Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Lundh: Chocken för klubbarna – långt från utlovade miljoner

De var utlovade ett land som rann av mjölk och honung 2020, eller i varje fall miljoner från nya tv-avtal och spelavtal.
Verkligheten blir en annan.
Endast 55 procent mer 2020 och först 2022 kommer hela den utlovade ökningen.

Ingen har väl missat att 2020 varit det förlovade året för elitklubbarna i fotboll på herrsidan. Ett nytt tv-avtal med Discovery börjar gälla och det är värt runt 550 miljoner kronor per år. Lägg till ett nytt spelavtal med Unibet värt 140 miljoner kronor per år. Vi talar en helt annan nivå än tidigare.

ANNONS

Så klubbarna har sett runt 700 miljoner kronor vänta runt hörnet efter 2019. Att jämföra med cirka 320 miljoner i tv- och spelavtal som det varit fram till nu. Den summan ska sedan delas så att Allsvenskans 16 lag får tre fjärdedelar och Superettans 16 lag får en fjärdedel. Oavsett det, en rejäl ökning.

Vi har också hört pressade klubbar tala om att klara sig kvar i allsvenskan till 2020 för att då få tillgång till de nya miljonerna. Läs Helsingborgs IF. Eller ta GIF Sundsvall som ville få uppskov med elitlicensen ett år för 2020 så väntade ett miljonregn för den pressade klubben.

Verkligheten blir dock brutalare än så. När klubbarna nyligen hade ett möte så var en hel del deltagare förvånade över vad de fick höra. Faktum var att Sef-ledningen meddelade att 2020 kan klubbarna bara räkna med 55 procent mer än 2019. Till 2021 blir det 80 procent mer. Först 2022 smäller det till.

ANNONS

Det betyder att om vi som ett rent räkneexempel ponerar att IFK Norrköping fick tio miljoner kronor av Sef 2019 så ska klubbens kassör inte räkna med mer än 15,5 miljoner 2020 och 18 miljoner 2021. Det vill säga långt från vad de flesta räknekunniga trott sett till att avtalen för spel och tv mer än fördubblas mellan 2019 och 2020. De går upp ungefär med 120 procent.

Förklaringen från Svensk Elitfotbolls ledning är att de centrala kostnaderna kring IT och andra gemensamma projekt ökat, att ”aktiveringskostnaderna” – fint ord - kring de nya avtalen sprungit iväg och att klubbarna faktiskt redan fått ett förskott av Discovery-pengarna.

Det senare är mest fascinerande. För skälet till att Sef-ledningen tullade på Discovery-pengarna berodde delvis på Sef-ledningen. För att man gjort avtal med Kentaro som gick i konkurs och då försvann cirka 55 miljoner kronor och man fick dra in på rättighetspengar som kom in och en ökning uteblev.

ANNONS

Faktum är att valet att jobba med Kentaro för många år sedan innebar att många miljoner försvann från Sef. För när Kentaro var på väg i konkurs gjordes en snabb panikdeal med TV4/C More om att förlänga avtalet 2016-19 för att säkra intäkter i ett pågående avtal (2011-15) och man sköt då upp en eventuell auktion om rättigheter till senare. Vilket givetvis gav mindre pengar.

Det är viktigt att poängtera att i och med att klubbarna ville ha förskott av Discovery-avtalets pengar åker man upp i ersättning. 75 miljoner försvann där. Därmed blir en eventuell ökning beräknad utifrån ett högre belopp och därmed är 55 procent upp egentligen mer i och med förskottet.

Nu är det viktigt att betona att siffrorna för det nya tv-avtalet och spelavtalet och en del andra avtal, samt vad som blir kvar efter de centrala kostnaderna är ganska flytande. Det sitter inte på pränt någonstans och kanske är det till fördel för ledningen som sällan behöver ställas till svars för kollen är svag.

ANNONS

En gång visade generalsekreterare Mats Enquist upp +325 miljoner på ett Sef-möte för att visa år 1 med ett nytt tv-avtal. Då låg det gällande tv-avtalet på runt 230 miljoner och det borde bli 555 miljoner. Men Rune Hauges firma ska ha tre procent och då är det 540 miljoner kvar. Och sedan är det centrala avbränningar.

Faktum är att jag talat med flera klubbledare och ingen kan riktigt förklara hur mycket pengar det blir till klubbarna. För det är så Sef är uppbyggt med 32 medlemsklubbar och olika representanter på olika möten och dessutom en hyfsad omsättning på folk. Vissa har bra koll, andra har fokus på vardagen. Vilket gör det svårt för Sef-ledningen som inte alltid får med sig klubbarna.

Därför blir det också svårt att få en klar bild men det bidrog nog också till chocken på ett möte häromveckan. Inte så att någon viftade med händerna och undrade: ”vad fan är det som händer?” Utan snarare att det snackades om det efteråt, i pauser och över en kopp kaffe.

ANNONS

Klart är att beskedet skakat om i Sef-världen. För många hade sett en räddning i 2020 och nu visar det sig förvisso bli mer pengar men långt ifrån lika mycket som många räknat. Tyvärr är klubbarna beroende av pengar och de gör av med dem snabbt, och det är inte helt lätt att balansera det hela.

Det här är naturligtvis känsligt och jag vet ju att man både inom Sef och SvFF källforskar en hel del. Mer än en person jag talat med är noga med sin anonymitet, om vad som kan sättas på mejl och sms eller berättar om att de blivit konfronterade om att de sagt något om vad som sker inom Sef och inom SvFF.

Sedan kanske det är klokt att Sef satsar pengar centralt så att allt inte försvinner i spelarlöner. Det är annars lätt hänt, men det är inte riktigt hundra skött när en rejäl ökning i intäkter inte mynnar ut i så mycket till klubbarna. Det är en svår balansgång.

ANNONS

Till Sef-ledningens fördel ska sägas att man höjt intäkterna rejält på senare år och från 2022 och framåt finns 750 miljoner kronor som kommer in och man kan dela på. Sedan är det en brist i förståelse hos klubbarna om hur det fungerar och varför det inte blir mer.

Det positiva är dock att det blir mer pengar till klubbarna 2020. Sedan får väl Sef:s medlemmar granska Sef:s verksamhet och se om de får en bra smäll för kronorna eller ej. För det är klart att det vilar ett ansvar även på medlemmarna, men känslan är att oklarheten passar Sef-ledningen ganska väl.

Spaningar

Helgens måste
Allsvensk omstart med en radda ångestmatcher och avgöranden med start fredag kväll med Sirius-Falkenberg och kröning måndag med Djurgården-Helsingborg och AFC-Elfsborg. Studion gäller söndag mellan 14:30 och 20:00 i C More där det är tre toppmatcher. Glöm inte Alexander Isak 18:30 på lördag. Ska försöka ha ett öga på Bois-Oddevold och Barnsley-Leeds under söndagen. Annars har Alexander Axén har alltid koll på allt via olika livescore-appar.

Helgens avstå
Tyson Fury vs Otto Wallin. Men jag läser gärna Stefan Alfelt om matchen. En old school-krönikör som jag verkligen uppskattar och som även an boxningens värld. Synd att han inte är i Vegas, Alfelt alltså.

Veckans tunga beroende
Expressen hade i veckan nya uppgifter om RF-basen Björn Erikssons lobbyuppdrag för Säkerhetsbranschen när han valdes 2015. Inte heller vid omvalen 2017 eller 2019. Eriksson friades ju i en ”obereoende” utredning som RF låtit advokatbyrån Setterwalls göra. Dock är Setterwalls i högsta grad beroende av RF eftersom det är RF:s advokatbyrå och man representerar RF i diverse ärenden. Det är också fastslaget i Advokatsamfundets regler att lojalitet gentemot en klient är oerhört viktigt. Därför kan det aldrig bli en oberoende utredning som RF låter Setterwalls göra utredningen om Björn Eriksson, säger en advokat på marknaden som reagerat på att just Setterwalls fick göra utredningen. Advokaten hade inte satt sig in i ärendet men hoppat till när hen förstod att Setterwalls fått uppdraget och undrat om RF i själva verket hade en rädsla över vad en riktig oberoende utredning skulle hitta. Utredningen som förvisso lades på advokatbyråns Göteborgskontor fick tidigt kritik. Det är deppigt att RF inte ens klarar av att genomföra en riktigt oberoende granskning om allt nu är trams som Björn Eriksson och RF påstår. Varför då göra trams av utredningen. Pinsamt att kalla den oberoende vilket jag och många med mig både köpt och skrivit.

Veckans IT-aktie före mars 2000
Andreas Georgson tog klivet in i tränarstaben kring A-laget i Malmö FF våren 2018 och tanken var att han skulle vara en länk till ungdomsverksamheten. Redan till sommaren lyfte nye tränaren Uwe Rösler upp honom som assisterande och nu har Brentford rekryterat honom. Även om Georgson får vänta till efter säsongen. Stark utveckling.

Veckans hästhandlare
Mina kollegor Hasse Backe och Lasse Granqvist.Grattis! Nästa nota tar ni.

Veckans läsarbrev

Att ni journalister orkar skriva så mycket om en skitmatch som denna . Stängde av Tv när 20 min var kvar , trots att jag är mycket fotbollsintresserad. Bollar i sidled och bakåt , nej så dåligt så man orkar inte titta på. Såg Tyskland-Holland härom kvällen , det var fotboll det . Svensk fotboll , landslag , allsvenskan och superettan , är det sämsta man kan se på när

det gäller fotboll. Har sett tusentals matcher genom åren , men ska inte se en match mer i Sverige . Får åka över till England m Tyskland eller Spanien . Alf

Svar: Det bästa för dig är att det är fritt val och att du numera med lätthet an se en massa annan fotboll från andra länder. Du behöver inte ens resa. Vi andra som är intresserade av svensk kan ägna oss åt det. För övrigt kan jag berätta att jag sett en rad tråkiga matcher genom åren och det även utan att svenskar varit inblandade, men drömmen om en bra match finns där alltid.

Veckans VAR-efterlysning
Att Arda Turan kan bryta näsbenet på en man och dessutom vifta med pistol och ändå få villkorligt fängelsestraff… Borde vara upplagt för en VAR-granskning av det beslutet, men han spelar för president Erdogans klubb Istanbul Başakşehir så det kanske hjälper.

Veckans gratisfotboll
Nu finns det inget som är gratis här i livet, men faktum är att man kan se en massa fotbollsmatcher utan att betala, via TV4 Play. Bland annat Djurgården-Helsingborg, Elfsborg-Malmö, Zlatans LA Galaxy och en del från La Liga.

Veckans upprop
Bo från Växjö vill ha spelarnamn bak på lagtröjorna i svensk fotboll och inte sponsornamn och vill att jag drar i gång ett upprop. Jag är helt med Bo och har börjat uppropet med att lägga ut hans brev. 

Veckans verklighet
Sveriges bägge representanter i Champions League förlorade. Hemma. Piteå och Göteborg är i brygga och det redan i 16-delsfinal.

Veckans fortsatta mörkläggande
När väl Svenska Fotbollförbundet i veckan skickade in ett svar till Diskrimineringsombudsmannen gällande ersättningar till damer och herrar i landslaget så såg man till att mörka ersättningarna. DO har sedan dess sekretessbelagt avtalen. Återigen blir det SvFF som nu slår fast att SvFF agerar jämställt och bra. Eller för att citera generalsekreteraren Håkan Sjöstrand på förbundets hemsida: Jag känner mig tillfreds, både med vårt svar och med våra avtal – vår uppfattning är att de är rimliga och rättvisa.” Man kan givetvis ifrågasätta om DO är rätt forum för att granska det här för landslagsspel är inget arbete, men man kan lugnt säga att sommarens DO-anmälan från Nina Rung och Peter Rung trots allt satt mer tryck på förbundet. Däremot är det synd att SvFF inte tog chansen och visade att man är så progressivt och framåt att man faktiskt kan visa hur det står till. Man hade inga problem att dra på med siffror för att visa hur lite pengar damernas landslag drar in från Uefa och Fifa och vad resor och annat kostar...allt för att belysa att kvinnor varit en förlustaffär genom åren. Det är väl klart att SvFF hade haft råd att jämna ut helt och hållet mellan herrar och damer som många andra nationsförbund gjort, och det trots att alla vet att det finns en brist i fördelning hos Fifa och Uefa. Rätt intressant att i princip alla medier vinklade på att förbundet mörkade ersättningen, som att Sydsvenskan och HD körde: ”Förbundet mörkar siffrorna i ersättningen”. Undantaget var Sportbladet vars första rubrik på nyhetstexten var ”SvFF delar ut lika mycket till damerna och herrarna”. Nu var det dessutom så att Sportbladet bör ha fått ut pressmeddelandet och DO-svaret i förväg, annars kan man knappast publicera en sådan gedigen och genomarbetad text om ett svar på 24 A4-sidor endast fyra minuter efter att SvFF lagt upp det på svensk fotboll. Det är givetvis bra att ha fina kontakter med Sjöstrand men att få det till rubriken att förbundet delar ut lika mycket förvånar. För även om Sjöstrand är nöjd med sitt svar och sitt jämställdhetsarbete – eget beröm är det bästa berömmet, eller - framgår det tydligt av SvFF-svaret att man inte delar ut lika mycket till herrar och damer och man vill dessutom inte berätta för någon annan än DO vad man betalar.

Veckans läsarbrev II
Svar: Det händer liksom inget...ingen som blir svart i ögonen när man inte ”tar i med bägge händerna”..som på Zlatans och Henkes tid. Min XXXXX tillhörde HIF:s a-trupp samtidigt som Henke var tillbaka från proffstiden. När man spelade 11 mot 11 på träningen och man såg att bollen skulle gå ut över sido eller kortlinje så fick man veta att man levde av Herr Larsson om man ändå inte jagade. Verkar. Inte finnas några ledare på planen som vågar spänna ögonen i folk när det inte fungerar. Med vänlig hälsning, Kent

Svar: Janne Andersson brukar förvisso bli arg. Sedan är jag inte säker på att det är problemet, det var inget som diskuterades när Sverige gick till VM, nådde kvartsfinal och vann sin grupp i Nations League.

Veckans quick-step
Nu är det klart att Zlatans staty får plats nära Stadion i Malmö. En glad Zlatan hälsade i ett pressmeddelande: ”Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta”. När SvFF-bossarna Håkan Sjöstrand och Karl-Erik Nilsson gav honom statyn på Fotbollsgalan 2016 och förklarade att den skulle stå utanför Friends Arena sa Zlatan: ”Det här känns helt overkligt. Killen från Rosengård får sin egen staty i Sveriges huvudstad.” Ja, det har ju inte varit någon lätt väg för statyn där SvFF utan att förankra med några andra förklarade att den skulle stå vid Friends Arena. Nu får den plats vid Stadion 8 oktober och det är en bra plats. Här kan ni läsa lite om turerna.

Veckans hopp
Verkar som om motståndet till ett Champions League bara för vissa klubbar har stoppat utvecklingen. Samtidigt tror jag det när jag ser det, för de här krafterna ger sig inte i första taget.

Veckans utnämning
Tidigare arbetsmarknadsministern Ylva Johansson blev i veckan utnämnd till Sveriges EU-kommisionär och fick ansvar för migrationsfrågor. Bara hoppas hon har bättre koll på det än när hon gästspelade inom fotbollens värld. Rätt fascinerande att det inte blivit en hämsko för henne att hon var ordförande för Stockholms FF 2011-14 där en tjänsteman hade lyckats lura distriktet på 14,8 miljoner kronor varav en hel del under hennes år. Johansson var ytterst ansvarig under flera år där det inte fanns kontrollmekanismer som gjorde bedrägeriet möjligt. Den typen av detaljer var uppenbarligen inte viktiga för henne och när Ylva Johansson fick ansvarsfrihet visste man inte vad som skulle komma ett par år senare. Nya tag i Bryssel.

Veckans hemmamatch
Real Sociedad inleder hemmaspelet på ombyggd arena där löparbanorna byggts bort och därmed kan Alexander Isak och Martin Ödegaard ta emot Atlético Madrid lördag 18:30. Även färskt reportage med Isak här som är gjort av Frida Nordstrand och Johan Tarland.

Veckans när Expressen griper in
Älskar att Expressen fått tag i ”pojken” som rökte i en paus på träningsmatchen mellan Bursaspor och Fenerbahce. Ett klipp som gick varmt på framför allt Twitter. Visar sig att Kenan Vatansever är 36 år men ofta blir tagen för ung.

Veckans läsning
Martin Schibbye syn på filmen ”438 dagar” som handlar om när han och Martin Persson greps i Ogaden i Etiopien 2011 och sedermera fängslades. Schibbye klargör vad som är korrekt och vad som är omgjort i filmen som bygger på boken som de två journalisterna skrev. Rätt deppigt på många sätt att verkligheten inte räcker till utan att man kollar med publik om hur vissa delar funkar, och sedan ändrar man.

Veckans intervju
Alex Morgan håller inte igen kring svåra frågor. Som om anklagelserna mot Ronaldo.

Veckans sug
Filmen om Hasse Alfredson och Tage Danielsson. Jane Magnusson gjorde en vass film om Ingmar Bergman och ser fram emot att följa skildringen av komikerparet.

Veckans läsarbrev III
Hej Olof! Är ett stort fan av Fotbollskanalen. Kan dock INTE släppa när jag imorse läste spelarbetygen efter nordiska derbyt igår. Andreas Granqvist är underkänd. Jag tror inte vi tittade på samma match. Sverige gjorde allt som allt ingen jättematch. Med spjutspetsarna fram förväntade jag mig betydligt mer framåt. I ärlighetens namn gjorde Granqvist mer i offensiven än t.ex Quaison. Lugn, trygg och stabil där bak som vanligt. Låg bakom många uppspel och dessutom var han i Norges straffområde och oroade flera gånger. Jag har inget belägg för det, men skulle tippa på att han betade av flest metrar av alla svenskarna igår kväll. Han gjorde ETT misstag på hela matchen, så fortsätter Du/Ni med att häckla honom. Andreas Granqvist var i mina ögon tillsammans med Sebastian Larsson Sveriges bästa spelare igår. Du kan bara inte mena att Granqvist var dålig igår? Skärpning Olof!!! Mvh Joel

Det är skrämmande att läsa att Granen får underkänt! Nu har Fotbollskanalen bekräftat sin inkompetens. Han var vår bästa spelare men slog en felpassning som blev mål. 👎Kent

Svar: Ett par av många mejl eller tweets i samma ämne, en etta för Granqvist efter insatsen mot Norge. Håller med om att han var bra i övrigt men missen blev för kostsam för Sverige. Då blir det underkänt i vår bok. Tyvärr. Sedan går alltid betyg att diskutera, det är subjektivt och vad hade spelare för instruktioner och så vidare. Betygen engagerar, så är det, och vi försöker få till dem så bra som möjligt.

Veckans uttalande
Att LB07:s ordförande ljög när Fotbollskanalen nådde honom torsdag kväll. Robert Lenir sa följande på frågan om planerna på samgående: ”Det är faktiskt första gången jag hör det här. Vi har alltid haft en bra kommunikation och ett bra samarbete på ungdomssidan, men mer kan jag inte säga. Jag blev lite paff. Det har jag inte så mycket mer att säga om, då det är inget jag vet. Vi har alltid haft en bra kommunikation.” Man kan undra varför han ljuger om det? För det är givet att han som ordförande har koll på det. Nu blev det presskonferens om planerna på ett samgående under fredagen istället för kommande tisdag och planen var även att man skulle informerat FC Rosengård under måndagen. Sedan är det viktigt att poängtera att inget är klart förrän föreningens medlemmar sagt sitt och godkänt det. Om det är rätt? Givetvis ska Malmö FF ha en verksamhet för kvinnor och tjejer precis som övriga toppklubbar. Förstår att man vill hoppa in i en verksamhet som är på hög nivå från start men det är klart att det är känsligt av flera skäl. Inte minst för den tidigare kopplingen med FC Rosengård som kommer från Malmö FF och att det andas mycket ”den moderna fotbollen” att sluka en annan klubb. Får inte heller glömma att MFF behöver leva upp till barnkonventionen som blir lag 2020 och då an LB07:s stora verksamhet vara till gagn. Arkitekten bakom det hela har inte figurerat mycket men ska vara Tommy Larsson som nu sitter i LB07:s styrelse och vars företag ett tag sponsrade MFF:s tröjor och nu sponsrar E-sportlaget. 

Veckans pappa
Real Madrid betalade inte bara Martin Ödegaard en bra slant för att gå till klubben. Även pappa Hans Erik Ödegaard fick 30 miljoner kronor och i uppdraget ingick att träna klubbens 11-åringar. Norska VG har via boken Football Leaks 2 kommit över avtalet mellan Real Madrid och pappa Ödegaard. Nu är det inte ovanligt att både klubbar och agenter gärna nyter till sig antingen föräldrar eller syskon för att på sätt få en starkare relation till spelaren, men det här är på en annan nivå.

Veckans sorg
Att Sahar Khodayari tände eld på sig själv och dog i protest mot att hon dömts för att ha tittat på fotboll i Iran, något kvinnor inte får göra. Vill ju inte straffa spelare för det men det är klart att ett VM-förbud är en väg, även om det knappast hjälper. Så svårt att ta in varför det skulle vara farligt för kvinnor att se på fotboll.

Veckans rättegång
Att ta del av Daniel Kindberg o Co från tingsrätten är onekligen annorlunda. Klart är att Kindbergs advokat, Olle Kullinger, har kvar anfallsinstinkterna från när han härjade i svensk elitfotboll. Hur det går? Juridik är en sak, vad som skedde en annan. Oavsett verkar Östersunds FK i fritt fall på många plan och frågan är om resan neråt inte kommer att gå snabbare än klättringen uppåt.

Veckans läsarbrev IV
Hej Olof Slår vi inte Malta kan vi lägga ner detta kval, så låt oss bara utgå ifrån att vi tar tre poäng där nere. Då är väl vår stora chans att Spanien kvaddat slagit Norge och är klara gruppsegrare och då mönstrar ett b-lag på Friends.

Att torska mot Spanien och behöva åka till Bukarest för att kanske behöva vinna känns vanskligt. Mvh/ Best regards Robert

Svar: Läget för svensk del blev knepigare efter 1-1 mot Norge. Malta borta ska vara tre poäng och förhoppningen är att Spanien slår Norge. Även intressant att när Sverige tar emot Spanien på Friends Arena då möter Rumänien Norge på hemmaplan. Det är många vändor kvar men inte ens en svensk poäng mot spanjorerna kan räcka för att hålla Rumänien bakom sig vid kryss om rumänerna vinner mot Spanien hemma i sista matchen. Rysare.

  1 Spanien        6  6  0  0  17-3   18

  2 Sverige        6  3  2  1  13-8   11

  3 Rumänien       6  3  1  2  13-7   10

  4 Norge          6  2  3  1  11-8    9

  5 Malta          6  1  0  5   2-13   3

  6 Färöarna       6  0  0  6   3-20   0

12 oktober, 20.45, Malta – Sverige, Norge-Spanien, Färöarna-Rumänien.

15 oktober, 20.45, Sverige – Spanien, Rumänien-Norge, Färöarna-Malta.

15 november, 20.45, Rumänien – Sverige, Spanien-Malta. Norge-Färöarna.

18 november, 20.45, Sverige – Färöarna, Spanien-Rumänien, Malta-Norge.

Veckans kamp
Att förklara hur vägen till EM 2020 fungerar med EM-kval och Nations League-playoff i mars. Som att ta fram vilka lag som kan ställas mot Sverige om Janne Anderssons landslag eventuellt missar EM via kvalet och istället ska spela playoff i mars. Just nu är det Bosnien som gäller men med tanke på att Ukraina når EM kan det bli Danmark borta i semifinal och lottning om eventuell final mot vinnarna av Bosnien och Wales. Det är många parametrar och den svenska ishockeyns kvalspel jämfördes någon gång med ett kärnkraftverk och det är inte långt borta. ESPN har gjort en rätt bra översyn om hur det ser ut.

Veckans siffror
1. Under säsongen kommer FC Barcelona för första gången passera en miljard euro i omsättning. Runt 10.5 miljarder kronor eller sju gånger allsvenskan.

Veckans låt
”Be för mig” – Lorentz, Madi Banja.

Veckans Leeds United
Nya och långa kontrakt till Kalvin Philips, Liam Cooper och Stuart Dallas. Nu vill jag se tre poäng i derbyt borta mot Barnsley på söndag. Krossa!

Veckans poddintervju
Djurgårdens mittback Marcus Danielson är gäst och berättar om succésäsongen, om guldjakten, om varför han förlängde med klubben och om att jobba på revisionsbyrå vid sidan av fotbollen. Sedan tidigare finns över 235 avsnitt av podcasten Lundh och ni hittar dem alla här. 

Publicerad 2019-09-13 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto