Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais lämnade WO: "Verkställdes inte – då hade det varit en annan situation"

Allsvenskan

Gais tilldömdes segern mot Blåvitt efter det avbrutna cupderbyt.
Men innan dess lämnade man walkover – som aldrig verkställdes.
- WO:n har aldrig varit hos oss och den är inte verkställd, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Turerna kring det avbrutna Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais har varit många. Under fredagen kom disciplinnämndens beslut i frågan och Gais tilldömdes segern med 3-0 – trots att man tidigare lämnat walkover.

Men den har inte varit verkställd, enligt disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson.

- WO:n har aldrig varit hos oss och den är inte verkställd heller. Hade tävlingskommittén fastställt ett matchdatum och sagt att nu ska matchen återupptas vid det här datumet och det här klockslaget och Gais inte kommit. Då hade det varit en helt annan situation. Nu ger tävlingskommittén upp och lämnar över ärendet till oss och då finns inte ärendet hos oss. Vi har att titta på varför matchen bröts och det berodde på att det ena lagets supportrar orsakade det. Sedan finns det en huvudregel i tävlingsbestämmelserna som vi följer, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Tobias Tibell utvecklar vidare i ett uttalande på svenskfotboll.se.

Enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser aktualiseras w.o. när en match inte kan genomföras till följd av att en förening, utan giltigt skäl, inte infinner sig till matchen. Men vid tidpunkten för GAIS meddelande fanns det vare sig någon spelplats, något speldatum eller någon avsparkstid fastställd för matchen. Det fanns alltså ingen match för GAIS att infinna sig till och därmed kunde föreningens yttrande inte heller föranleda de konsekvenser som normalt följer av att en förening lämnar w.o.

Utöver att Blåvitt nu tilldöms förlusten i matchen kan laget nu straffas ytterligare för att åskådare tände bengaler och avfyrade pyroteknik.

- Vad jag vet finns det ännu inget ärende upprättat. Om det visar sig att Göteborg handlat oaktsamt, det vill säga att man inte skött visitationen och arenakontrollen på det sätt de ska göra, kan det upprättas ett ärende mot Göteborg på grund av den anledningen, säger Göran Nilsson.

ANNONS

På frågan om det eventuella straffet kan påverka Blåvitt i allsvenskan svarar Nilsson:

- Det enda jag kan säga är att det är en bra fråga, men den är också hypotetisk. Så länge det inte finns något ärende har vi inget att ta ställning till.

Publicerad 2019-03-01 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto