Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Här "värmer" Blåvitt upp inför derbyt - i arenakorridoren

Allsvenskan

Gais vägrade spel i uppskjutna cupderbyt mot IFK Göteborg.
Men Blåvitt dök upp på Bravida Arena och "gjorde sig redo för spel".
- Det blir ingen match i dag, sa dock IFK:s klubbdirektör Max Markusson kort efter den tilltänkta avsparkstiden.

1:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter att måndagens derby i svenska cupen mellan IFK Göteborg och Gais avbrutits i inledningen av den andra halvleken på grund av att raketer skjutits in på planen från Blåvitt-läktaren bakom ena målet bestämdes det att drabbningen skulle spelas klart klockan 14.00 under tisdagen. Men Gais-målvakten Marko Johansson drabbades av en hörselskada och meddelade under tisdagsmorgonen att han inte skulle kunna spela den halvlek som återstår av matchen.

Därefter förklarade Gais på sin hemsida att man inte tänker ställa upp i derbyt och att man vill tilldömas en 3-0-seger.

- Gais samlade känslomässiga uppfattning är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3-0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för gårdagens omfattande ordningsstörningar, säger klubbchefen Erik Bergkvist i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Samtidigt riskerar Gais en 3-0-förlust på grund av att man inte tänker fullfölja den plan som det beslutades om under måndagskvällen.

Hur IFK Göteborg agerat? De har kommunicerat via bland annat Aftonbladet att de räknatmed spel, och laget anlände till matcharenan Bravida Arena vid lunchtid under tisdagen. Där "värmde" Blåvitt upp. Lagkaptenen Sebastian Ohlsson kickade en del boll i en av arenans korridorer och var även under en kort stund ute på planen.

Därefter stod bland annat Benjamin Nygren, Edvin Dahlqvist och Emil Holm i ett rum intill spelargången och kickade bollen mellan varandra.

Vid en presskonferens som inleddes runt klockan 14.00 sa dock IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson:

- Det blir ingen match i dag.

Svenska Fotbollförbundet kommer att uttala sig i ärendet senare under dagen, har presskontakten Staffan Stjernholm berättat för Fotbollskanalen.

ANNONS

Se bilder på Blåvitt-spelare inifrån Bravida Arena i spelaren ovan.

Publicerad 2019-02-26 kl 13:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto