Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

När Runar träffade ägaren

Damn.

Jag såg Bo Kaspers Orkester i fredags kväll i Linköping med min barndomsvän Svankan. Vilken inspiration jag fick att gå och se mindre konserter igen! I en mindre lokal är det intimt, det känns som om man sitter i knät på sagoberättaren, som om man är inne i sångarens vardagsrum. Bosse Sundström har den där känslan och sensitiviteten.

[youtubeplay id=”OF2C6Qig7k8″ size=”medium”]
Odödlighet.

Jag har gått på konserter så länge jag minns. Jag har alltid sökt upplevelser, sett mästerskap på plats, rest över hela världen, flyttat till andra delar av världen och Europa. Jag har alltid älskat konserter, men frågan är om de mindre konserterna ändå inte är de allra bästa. Att få se Eldkvarn, LeMarc eller Bo Kaspers på mindre scener är nåt speciellt.

*****

Jag och en vän har sedan några år tillbaka tittat på Arsenals trupp, följt Wengers filosofi och innan säsongen konstaterat ‘inga titlar i år heller’. Ändå är det först nu som kritiken växer sig allt starkare mot honom i de egna leden. Arsenal-supportrar är ofta lika naiva som Hammarbyare, är min känsla. Det spelar knappt någon roll vilka spelare som iklär sig dressen, med några undantag. ‘Det här kan bli så otroligt bra i år.’

Arsenal förtjänar att vara en stor klubb, med en tung tränare som värvar för att vinna. De senaste åren har klubben bedrivits ungefär som en akademi.

*****

Det har lossnat för Milan till slut och Silvio Berlusconi landar numera med glädje på Milanello i sin helikopter för att ingjuta mod i spelarna. Abbiati är en toppmålvakt, De Jong är en toppspelare i sin position, ytterbackarna De Sciglio och Constant har varit överraskande bra och El Shaarawy har fått sitt genombrott. Med en allt bättre Montolivo och med en pålitlig Nocerino börjar bygget att ta form. Spännande.

*****

Min vän Runar besökte nyligen sin vän Vincenzo Montella i Florens. En morgon vaknade han av att Andrea della Valle stod i dörren. Vincenzos dotter kom springande.

– Björn, du måste kamma dig. Della Valle är här.

Sagt och gjort. Runar fick kamma sig och hälsa på den framgångsrike ‘patronen’. Det verkar som om de klubbar vars ägare håller sig nära laget och tränaren når större framgångar på planen.

*****

UEFA-rankingen just nu:

1 Spanien 13.312 17.928 18.214 20.857 12.714 83.025 7/ 7
2 England 15.000 17.928 18.357 15.250 10.285 76.820 7/ 7
3 Tyskland 12.687 18.083 15.666 15.250 11.928 73.614 7/ 7
4 Italien 11.375 15.428 11.571 11.357 9.083 58.814 6/ 6
5 Frankrike 11.000 15.000 10.750 10.500 8.916 56.166 6/ 6
6 Portugal 6.785 10.000 18.800 11.833 7.916 55.334 6/ 6

 

***

Om Italien inte presterar bättre än Portugal i Europa i vår så är Italien femma. Samtidigt är Tyskland på väg förbi England.

Känslan är att Italien är på väg att närma sig Spanien och Tyskland i utvecklingen av sina egna talanger. Den bästa tränarskolan har landet redan, och Serie A är den ligan, efter Premier League, som tjänar mest pengar i världen på TV-rättigheter. Skattesystemet i landet är dock ofördelaktigt för att avlöna de bästa spelarna och risken är nu att Sneijder blir nästa stora spelare som lämnar ligan. Samtidigt tar det en enorm kraft numera att värva en spelare som Lewandowski.

Det känns skönt att spelare som Pirlo, Buffon, El Shaarawy, Jovetic, Cavani, Hernanes, Hamsik, Inler och Insigne finns kvar. Hur länge?

*****

Jag glömde i förra veckan att skriva att Iniesta är ljusår coolare än vad jag är. Däremot är han ingen förebild för mig. Det var en av mina poänger i det blogginlägget. Den andra delen avhandlade hans skrala poängproduktion. Jag är av uppfattningen att spelare med en tonvikt på det offensiva spelet, ofta kan uträtta de svåraste av aktioner runt och i straffområdet. Därav Messis storhet, för att nämna en.

Det är vid straffområdeslinjen svårighetsgraden ökar, och det är där inne målen görs. Det som avgör matcher.

*****

Di Matteo. Till och med utan vettiga anfallsalternativ har han hållt Chelsea i toppen av Premier League, fram till den där oturliga matchen hemma mot Man United. Abramovich’s sparkning av tränaren som vann Champions League och ryssens ledarskap börjar bli osmakligt.

Samtidigt heder till Manchester City som har tålamod med Mancini. Dock, ett misslyckande till i Europa har hans karriär inte råd med. Då är det färdigt för Mancio.

*****

Fem spelare klara för FC Andrea Doria inför nästa säsong. Några nya namn till på ingång. Siktet är inställt på Division III. Den långsiktiga målsättningen är ännu högre. Om ett par dagar sätter vi ihop den nya tränarkonstellationen. Vi har aldrig varit närmelsevis så bra som vi kommer att vara nästa säsong. Längtar redan nu till seriepremiären i april.

*****

Mitt 40:e levnadsår. Snart mitt 20:e år sedan jag inledde min TV-bana. 2013 är det dags att få fart på lite andra bitar i livet. Vänta och se!

*****

Club Calcio med ny studio och Don Tommaso känns som en hit.


Don Tommaso tillbaka.

*****

Stressen i min kropp kan vara på väg att lägga sig. Idag gjorde jag comeback i squashen, två månader efter min tå-operation. Om två veckor blir det lugnare. Om tre veckor tar vi ledigt. Kanske en massage i dagarna? På fredag kommer mamma på besök. Hon, om någon, har fått känna av stressens avigsidor. Jag är tacksam att mamma kan komma och besöka mig. Vi ses på fredag mamma!

Ciao.

 

 

Publicerad 2012-12-04 kl 01:36
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons