Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lundh: "Det kommer aldrig att finnas ett regelverk som täcker upp alla möjliga situationer"

Superettan

Gais tilldömdes en 3-0-seger i det avbrutna cupderbyt mot IFK Göteborg.
Olof Lundh menar att det var ett givet beslut, trots att Gais lämnade walkover.
- Jag tror inte att man kan få ett heltäckande regelverk hur gärna man än vill, säger han i TV4 Nyheterna Live.

5:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Olof Lundhs kommentar till SvFF:s beslut i spelaren ovan.

Under fredagsmorgonen meddelade SvFF:s disciplinnämnd sitt beslut i den avbrutna cupmatchen mellan IFK Göteborg och Gais. Det var Blåvitt-supportrar som kastade in raketer och knallskott på planen som gjorde att matchen avbröts, vilket legat till grund för disciplinnämndens beslut att tilldöma segern till Gais, med 3-0.

- Sett till att det nu hamnade SvFF:s disciplinnämnd som ser på ärendet på ett sätt där den klubb som är ansvarig för att matchen avbröts ska dömas så är det ett givet straff att Gais får segern med 3-0, säger Lundh i TV4 Nyheterna Live.

Parterna skulle först hitta ett nytt datum för att spela matchen, men Gais lämnade senare walkover efter att målvakten Marko Johansson drabbats av en hörselskada.

ANNONS

- Får man en spelare som är skadad och inte kan spela matchen så hamnar man i ett annat läge. Och då kan man kanske förstå Gais. Samtidigt som man ändå får säga att Gais går ju då ifrån den här överenskommelsen man hade inom svensk fotboll att alla klubbar, alla 32 elitklubbar, och Svenska Fotbollförbundet var överens om handlingsplanen att vi ska inte avgöra matcher på skrivbordet som det blir nu. Utan vi ska spela om det. Men det gick inte riktigt att få ihop spelprogrammet och sedan kanske inte Gais kände att de ville spela utan sin målvakt.

Tror du att man behöver göra om den här överenskommelsen efter det här beskedet?
- Nä, jag tror att det aldrig är svart eller vitt i de här ärendena. Det är klart att de som skjuter raketerna, där vet man. Det är de som gör fel. Men sedan är det klart att det blir svårt. För den förfördelade klubben kan ju känna att, vi fick ju vår spelare skadad. Jag inser att det kommer aldrig att finnas ett regelverk som täcker upp alla möjliga situationer. Man kan ha ambitionen att man ska spela vidare och avgöra nästa dag eller så. Men det är klart att får man sin spelare skadad så får man ju en annan inställning till det, och man vill ställa upp med sina bästa spelare. Så jag tror inte att man kan få ett heltäckande regelverk hur gärna man än vill.

ANNONS

Lundh ser ingen förändring i sikte när det kommer till bengalbränning och liknande på svenska arenor.

- Jag tror att om supportrarna vill göra det här så kommer de att göra det. Det såg vi förra hösten när det kastades en bengal från den ena läktaren till den andra på Tele2 Arena och liknande. Det är supportrarna som bestämmer helt enkelt, och om de vill tända bengaler och skjuta raketer så gör de det.

Publicerad 2019-03-01 kl 09:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto