Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juldagsblogg

Hussfelt

Andra kapitlet i Ibras bok och nu handlar det om hans familj. Han berättar mycket ärligt och öppenhjärtligt om hur han såg ut och om hur grym han blev på att stjäla cyklar. Det hela bottnade i att han fick sin egen cykel stulen, och även en amatörpsykolog kan räkna ut att våra beteenden ofta bottnar i vilka erfarenheter vi har med oss.

Nu visar Bengt upp sin kvällstidning. En av kvällstidningarna publicerar en lista på världens hundra hetaste idrottsmän enligt oss svenskar och den som toppar är Petter Northug. Före Ibra. Snacka om att Vinterstudion har lyckats med sin satsning. Jag hade gärna skrivit exakt om vad jag tycker om Vinterstudion också, såklart övervägande positivt, men gör jag det kan det hamna i en kvällstidning och det anses inte vara bra. Jag slutade läsa kvällstidningar efter VM 2010 och idag ser min värld annorlunda ut, när man inte plockar sin verklighetsbild från den typen av journalistik.

Helt klart är i alla fall att marginalsporten skidåkning är, har blivit, otroligt stor här som TV-sport. Så stor att vi upplever att Petter Northug är en världsstjärna?

Annons

En gång i tiden läste jag alltid Mats Olssons krönikor, jag köpte hans bok ‘Lonely Boys’, som jag plöjde igenom, men med tiden började jag köpa konkurrenttidningen. Jag spelade på Elitseriens Dream Team där jag ett år hamnade i den absoluta toppen. Jag läste Staffan Heimerssons reflektioner under ett av mästerskapen, jag började läsa den fantasistka Simon Banks alster. Numera läser jag Leifby på Twitter istället.

Ibra berättar mycket om sin familj och om Sanela i sin bok. Sanela Ibrahimovic, Zlatans syster, är min kompis. Vi satt bredvid varandra på Vampyrens bröllop och hade riktigt kul tillsammans. Efteråt jagade hon in mig i baren och lärde mig hur man dricker shots. Det blev repris nere i Malmö på fotbollsgalan förra hösten. Sanela berättade en otroligt rolig historia om när hon var på Milanello och ombads hålla Zlatans hund (för det är väl hans?), men hon ville inte att jag skulle skriva om den, så det gör jag inte. Det är en historia som gör sig bäst att berätta. Sanela är tillsammans med Vampyrens barndomsvän.

Annons

Förresten känns det som om Sanela är originalet och Zlatan är originalets berömda syskon. Hennes surr är underbart.

Anna Brolin i Nyhetsmorgon. Ensam. Hon utvecklas hela tiden och är bra i det här forumet. Tror nog hon är som bäst här, ensam. Nyss hörde jag hur hon spelade upp Sverige-Holland när vi tog oss till EM och jag gastade efter slutsignalen. Jag träffade förresten Erik Hamrén på svenska hjältar-galan och vår förbundskapten hade läst min ungdoms kärleksberättelse här på bloggen. Texten handlade till stor del om Lasse Winnerbäck som växte upp i mina krokar. Vi pratade om den där texten och det var en fin stund för mig. Både Erik och Lasse Lagerbäck har fina, humana sidor.

Brorsan har vaknat och vi dricker det starkaste av kaffe tillsammans. Bengt har inhandlat Zoegas Skånerost från sina hemtrakter. Jag längtar till New York, till Mats Olssons kvarter där jag suttit och druckit ett par kalla pilsner ihop med Olof Lundh. Jag längtar till New York men jag längar inte efter kaffet där. Svart vatten.

Annons

Jo, angående gårdagens text vill jag berömma gårdagens kommentarer generellt sett. Det känns som om det är många som faktiskt vill diskutera ämnena. Jag tror alltså att Ibras ovilja att ta det hårda, tunga, krävande jobbet i försvarsspel och att han så tydligt visade det för Guardiola, blev hans utträdesbiljett i Barca. I ett svenskt landslag orkar han inte heller ta ut sig som exempelvis Johan Elmander i spelet utan boll.

Underskatta aldrig spelet utan boll i fotboll. Spelet vi inte ser, spelet som sällan premieras, spelet som den novise har svårt att kommentera, eller referera till. Sverige är oftast ett bättre lag utan boll när Ibra inte spelar. Sverige är ett bättre lag med boll när Ibra spelar och är som bäst.

Vi har alla haft motstånd på vår väg i livet. Zlatan mötte på motstånd även i det som ska vara hemmets lugna vrå. Man unnar honom det familjeliv han nu har fått. Men som jag och mina vänner ofta har sagt och som han själv också säger. ‘Det går att ta Zlatan ur Rosengård, men det går aldrig att ta Rosengård ur Zlatan’. Allting såklart på gott. Och ibland även på ont.

Annons
Publicerad 2011-12-25 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto