Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hausner gör debut - så väntas Blåvitt starta mot Viborg

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Blåvitt mot Viborg på lördag.
Då väntas nyförvärvet Sebastian Hausner göra debut för IFK Göteborg.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Blåvitt-Tromsö i spelaren ovan.

IFK Göteborg saknade tio spelare i första lägermatchen mot Tromsø i Spanien, då Adam Benediktsson, Anders Trondsen, Eman Markovic, Abundance Salaou, Linus Carlstrand, Marcus Berg, Sebastian Hausner, Johan Bångsbo, Sebastian Ohlsson och Sebastian Eriksson inte var tillgängliga för spel.

På lördag väntar sista träningsmötet under lägret, med spel mot danska ligatvåan Viborg, och då kommer inte Trondsen, Markovic, Salaou, Carlstrand, Eriksson och Ohlsson till spel. Samtidigt kan även Suleiman Abdullahi vilas, då han inte var ute på planen under fredagsförmiddagen.

- Abdullahis knä har svullnat lite, så det är bara en ren försiktighetsåtgärd, säger Blåvitt-tränaren Mikael Stahre efter fredagens träning.

Annons

Blåvitt får samtidigt tillbaka nyförvärvet Sebastian Hausner, som väntas göra debut i IFK-tröjan mot Viborg, medan Marcus Berg också väntas göra årsdebut i matchspel.

Stahre menar att lördagens startelva kan påminna om hur det kan komma att se ut för laget i svenska cupen, vars gruppspel inleds nästa vecka.

- Det skulle det kunna vara, det är inte otänkbart. Sedan är det om Suleiman (Abdullahi) är fit, och det finns ett flertal spelare, men Suleiman är den som tränat mest och spelat flest matchminuter av de som inte spelar i morgon. Sedan kan det komma in spelare också, men man börjar se mer och mer logik, säger chefstränaren.

Stahre tycker vidare att det är ett tufft motstånd som väntar i morgon på Pinatar Arena.

- Det är ligatvåan i Danmark, så det är ett bra lag. Det känns som det blir första gången som vi behöver spela både anfalls- och försvarsspel vad gäller lika prioritering. Mot Degerfors, Halmstad och Tromsø var vi det lite mer dominerande laget, säger Stahre och fortsätter:

Annons

- Nu möter vi ett lag som både är bra på att försvara och anfalla. Det gäller att ha intensitet och göra det vi bestämt, samt göra det i högre hastighet och med bättre kvalitet. Vi hoppas att den här matchen ska ge oss en högre nivå och hastighet, som vi tar med oss in i cupspelet.

Så väntas Blåvitt starta: Dahlberg - Salomonsson, Hausner, Bångsbo, Wendt - Hagen, Svensson - Carneil, Thern, Norlin - Berg.

Publicerad 2023-02-10 kl 13:27

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto