Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais besked: "Kommer inte spela match den här veckan"

Superettan

SvFF:s tävlingskommitté ska ta beslut om när Göteborgsderbyt ska återupptas.
Nu meddelar Gais att föreningen inte vill spela klart matchen den här veckan. 
- Vi kommer inte spela match den här veckan, säger Gais ordförande Glenn Heiman till GP.

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när matchen avbröts i spelaren ovan.

Det avbrutna cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais sköts upp till 14.00 på tisdagen efter att raketer skjutits in på planen från Blåvitt-läktaren. Gais meddelade i dag att laget inte skulle ställa upp i matchen, då man ansåg att de sportsliga förutsättningarna förändrats efter att målvakten Marko Johansson, som drabbades av en hörselskada, inte skulle komma till spel.

Under tisdagseftermiddagen hölls ett möte på Svenska Fotbollförbundets kontor i Solna och beslut togs om att hitta ett nytt speldatum före den sista omgången i cupgruppspelet. Ännu är det inte klart vilket speldatum det blir, men SvFF klargjorde på sin hemsida att målet är att matchen ska spelas klart innan den sista gruppspelsomgången, det vill säga någon dag den här veckan. 

ANNONS

"SvFF för en dialog med föreningarna för att försöka hitta en tidpunkt då matchen kan spelas färdigt. Ambitionen är att matchen ska spelas klart före avslutande omgång i gruppspelet. SvFF:s Tävlingskommitté kommer att sammanträda och besluta formellt i frågan. Tävlingskommitténs beslut kommer att kommuniceras så snart man hunnit sammanträda", skrev förbundet. 

Så blir det däremot möjligen inte. Gais ordförande Glenn Heiman berättar nu för GP att föreningen har meddelat förbundets tävlingskommitté att föreningen inte vill spela matchen den här veckan. 

- Vi kommer inte spela match den här veckan, säger Gais ordförande Glenn Heiman till GP.

Heiman berättar vidare för tidningen att grunden till beslutet är att onsdagen var det enda alternativet för ny speldag för föreningen och att laget då hade haft samma förutsättningar som i dag med anledning av Marko Johanssons hörselskada. Ordföranden berättar vidare att föreningen tycker att torsdag som speldag vore för nära söndagens match i cupen. 

ANNONS

Heiman meddelar i stället att Gais ska fundera över till i morgon om huruvida laget kan tänka sig att spela klart matchen nästa vecka. 

- Vi ska överväga under natten och se vad vi kommer fram till i morgon. Om inte matchen ska avgöras på plan är det rimligt att vi tilldöms segern. Likväl är vi medvetna om att det kan vara åt andra hållet, vi är medvetna om den risken, säger Heiman till GP. 

Fotbollskanalen har sökt tävlingskommitténs ordförande Christer Gustafsson. 

Publicerad 2019-02-26 kl 18:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto