Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Blogg den 25 april

Sebastian Giovinco har just haft ny show med två framspelningar i vinstmatchen i Palermo och har nu 21 poäng (12+9) i lilla Parma som han har tagit upp på den övre halvan i tabellen. Undrar just vad sommaren har att erbjuda Atommyran i det azurblå stället och vart han spelar i höst. Litar Conte på Seba?

*****

God afton. Jag sitter hemma och förbereder mig inför frågesport på Södra Teatern ikväll. Igår var en sån där förtrollande kväll uppe på Mosebacke då Chelsea till slut tog sig vidare till sin drömfinal efter en närmast osannolik insats i Barcelona.

Barcelona har byggt upp fotbollsvärldens starkaste spelidentitet under Guardiolas ledning som bygger på bollinnehav. Det innebär också att katalanerna erbjuder en hel planhalva för motståndarna att ta del av, då bollen erövras. Många tycker att det var skönt att Barcelonas dominans bröts. Det vi kan konstatera är att Chelsea fick sin revansch till slut efter att ha blivit bortdömda 2009. Grattis!

*****

Milans tränare Max Allegri är pressad efter en del laguttagningar på sistone och hånas numera öppet bland delar av fansen. Att spela Emanuelson som trequartista i en klubb som vill slåss om alla titlar kommer inte att nå sina mål. Just den kritiken är lätt att förstå.

*****

Napoli vann igen utan Lavezzi, nu mot formstarka Lecce. Enligt mitt sätt att se det är det Cavani som är Napolis viktigaste spelare, den som gör skillnaden. Lavezzi är den som hjärtat bultar mest för, för många, men jag tror att Vargas kan bli en större spelare i Napolis tröja. Vänta till nästa säsong!

*****

Titelstriden i England är åter öppen. Tänk så många som uttalat sig om Mancinis ledarskap denna vår, och ändå vinner laget nu med stora siffror, med Tévez från start, med Balotelli avstängd, och med frid och fröjd i laget. Jag tycker att Mancini och Manchester City har gjort en fantastisk säsong i ligan. I cuperna tycker jag att att dom måste göra mycket bättre ifrån sig nästa säsong för att det ska kännas ok med den nya satsningen.

Även Di Matteo borde få heder för sitt lugna sätt att hantera de gamla spelarna i Chelsea, och hur laget hittat en vinnarmentalitet som tagit dem ända till final.

*****

FC Andrea Doria inledde spelet i Division IV mellersta Stockholm med vinst, hemma mot Skå, 2-1. Jag tror att vi kan hänga på ett tag i toppen, bara vi kan ösa på med all vår offensiva kraft som vårt lilla lag besitter. Fyra långtidsskador gör ont, men är vi bara med i vår så kan vi bli sylvassa till hösten.

*****

Skott Genoa nu mot Milan, upp på armen på Nesta. Milan bör ha blivit bestraffade där. Milan får mycket emot sig, men även mycket med sig. Däremot tycker jag inte att det är värdigt att gå ut på det sätt som Galliani gjorde, som kontring på Juves ovärdiga utspel. Juventus bör dessutom vara en klassklubb, som står stiligt upp när det blåser. All heder till Conte för det jobb som han har utfört, men jag gillar inte det eviga klagandet på domarkåren.

*****

Barcelona är vår tids bästa lag, även om just bollinnehav egentligen är oväsentligt. Ändå kan det bli Real Madrid och Ronaldo II som krossar en massa rekord i år, och som tar över nu. Tronskifte? Vart tar Pep vägen? Blir Mou kvar?

*****

Dags att hitta en fin kavaj och en fin skjorta. Vad hade Lapo Elkann valt? Måste dra! Ciao.

 

Publicerad 2012-04-25 kl 18:18
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons