Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Trondsen lugnar om skadefrånvaron: "Inga skrämmande grejer"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Anders Trondsen har inte spelat match i år.
Nu ger norrmannen lugnande besked om sin skadefrånvaro inför tävlingssäsongen.
- Det är inga skrämmande grejer, säger 27-åringen till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitt-Tromsö i spelaren ovan.

Den norske vänsterbacken Anders Trondsen, 27, anslöt i november i fjol till IFK Göteborg. 27-åringen kom närmast från den turkiska storklubben Trabzonspor, som han lämnade förra sommaren.

Trondsen hade skadeproblem i den turkiska storklubben, men tränade sedan fullt med Blåvitt i december. I år har han dock inte synts till på planen i lagets tre första träningsmatcher, och i stället tränat på egen hand vid sidan om lagträningen.

Nu ger Trondsen lugnande besked om att han snart är tillbaka i hundraprocentig träning.

- Det går bättre och bättre och jag är inte långt borta nu. Jag tränade fullt med Göteborg hela december, och sedan har det varit en lite svårare period nu, men vi har kontroll på det. Det är inte en ny skada. Det är mer att få igång låret, som jag opererade. Om ganska kort tid är jag tillbaka igen, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

ANNONS

Trondsen hade såklart helst av allt velat köra på för fullt, men känner samtidigt lugn kring situationen.

- Det är frustrerande, men det är så här det är efter en operation. Om jag hade haft en klubb i somras hade jag slitit med de här problemen då i stället för nu. Det är mer att processen förskjutits, då jag inte har haft en klubb och inte har tränat hundra procent, säger han.

- Problemen jag har nu är sådana problem som man har efter att man är tillbaka efter en operation, då jag tidigare inte varit i lagträning som jag är nu. Jag är ganska lugn och trygg med detta. Jag har sedan tidigare fått besked om att jag skulle slita lite med det här första månaden, så jag är inte bekymrad. Det är ingen nya skada eller något, det är bara lite ärrvävnad som det dras lite i, så det skapas en liten blödning, men det är inte mer än så. Det är inga skrämmande grejer, fortsätter han.

ANNONS

Norrmannen tror sig därmed kunna vara redo till cupen, som inleds mot Utsiktens BK den 20 februari, och har som sitt stora mål att vara i hundraprocentig form till den allsvenska premiären.

- Jag ska vara redo för att spela i allsvenskan, och det är det som är målet, och sedan får vi se. Jag är inte så långt ifrån att träna med laget. Sedan är det ett tag sedan jag spelade, så jag kan inte spela för mycket direkt, då det får ta den tiden det tar, så jag är i hundraprocentig form när allsvenskan startar. Jag vill såklart spela matcher så snart som möjligt, men det är inte alltid viljan som är bäst att förhålla sig till. Jag får tänka lite smart, och nu försöker vi bygga upp mig sakta men säkert, så jag får ett år utan skador. Då vet jag att jag kommer visa mig från en bra sida och är en bra spelare.

ANNONS
Publicerad 2023-02-08 kl 07:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto