaningar. Det smäller. Det är på allvar. Det var en förutsättning för att göra programmet. Jag tycker om det. Hoppas att ni också kommer att göra det.

Vi hörs. Eller ses. I Stockholm, Linköping, New York eller Dubai? Jag vet inte.

Ciao!

Publicerad 2011-12-22 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto