Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bångsbo om fjolårssuccén, Blågult-kallelsen och framtiden: "Jag har ingen stress att flytta på mig"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Johan Bångsbo glänste i fjol i allsvenskan.
Det har lett till en Blågult-uttagning - och intresse från andra klubbar.
-  Jag har ingen stress att flytta på mig, säger 19-åringen till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-Tromsö i spelaren ovan.

IFK Göteborgs mittbackstalang Johan Bångsbo, 19, slog i fjol igenom med dunder och brak i allsvenskan. 19-åringen hade inte gjort en enda allsvensk match inför den gångna säsongen, men tog under fjolåret en startplats och belönades senare med en kallelse till svenska A-landslagets januariturné i Portugal.

Nu ser Bångsbo tillbaka på den gångna säsongen som väldigt lärorik.

- Det var en lärorik säsong och det gick också ganska fort, då det var mycket som hände. Jag fick vara med om att vinna och om lite tyngre perioder, så det var både upp och ner, både för mig själv och för laget. Jag tycker att det var en lärorik och nyttig säsong, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Bångsbo tänkte inte så mycket på sin snabba utveckling under säsongen, utan körde bara på och tog sina chanser på planen.

- Man tänker inte så mycket på det när man väl är inne i det och kör. Från att man börjar spela, gör det bra och får förtroende igen, så kör man bara på. Det är nu efteråt som man kan se tillbaka på det på ett annat sätt.

Vad tror du låg bakom ditt lyft i fjol?
- Det är att jag jobbat hårt och lagt ner tid. Jag tror också att det gäller att vara redo när man får chansen, då det inte kommer så många chanser. För mig var det ”Bjärs” (Mattias Bjärsmyr) som var sjuk eller något, och då gäller det att ta chansen och visa att man är redo. Sedan flyter det på. Man ska alltid göra bra ifrån sig på träning och ge hundra procent och sådant, men jag tror framför allt att det är viktigt att ta chansen när den kommer, säger han.

ANNONS

Bångsbo menar vidare att det var roligt att bli uttagen till A-landslagets januariturné i Portugal.

- Det är ett kvitto på att jag gjort något rätt, och någonstans förtjänade jag väl den chansen. Det är klart att det alltid är roligt att representera sitt land och få vara med där.

Däremot slutade lägret inte på bästa sätt för Bångsbo, då han tvingades lämna i förtid på grund av en skadekänning och spelade därmed inte någon match.

- Det var tråkigt, men är man inte fullt frisk är man inte det. Jag hade såklart inte hoppats på att det skulle hända, då jag ville visa mig och ta chansen, men de ville inte riskera något och att det skulle bli värre. Nu var det inte särskilt illa, men de ville inte ta några risker, och jag förstår beslutet. Om jag fortsätter att göra det bra kommer det komma fler chanser.

ANNONS

Efter fjolårets framgång har samtidigt andra klubbar hört av sig.

- Det är väl klart att det funnits klubbar som varit intresserade, men jag är här nu och det är Blåvitt jag fokuserar på, säger han.

Bångsbo känner i grunden att han vill ha mer erfarenhet av allsvenskan innan han flyttar utomlands.

- Så som jag tänker är att jag vill känna mig ganska klar i allsvenskan, att jag verkligen har koll på den här nivån och att det är dags att ta nästa steg. Jag vill gärna ha fler matcher. Förra säsongen fick jag mycket förtroende och så, men det gick ändå snabbt och jag har inte spelat så många tävlingsmatcher med Blåvitt. Jag vill samla på mig erfarenhet och rutin. När det känns rätt känns det rätt och kommer det ett bra erbjudande får man se vad som händer.

Du vill känna dig ännu mer etablerad?
- Ja, lite så. Att jag får spela mer, får fler matcher i benen, mer rutin och mer erfarenhet, så man verkligen känner att man är redo för nästa steg.

ANNONS

Då är det inte aktuellt att lämna i sommar?
- Jag får se vad som händer. Om det kommer ett bud jag inte kan tacka nej till och det känns rätt så… Det är många grejer som ska stämma, och det måste verkligen kännas hundra. Jag har ingen stress att flytta på mig, säger mittbacken.

Bångsbo fokuserar därmed nu på ytterligare en fin säsong i IFK Göteborg och hoppas att laget slåss i toppen av allsvenskan.

- Jag vill göra det så bra som möjligt både individuellt och med laget, att vi fortsätter ta steg med det vi bygger nu under försäsongen och är i toppen av allsvenskan. Målet är alltid att ta SM-guld.

Publicerad 2023-02-08 kl 12:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto