Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Drivkraften avgör

Tredje kapitlet i Ibras bok. Jag slås ändå av hur skönt uppriktig han är. Alltså, vilken undantagsmänniska det är blir så tydligt när man läser om hur lång vägen har varit och hur tidigt han hade en agenda. Att prata stort men att kunna dominera. Att leva upp till sina stora ord. För en vanlig Svenne Banan kan det vara en bra taktik om man vill sluta snusa eller röka. Berätta först, sedan leva upp till det. Ibra hade aningen högre målsättningar om man säger så.

Han berättar att han var liten till växten och hur han behövde kompensera sin litenhet med list och teknik. Det är bara några år sedan vi trodde att de små spelarna inte hade någon framtid. Plötsligt tog Xavi över hela scenen, ackompanjerad av Iniesta, med Messi som spets. Små spelare har blivit på modet och ofta är det små, kvicka spelare som är svårast att få tag på.

ANNONS

Jag växte upp med den där inställningen också. Fotboll skulle sparkas, inte spelas. Dribbla skulle man avstå ifrån. Det var i Linghem jag kände så. Mina första fyra år i Mjölby var rena rama fotbollsdrömmen. Jag spelade högerback i Mjölby AI i fyra år och spelade varje match. Vi brukade vinna vår serie och det enda lag som slog oss med jämna mellanrum var BK Zeros från Motala.

Vi var lirarnas lag. Egga i mål, Nicke Johansson en murbräcka på mittbacken, Pata på vänsteryttern, Tobbe som bara sprang o sprang, Vavva som var vår Francesco Totti eller Littbarski eller Platini. Henke Johansson kom också till MAI. Jag tror han och Vavva var populärast hos damerna också. Jag var den lilla högerbacken som fick tränare Jan Egirs förtroende. Janne är den bästa tränare jag har haft och han är en förebild för mig än idag.

ANNONS

Jag är övertygad om att det inte är talangen som avgör en ung spelares framtid. Jag tror på drivkraften. Det är den inre drivkraften som är avgörande hos framgångsrika människor. Om man har passionen, vet var man vill, är målmedveten och repeterar det man ska göra tillräckligt många gånger så blir man bra.

 

Publicerad 2012-01-04 kl 21:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto