Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klart att Ibra saknar Milanello

Det är i stort sett alltid lika trevliga människor jag stöter på när jag är ute och rör på mig i Stockholm eller ute i landet. Många vill prata fotboll och ofta blir jag stående länge. Gårdagskvällen var inget undantag.

ANNONS

Det är min lediga helg och Jonas Wirmola gästar Stockholm. Igår tog vi en middag tillsammas och gick ut och gjorde byn. Det är första gången på länge som jag är ute på riktigt en lördag. Trevligt.

*****

Belgien vann med 3-0 borta mot Serbien. Resan har börjat! Svåraste motståndaren i gruppen lär vara Kroatien och att ta med sig tre poäng från Balkan redan nu lär göra susen för självförtoendet. Det går att nämna hur många unga lovande spelare som helst från den här nationen och den här gången var det ett knippe 21-åringar som avgjorde. Benteke och De Bruyne gjorde varsitt mål och så kom ju Evertons Mirallas in och fastställde slutresultatet.

Om Colombia ser spännande ut i Sydamerika så är Belgien Europas mest intressanta nation inför framtiden.

*****

Sebastian Giovinco får åter kritik för sin instats i den italienska landlslagströjan och nu sparkar han bakut. Han tycker att italiensk media tittar för mycket på målproduktion och för lite på vad som händer i själva spelet.

ANNONS

Giovinco är ständigt på gränsen till att ta tillräckligt med utrymme för att vara ordinarie i de stora matcherna och att vara stjärnan, men han balanserar ständigt på den där tunna linjen som skiljer de stora från de mindre. Rent tekniskt har han allt, men ibland undrar man om han har speluppfattningen och lugnet som krävs. Jag tvivlar. Motbevisa mig Atommyran!

[youtubeplay id=”JWXV8BeJBTk” size=”medium”]

******

Lionel Messi presterar, precis som Zlatan, äntligen på den nivå i landslaget som de riktigt stora spelarna har gjort. Såg ni frisparken under muren som den lilla loppan slog, enligt honom själv inspirerad av Pirlo?

[youtubeplay id=”4ZmJ22ZSBhw” size=”medium”]
Ett litet geni

*****

FC Andrea Doria föll i första kvalmatchen till trean med 2-3, efter att ett långskott resulterat för gästerna Bagarmossen i 94:e minuten. Vi har under de här snart fem åren gjort många mål i slutet av matcherna, men nu är vi uppe på en högre nivå och möter lag som tränar mer än oss. Det sena målet var en naturlig följd av händelseförloppet i andra halvlek. Nästa helg väntar Viljan borta, i Strängnäs!

ANNONS

*****

Jag ser det som en självklarhet att Zlatan saknar Milanello. Det är en helt unik atmosfär där uppe, där alla människor som jobbar inom organisationen har lika värde (inte en självklarhet i världen av npgon anledning), och där spelarna är på samma nivå, eller till och med varje dag visar uppskattning för planskötare och bespisningspersonal som jobbat där sedan urminnes tider känns det som.

Kakà är bara en i raden av spelare som kom tillbaka dit på besök då och då, för den trevliga och gemytliga atmosfären. Zlatan kommer också att återvända. Inte för att spela för Milan igen, men väl för att besöka den charmanta personalen som nästan är i Silvio Berlusconis ålder. Stämningen på Milanello är, som sagt, unik.

Publicerad 2012-10-14 kl 12:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto