Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bergs besked om ryggproblemen: "Jag hoppas att kroppen håller"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Marcus Berg dras sedan tidigare med ryggproblem.
Under tisdagen gjorde han sitt första "riktiga" pass i år, och har hopp om ett fint år i allsvenskan.
- Jag hoppas att kroppen håller, säger forwarden till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Blåvitt-Tromsö i spelaren ovan.

IFK Göteborgs forwardsstjärna Marcus Berg, 36, stod i fjol för 13 mål och sex assist på 26 matcher när Blåvitt slutade på åttonde plats i allsvenskan. I år har han inte kommit till spel i någon av Blåvitts träningsmatcher, vilket varit enligt plan, då han sedan en tid tillbaka har ryggproblem.

Berg har i stället vilats från matchspel för att vara redo för tävlingssäsongen, och gjorde under tisdagen sitt första ”riktiga” träningspass med laget sedan i november i fjol. 

36-åringen är nu inställd på att spela matcher framöver och ser fram emot svenska cupen och allsvenskan. 

- Det är en problematik som inte blir jättemycket bättre, så vi har försökt hålla det på en okej nivå så det inte blir värre och så jag kan köra en del pass som fungerar. Nu har det varit vinter, försäsong och ledigt och då har vi lagt upp det så att jag ska kunna vara med när cupen börjar och framför allt inför allsvenskan, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Trots ryggbesvären hoppas han kunna spela lika mycket som i fjol, då han oftast gjorde 90 minuter.

- Förhoppningen är det, men jag blir äldre. Jag blir inte yngre och utvecklas inte jättemycket längre. Det är som det är, och jag är införstådd i det. Jag hoppas att kroppen håller och med träningen i vinter och nu när jag kommer in i matchspel hoppas jag att det mesta ska sitta. Sedan vet man aldrig, men utan att låta för negativ tror jag och hoppas att det ska fungera på en bra nivå.

Samtidigt är det inte långt kvar till svenska cupen-gruppspelet drar igång, då Blåvitt ställs mot Utsiktens BK den 20 februari i första gruppspelsomgången. Forwarden kan i dagsläget inte svara på om han är redo för att spela en hel match då.

- Nu har jag knappt varit med på någon träning, så min förhoppning är att träna fullt dagarna som är kvar här (under lägret), vilket inte är många träningar och sedan göra någon insats i matchen (mot Viborg på lördag). Vad det blir får vi diskutera, och sedan är det cupspel veckan efter att vi kommit hem. Det är heller inget att hymla om att min kropp inte mår jättebra på konstgräs, så det är något man får känna av när vi kommer hem kring hur det fungerar. Om det fungerar att träna kontinuerligt på en bra nivå och spela matcher är det förhoppningen, men det är mest en förhoppning just nu. Vi får se när vi kommer hem.

ANNONS

I allsvenskan väntar flera matcher på konstgräs, vilket kan ställa till det för Berg, men så här långt har det inte varit någon diskussion om han kan komma att vilas från vissa konstgräsmatcher i serien.

- Jag vet inte, vi har inte diskuterat det. Jag vill spela alla matcher, men samtidigt känner jag att det blir en skillnad som inte är till min fördel och om jag inte kan hjälpa laget på den nivån som jag tycker är okej gör jag ingen nytta heller. Samtidigt vill jag vara med, och vi får försöka hitta det och sedan får tränaren ta ut de som han tycker ska spela alla matcher.

Berg, som återvände till Blåvitt från Krasnodar sommaren 2021, har i dagsläget kontrakt över 2023, och vet ännu inte vad som händer efter säsongen, men är tydlig med att han ännu brinner för att spela.

- Här uppe (i huvudet) gör jag det, men jag är samtidigt inte lika naiv längre som när jag var ung. Jag förstår att det finns ett slut och den känslan har jag egentligen haft sedan jag var 30, att nu vet jag att det kan vara över om det blir en svår skada. Jag är dock inte rädd för det, jag vill gå all-in så mycket det går. Jag vill prestera i det här laget och vill att vi som grupp ska prestera. Det är det jag har i huvudet, och sedan får vi se, säger han.

ANNONS

Vad vill du göra efter karriären?
- Jag har tänkt lite sådär. Jag får frågor om det, har lite idéer och vet att man ska försöka tänka ett steg längre fram, men jag är mer en person som går all-in på det jag gör just nu. Resten kommer lösa sig, jag kommer garanterat testa på olika saker. Fungerar det och är kul kommer jag köra på det, annars är det bara att testa något annat. Jag är lugn och trygg i mig själv att det kommer lösa sig.

Berg är öppen för det mesta, men vill vara aktiv i någon form.

- Jag tror inte jag kommer vilja sitta bakom en skärm, då jag aldrig gjort det eller haft något intresse av det. Jag vill vara aktiv och vara med i grejer, så det finns säkert många möjligheter efter karriären.

Nu har Berg samtidigt fokus på den kommande säsongen och tror och hoppas på att IFK Göteborg lyfter i den allsvenska tabellen.

ANNONS

- Man får väl gå tillbaka till förra året, då vi var alldeles för mycket upp och ner, men samtidigt är det små detaljer. Om vi kan få vårt spelsätt att sitta och vi tror på det i varje match, även om det kan bli någon plump i protokollet, tror jag att vi kan ta steg både i tabellen och prestationsmässigt. Om vi kan prestera på en jämnare nivå tror jag absolut att vi kan ta oss uppåt. Placeringar och sådant får vi prata om senare, då vi inte gått igenom det och satt någon målsättning.

Blåvitt ställs på lördag mot Viborg i lägrets sista träningsmatch i Spanien. Därefter åker laget hem till Sverige igen.

Publicerad 2023-02-08 kl 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto