Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guldbollen till Messi

Baksmällan 2 på duken, och efter en tennis på Kungliga med min vän Freddan följer jag Guldbollen-ceremonin på Eurosport. Gökungen har blivit kommentator där nu och får goda vitsord. Jag är gärna med i utvecklingen av framtidens kommentatorer och ser gärna att dom toppar mig i det dom gör. Livet är fullt av utmaningar och vem vet vad som väntar runt hörnet.

Stort att Pia Sundhage tog sig till ceremonin. Det vore häftigt om hon en dag kunde finnas med i FC Andrea Dorias stab, kanske tillsammans med Jonas Thern? Jag minns när hon var och besökte min lilla klubb Linghems SK. På Linghemsskolans scen, en lite rundare upplaga av Sundhage, sjöng ‘Om du har ett äpple, vill du dela det med mig?’. Hon hade ett tydligt budskap som vi alla borde vara lyhörda inför. Idag lyssnar en större publik när hon öppnar munnen.

ANNONS

Wayne Rooneys mål mot Man City ifjol.. kan vara det snyggaste jag nånsin har sett. Även om jag har mina sympatier i Manchesters blå del så kändes det fint att se den makalöse Rooneys fullträff. Jag tyckte också att det var bra att United fick vinna igår. City gjorde ändå en hedervärd insats, Mancini hann med att hylla Uniteds vinnarmentalitet och Phil Jones hands kunde ju ha ändrat utgången.

Störst var ändå Paul Scholes comeback. Både Guardiola och Xavi har hyllat Scholes som den bäste mittfältaren de två senaste decennierna och hade han varit spanjor istället hade ännu fler sett hans tekniska kvalitéer. Självklart hade han flest passningar igår och flest till rätt adress såklart.

Jag har sett så mycket toppfotboll på plats och ofta observerat detaljerna. Den som har kopierat Scholes ständiga huvudvridningar, Xavi, är också den som påminner mest om honom i rörelsemönster och passningsspel. Scholes skjuter mer, tacklar mer, tar ännu mer defensivt ansvar, är bättre på huvudet, slår mera cross långt, men Xavi är ju å andra sidan mera exakt instick och ännu snabbare i tanken.

ANNONS

Herregud, nu dyker Shakira upp på scenen. Vilken kvinna det är ändå! Grattis Gerard. Waka Waka på dig!


En stökig duo.

Den riktige Ronaldo dyker också upp på scenen. Jag vill minnas honom ungefär så här:

[youtubeplay id=”X2NHqSXftzU” size=”large”]

Undrar just om han hade klarat av tempot och fysiken i England. Obs. Ironi!

Guldbollen till Messi. Mer rätt än så kan det inte bli. Han har varit Barcelonas avgörande spelare när laget van Champions League och han var avgörande i avgörande matcher. Det är en äkta champ. 2011 var hans. Lionel Messi är världens bästa klubblagsspelare, och klubblagsfotbollen är idag gigantisk, egentligen på sätt och vis större än landslagsfotbollen. Den här gången var valet helt rätt, Leo!

*****

Nu har jag sett Napoli göra 9-2 på Genoa och Palermo utan Lavezzi. Jag är ju inte så övertygad om att Lavezzi är så viktig för laget som Cavani är. Det var först med värvningen av Cavani som Napoli tog det där sista steget. Det är han som är skillnaden, poängen, de avgörande målen. Och jag tror att ‘Turboman’ kan konkurrera med Lavezzi framöver, och det är intressant att se att Pandev blir konkret igen i syn nya tröja. Vilken offensiv dom är på väg att bygga! När kommer det in en världsback?

ANNONS

*****

Nu blir bossen nöjd. Jag bloggar ju på som en dåre här under det nya året..

Publicerad 2012-01-09 kl 19:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto