Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-fans gömde troligen raketerna i annan förenings bollförråd: "Blir förbannad"

Allsvenskan

IFK Göteborg-fans avfyrade raketer mot planen i Göteborgsderbyt.
Detta efter att ha gömt raketerna i Lundby IF:s bollförråd, menar Tomas Fredlund.
- Man blir bara förbannad, säger föreningens ordförande till GT

0:33
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när derbymötet avbröts i spelaren ovan.

Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais blev uppskjutet sedan Blåvitt-fans inledde andra halvlek med avfyra raketer in mot planen. Matchen kommer inte att återupptas, då Gais lämnade WO - och i morgon meddelar Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd ett beslut angående de "sportsliga konsekvenserna" för matchen.

SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman berättade tidigare i veckan att det rörde sig om 600 raketer som avfyrades från Blåvitts klacksektion och att raketerna mest troligt smugglades in på arenan långt innan matchstart, det vill säga inte genom visiteringen. 

- Vi kan väl konstatera att det var en stor mängd. Det man hittade när man samlade ihop allt var tre utskjutningsrör med vardera 196 utskjutna knallar, raketer etc. Det blir alltså cirka 600 pjäser bara i de rören. Sedan hittades det tre, fyra lådor med blå rök. Det var ett 100-tal pjäser. Redan där är vi uppe i 700 totalt, sa han till GP

ANNONS

Nu berättar Hisingenklubben Lundby IF:s ordförande Tomas Fredlund att raketerna troligtvis gömdes i föreningens bollförråd. Under söndagskvällen var bollförrådet låst med ett hänglås, men sedan den kvällen har man inte hittat låset. 

- Jag har pratat med tränaren som var där sist och det var absolut låst på söndagskvällen, men efter det har man inte hittat låset, säger Fredlund till GT. 

- Man blir bara förbannad, fortsätter han. 

Även Göteborgspolisens utredare Fredrik Carlstedt bekräftar för tidningen att det inte är otänkbart att raketerna förvarats i just Lundbys bollförråd. 

GT rapporterar vidare att Blåvitt-fansen, som avfyrade rakterna, från början tänkte skjuta pjäserna upp mot himlen, men att planen ändrades med anledning av arenans tak över sektionen och att raketerna därför i stället avfyrades in mot planen. Tidningen skriver däremot att ingen ännu delgetts misstanke för det som hände på Bravida Arena. 

ANNONS
Publicerad 2019-02-28 kl 17:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto