Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VM-hjältarna måste vara rena

Hussfelt

Vi tar ett brejk i Ibra-boken för att göra lite annat. Idag ska jag möta upp signore Birro för en stunds samkväm och efter det stundar tennis i Kungliga med Jochen. Nu är det dags att börja ta tag i träningen på riktigt igen!

Igår kväll såg jag Foppa-dokumentären i SVT. Jag måste säga att jag sällan mår så bra framför skärmen som då jag får se och lyssna på Foppa. Vilken förebild! Om det nu är så att många av oss strävar efter att bli bättre människor för varje dag så känns det som om Foppa redan har nått fram. Att han sedan spelade hockey som ingen annan med sitt spelsinne, sin snajdiga teknik och sitt fysiska spel gjorde honom unik. Hockey var roligare med Foppa.

*****

Med ett halvår kvar till EM öppnar förbundskapten Prandelli äntligen dörren för Antonio Di Natales medverkan i landslaget. Sedan sommaren 2009 har Di Natale producerat 67 mål på 84 ligamatcher och varit helt outstandning bland inhemska spelare. Prandellis uttagningar och resultat har närmast varit prickfria och bara Spanien kan mäta sig med Italien när det gäller possession-spelet nu. När det gäller Di Natale har han dock varit knepigare. Italiens förbundskapten anser dock nu att Di Natale och Balotelli kan funka bra ihop då båda kan spela som rörliga anfallare tillsammans.

Annons

*****

Ja, ni har redan läst om det. Spelskandalen där även Buffon, Cannavaro och Gattuso sägs vara inblandade nu. Italien är ett en land med en tradition, där maffian har haft en stort grepp om södern, och andra sammanslutna affärsgrupper har kontrollerat norr. Fusk har alltid setts som en förutsättning för att lyckas mot den bakgrunden och då det alltid finns en misstanke riktad mot framgångsrika människor så granskas dom också extra hårt. Högavlönade politiker har svag trovärdighet och det skapar ett oroligt samhällsklimat.

När det nu finns en värld, fotbollsvärlden, som gynnar så många så resonerar nog många: varför inte samarbeta? Vart går gränsen?

Självklart finns misstänksamheten alltid där. Kan en domare äta lunch på samma restaurang som en FIFA-delegat, en spelare och hans agent? Kan en klubbledare äta middag i samma kvarter som en annan klubbledare? Kan en domarbas, en stor sponsor och en sportchef gå på samma evenemang utan att en misstanke ska väckas? Nej.

Annons

Det finns idag så många som tjänar pengar på toppfotboll att misstanke om fusk alltid kommer att finnas där, och med stor sannolikhet kommer elitidrotten att omgärdas av lycksökare för all framtid. Det som Cristano Doni gjorde är oförlåtligt. Det vore mycket tragiskt om även de tre VM-hjältarna är skyldiga.

*****

Mellandagsfotboll med Premier League. Mumma.

*****

Snart öppnar mercaton. Borriello går med största sannolikhet till Juventus. I övrigt då?

Vi får vänta och se. Giovinco lär stanna i Parma.

Publicerad 2011-12-28 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto