Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt vill inte ha 3-0: "Det känns inte rätt"

Allsvenskan

Gais riskerar att tilldömas en WO-förlust mot IFK Göteborg.
Då har Blåvitt meddelat SvFF att man inte vill tilldömas segern.
- Det är inget som vi vill stå för. Vi vill att matcher vinns eller förloras på planen, säger klubbdirektören Max Markusson.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett utdrag ur IFK Göteborgs presskonferens i spelaren ovan.

Det avbrutna cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais sköts upp till 14.00 på tisdagen efter att raketer skjutits in på planen från Blåvitt-läktaren. Gais meddelade under tisdagen att laget inte skulle ställa upp i matchen, då man ansåg att de sportsliga förutsättningarna förändrats efter att målvakten Marko Johansson, som drabbades av en hörselskada, inte skulle komma till spel.

Gais skrev på sin hemsida att man anser att man bör tilldömas en 3-0-seger.

- Gais samlande känslomässiga uppfattning hos ledare, lag, klubbchef och styrelse är att allt annat än att klubben tilldöms segern med 3-0 vore en förlust för fotbollen och en acceptans för gårdagens omfattande ordningsstörningar, sa klubbchefen Erik Bergkvist.

ANNONS

Från SvFF har klubben fått besked om att de riskerar att tilldömas en 3-0-förlust.

- Ja, det kan jag väl säga att vi har fått. Det vet vi (att den risken finns) när vi tar beslutet, så är det, sa ordföranden Glenn Heiman till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg anlände till arenan som vanligt, och i spelargången stod flera spelare och lattjade med en boll. På en presskonferens meddelade klubben att man inte vill se att SvFF ger Blåvitt en 3-0-seger på walkover.

- Vi å vår sida lämnade in en hemställan till förbundet att med risk för att Gais inte dök upp här, så såg vi en uppenbar svårighet i att vi eventuellt skulle tilldömas ett WO-resultat. Att vi skulle vinna på walkover med 3-0 i och med att de inte fanns här. Det tycker inte vi kändes rätt. Det känns inte rätt, det är inget som vi vill stå för. Vi vill att matcher vinns eller förloras på planen, så vi lämnade å vår sida in en hemställan till förbundet att se till att matchen kan spelas färdigt, säger klubbdirektören Max Markusson.

ANNONS

- Vi står till förfogande med huvudinriktningen att just matchen ska spelas klart vid något annat tillfälle.

Publicerad 2019-02-26 kl 14:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto