POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

I dag inleds rättegången mot Kindberg – pågår till början av oktober

Foto: Bildbyrån

Rättegången mot Daniel Kindberg, "Sollefteåbon", och "Peabmannen" ser ut att pågå i ungefär en månad. Vid en fällande dom riskerar Kindberg fängelse, näringsförbud, och att tvingas betala skadestånd i mångmiljonbelopp.

I dag inleds rättegången i Härnösand mot Daniel Kindberg och två andra personer, där de tre anklagas för grov ekonomisk brottslighet. Enligt åklagaren ska de ha fört ut mer än 15 miljoner kronor från Östersundshem, via Peab, via ett annat företag, och senare till främst Östersunds FK.

Enligt åklagaren ska detta ha gått till med så kallade ”luftfakturor”, där de har fakturerat för arbete som inte har blivit utfört. 

Kindberg åtalas för grov trolöshet mot huvudman (två fall), medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott, och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Skulle han fällas så riskerar han fängelse, näringsförbud, och att betala högt skadestånd.

De två andra personerna (”Sollefteåbon” och ”Peabmannen”) står åtalade för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott (fyra fall), och grovt skattebrott, respektive grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman. Alla tre nekar till brott. Kindberg gjorde ett erkännande i sitt tredje förhör, men drog senare tillbaka det. 

Under torsdagen och fredagen är det bland annat yrkanden och åklagarens sakframställning. På måndag är det sakframställning från försvararna och motpartsombudet, och senare på dagen inleds förhören. 

Rättegången kan komma att hålla på till den 4:e oktober. Under den perioden kommer de bland annat att genomföra vittnesförhör med åtminstone 27 personer. I bevisningen ingår bland annat en stor mängd mail, fakturor, SMS, inspelade telefonsamtal, och handskrivna anteckningar.

Fotbollskanalen är på plats i Härnösand för att följa rättegången. Åklagarna har meddelat att de inte kommer att kommentera fallet i media under rättegången.

HÄR kan du läsa tidigare artiklar kring Kindberg-härvan.

Publicerad 2019-09-05 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå