Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stahre efter 0-3-förlusten: "Vår bästa träningsmatch i år, solklart"

Allsvenskan

SAN PEDRO DEL PINATAR. Blåvitt föll mot Viborg med 0-3 i Spanien.
Tränaren Mikael Stahre tycker det var en bra match mot den danska ligatvåan.
- Vi gjorde vår bästa träningsmatch i år, solklart, säger han efteråt.

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

IFK Göteborg avslutade under lördagen sitt träningsläger i Spanien med att förlora med 0-3 mot den danska ligatvåan Viborg på Pinatar Arena. Blåvitt hade få anfall i matchen och skapade inte någon het målchans, men Mikael Stahre tycker ändå att det finns bra saker att ta med sig.

- Vi gjorde vår bästa träningsmatch i år, solklart. Vi gjorde vår bästa match, och det går inte att jämföra med de andra motståndarna vi mött. Vi mötte ett lag som är på en helt annan nivå i jämförelse med lagen som vi mött tidigare, säger Stahre och fortsätter:

- All respekt för Tromsø, Halmstad och Degerfors, men det här är ett lag som är mycket, mycket bättre. Jag tror de förlorade i augusti senast mot West Ham i något Europa-spel, så det är ett lag som gått som tåget. De spelade med ett stort självförtroende, en tydlig idé, och hade rejäla och duktiga spelare individuellt.

Annons

- Vi gjorde många nästan-aktioner. Om man möter en bättre motståndare kommer man ut med bollen, men i dag tog de tillbaka bollen. Vi fick starta om våra anfall nedifrån hela tiden, men jag tycker ändå att vi utmanades mer i dag än vad vi utmanades i de andra matcherna. Så sett var det en klart bättre insats i dag än i de tidigare matcherna. Det tar vi med oss.

Vad saknades offensivt för att skapa klara målchanser?
- Vi skapade inte en målchans, men om man ser till att det var vår bästa match, så måste vi ta snabbare beslut och springa mer. Den här matchen ger så mycket mer än de andra matcherna. Vi behöver någonstans inte tappa bort bollen. Det var många nästan-lägen, där vi gjorde bra saker, men sedan ska nästa passning sitta för att få ett längre anfall, och då tappade vi borde den i stället.

Annons

- De hade samtidigt tre målchanser i första halvlek och gjorde två mål, vilket kom från omställningar, då vi hade tappat bort bollen. När vi väl kom förbi deras första press, som de var jättebra på, vände vi ofta tillbaka igen. Vi hade lagt så mycket kraft på den första fasen och hade då inte kraft att anfalla. Nio gånger av tio handlar det om att man möter ett lag som är bättre, och så var det i dag.

- Om man jämför med Tromsø, så pressade dem inte oss, samtidigt som vi såg fina, bra ut och kontrollerande. Det är bra att vinna sådana matcher också mot ett lag som är på nedre halvan av allsvenskan, eller ett superettan-lag, men om man ska ta ytterligare steg och dit vi vill vara om något år, och helst snabbt, att vara med och hota i toppen, så måste man vara med och vinna, och om inte det vara närmare, vilket jag tycker var bra. Jag är inte nöjd med insatsen som match, men det var en bra match att få ändå. Vissa saker gjorde vi bättre i dag än vad vi gjort tidigare. 

Annons

Då är du lugn med var ni står inför cupen?
- Ja, man ska hantera ett bollinnehav och hantera ett försvarsspel. I dag fick vi jaga extremt mycket och de fick ställa om på oss. Det är en lärpeng, att vi inte får hamna i lägen, där motståndaren får ställa om på oss hela tiden. Det går inte.

IFK Göteborg inleder den 20 februari svenska cupen med spel mot Utsiktens BK, och därefter väntar Gais och IFK Norrköping i gruppspelsfasen av turneringen.

Publicerad 2023-02-11 kl 19:22

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto