Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF bekräftar: 600 raketer avfyrades under Göteborgsderbyt

Superettan

Göteborgsderbyt avbröts efter att raketer avfyrades mot planen.
Nu bekräftar Martin Fredman att det handlade om 600 raketer. 
- Den mängden pyroteknik har vi inte varit i närheten av på en allsvensk match under många, många år, säger SvFF:s säkerhetschef till GP

Foto: Bildbyrån.

Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais avbröts i går 13 sekunder in i andra halvlek med anledning av att Blåvitt-fans använde pyroteknik och avfyrade raketer in mot planen. Matchen sköts först upp till i dag, men Gais vägrade spel och nu är det ännu oklart när matchen kommer att återupptas. Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har meddelat att beslut kommer att kommuniceras ut kring detta. 

Nu bekräftar Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman att det rörde sig om 600 raketer som avfyrades från Blåvitts klacksektion. Detta under 90 sekunder. 

- Vi kan väl konstatera att det var en stor mängd. Det man hittade när man samlade ihop allt var tre utskjutningsrör med vardera 196 utskjutna knallar, raketer etc. Det blir alltså cirka 600 pjäser bara i de rören. Sedan hittades det tre, fyra lådor med blå rök. Det var ett 100-tal pjäser. Redan där är vi uppe i 700 totalt, säger han till GP. 

ANNONS

Fredman berättar vidare för tidningen att det rörde sig om ett 40-tal bengaler och fyra, fem bangers. Den totala summan av alla pjäser är närmast unik för en match i Sverige. 

- Den mängden pyroteknik har vi inte varit i närheten av på en allsvensk match under många, många år, säger Fredman till tidningen. 

Säkerhetschefen är också tydlig med att han tror att de omkring 700 pyrotekniska pjäserna fanns på arenan långt innan matchstart, då han menar att det skulle vara omöjligt att inte bli upptäckt i visiteringen med anledning av pjäsernas storlek. 

Publicerad 2019-02-26 kl 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto