Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milds svar - efter Johanssons ord om avskedet: "Inga konstigheter"

Allsvenskan

Calle Johansson tycker att Håkan Mild kunde varit mer öppen vid avskedet.
Nu svarar Blåvitt-klubbdirektören om spelarens bild av spelet bakom flytten.
- Ibland går affärer ganska fort och har man avtal bestämmer man själv om man vill vara kvar utifrån vilken information man har, säger Mild till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg har i vinter gjort klart med två nya mittbackar - Sebastian Hausner, 22, från danska Århus och Adam Carlén, 22, från Degerfors IF - samtidigt som mittbacken Calle Johansson, 28, lämnat för danska Randers på lån till i sommar, där den danska klubben även har en köpoption.

Johansson uttalade sig i fredags, för fotbolldirekt.se, om att han ”ville stanna” i Blåvitt, samtidigt som han betonade att han ser Randers som ”ett starkt alternativ” för honom. Han menade att han sagt att han någon gång vill utomlands, och att det funnits intresse från MLS, samt att Blåvitt nobbat bud, då klubben visat en vilja förlänga med honom, något som han under senaste tiden varit inställd på. Därmed menade han att det plötsligt blev en drastisk förändring i vinter.

ANNONS

- Min agent fick ett samtal från Håkan Mild som förklarade att jag inte längre ingår i planerna. Nej, vi hade inte en aning om att han eller klubben ville bli av med mig. Beskedet var rakt och gick ut på att: ''Sök dig en ny klubb'', sa han till fotbolldirekt.se och menade att han blev ”otroligt överraskad” och att ”det blev väldigt stressat”.

Johansson sa vidare att han önskar att klubbdirektören Håkan Mild och klubben hade varit lite mer öppen, även om han har respekt för att Mild gör det som, i klubbdirektörens tycke, är bäst för klubben.

Nu ger Mild sin syn på Johanssons ord om avskedet.

Han tycker inte att Blåvitt har gjort något fel, då det i slutändan är spelarens val att stanna eller lämna - om spelaren har ett avtal, vilket Johansson har med IFK över 2023.

- Jag kan inte svara på hans känslor, det får han svara på och sedan har jag egentligen inga större kommentarer. Ibland går affärer ganska fort och har man avtal bestämmer man själv om man vill vara kvar utifrån vilken information man har. Jag kan inte svara på det. Jag vill läsa det innan jag kan ge en kommentar om det. I min värld var det inga konstigheter, och det kan gå fort, säger klubbdirektören till Fotbollskanalen.

ANNONS

Johansson kom till Blåvitt inför 2021 och stod för 45 matcher med klubben i allsvenskan.

Publicerad 2023-02-09 kl 00:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto