Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: IFK-kaptenen om fansens agerande: "Det är bedrövligt"

Allsvenskan

IFK Göteborg vill inte tilldömas en 3-0-seger efter cupmötet med Gais.
SvFF och klubbarna letar nu efter ett nytt datum för att spela matchen.
- Vi vill avgöra det på planen. Det är så det känns från hela spelartruppen, säger Blåvitts kapten Sebastian Ohlsson.

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Sebastian Ohlsson i spelaren ovan.

Det avbrutna cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais sköts upp till 14.00 på tisdagen efter att raketer skjutits in på planen från Blåvitt-läktaren. Gais meddelade under tisdagen att laget inte skulle ställa upp i matchen, då man ansåg att de sportsliga förutsättningarna förändrats efter att målvakten Marko Johansson, som drabbades av en hörselskada, inte skulle komma till spel.

IFK Göteborg å sin sida laddade upp för match, och kom också till arenan och "värmde upp" inför match. Lagkaptenen Sebastian Ohlsson var en av spelarna som lattjade med boll i spelargången och var även in en kort stund på planen.

ANNONS

- Det har varit en väldigt speciell dag. Man vaknade vid niotiden, käkade lite frukost. Kom upp till Kamratgården för matchmål, och då var fullt fokus på att man skulle spela match. Jag hade inte läst några medier eller någonting. Sedan började man väl förstå när man kom upp att det inte såg ut som att det skulle bli match. Men man försökte ändå hela tiden vara inställd på att det skulle bli det ändå. Så det har varit en speciell dag, säger Ohlsson.

Från SvFF fick Gais besked om att de riskerar att tilldömas en 3-0-förlust. Blåvitt gick på en presskonferens ut med att man inte vill att SvFF ska tilldöma klubben en WO-seger.

- Jag håller med. Vi vill avgöra det på planen. Det är så det känns från hela spelartruppen. Det är där man vill att det ska avgöras och det är där det ska avgöras, säger Sebastian Ohlsson.

ANNONS

Om agerandet från supportrarna som kastade in raketer och annan pyroteknik säger kaptenen:

- Det håller inte. Det är bedrövligt och det får inte hända. Inte någonstans i samhället, och verkligen inte på en arena där det finns barn och vuxna som kan ta skada. Det får inte hända.

Publicerad 2019-02-26 kl 15:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto