Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hausner om debuten - hoppas snart vara i toppform: "Det kommer inte över en natt - men kommer snart"

Allsvenskan

SAN PEDRO DEL PINATAR. Sebastian Hausner gjorde debut mot Viborg.
Blåvitts nye mittback tror sig snart kunna spela på sin toppnivå.
- Det kommer inte över en natt, men jag tror att det kommer snart, säger han. 

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från när Blåvitt föll mot Viborg i spelaren ovan.

Sebastian Hausner, 22, anslöt nyligen till IFK Göteborg från danska Århus. Mittbacken gjorde i november i fjol ett mindre ingrepp i sitt ena knä, och gjorde under lördagen debut med 45 minuter på planen i träningsmötet med Viborg, som slutade med 0-3-förlust i Spanien.

Hausner, som ersattes av Adam Carlén i paus, tycker att det kändes bra på planen.

- Jag tycker det var okej. Självklart kan det alltid bli bättre, men jag kände mig bra under alla 45 minuter. Det var ett tag sedan jag spelade, så det var bra, och jag kommer använda nästa vecka för att bli redo för att spela längre. Jag är samtidigt bekväm med det, så det var en okej start, säger han.

Annons

Kunde du spelat längre än 45 minuter nu?
- Ja, jag kände mig faktiskt bra, men jag tror att det är bättre att hålla sig till planen, och det var 45 minuter. Så länge jag känner mig bekväm och bra tror jag att jag kan spela så länge som möjligt.

Hur många matcher behöver du för att nå din toppnivå?
- Jag tror inte att det kommer ta så lång tid. Jag känner mig ganska stabil och bekväm i spelet. Det kommer såklart inte över en natt, men jag tror att det kommer snart, då mitt lag är bra på att hjälpa mig. Jag tror att den här veckan kommer att hjälpa mig, och sedan ska jag vara fullt redo för cupen.

Hausner hoppas därmed på att kunna spela 90 minuter mot Utsiktens BK den 20 februari i premiären i svenska cupen-gruppspelet.

- Ja, jag planerar definitivt för det, och jag tror det är möjligt, då jag känner mig bra fysiskt och mentalt efter 45 minuter här. Det är målet.

Annons
Publicerad 2023-02-12 kl 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto