Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Phil Nevilles galna tankar

Christensons blogg

Ibland undrar man ju vad som försiggår i en fotbollsspelares huvud. Satt på the Guardian och redigerade en artikel om Evertons förberedelser inför matchen mot Metalist Kharkiv häromdagen och läser då hur Phil Neville säger: -Jag lämnade Manchester United för Everton för att spela i Champions League matcher så vi måste spela bra mot Metalist och gå vidare.

Vad menar karln? För det första var ju matchen mot Metalist i Uefa Cupen och för det andra så har man ju som United-spelare en aningens aningens större chans att spela i Champions League. Blev han felciterad? Svamlade han? Eller kanske är det så att han har blivit så förvirrad av att spela mittenmitt med Phil Jagielka… Inte vet jag.

Men en av mina kompisar här i England håller på Sheffield United (där Jagielka spelade förra säsongen) och han säger Jagielka är usel som mittfältare. En bra ytterback och en ännu bättre mittback men mittfältare? Nejdå. Fötter med cement-känsla.

Annons

På tal om Sheffield United finns det tre saker att konstatera:

1. James Beattie har varit suverän. Lika tjock och otränad som han var för Everton lika bra har han varit för the Blades. Åtta mål på nio matcher. Lysande.

2. När ska folk inse att Bryan Robson är värdelös som tränare? United – som ju höll på att klara sig kvar i Premier League förra säsongen -ligger på 19:e plats i Championship.

3. Luton Shelton har äntligen fått chansen att visa vad han går för. Har alltid spelat bra när han har blivit uttagen.

**********

Känns urkonstigt med en lördag med bara två Premier League matcher. Lite tomt faktiskt. Sir Alex Ferguson skämtade att det kanske var många bröllop som ägde rum i England den här lördagen… (och då kan man ju framför allt konstatera att det var tur att han blev fotbollstränare och inte komiker…)

Annons

Uefa Cup-matcherna förra veckan har naturligtvis påverkat spelschemat men lite synd är det. Vad ska Gary Lineker, Alan Hansen och Mark Lawrenson prata om i en och en halv timme under kvällens Match of the Day (Englands Fotbollskväll)?

Men å andra sidan så har vi ju några höjdarmatcher att se fram emot i morgon: Bolton-Chelsea, Liverpool-Tottenham, Manchester City-Middlesbrough bland annat.

För övrigt kan jag meddela att det för en gångs skull inte är fotbollen som dominerar sportsidorna här i England den här helgen. England slog Australien i rugby-VMs kvartsfinal idag och Lewis Hamilton kan bli F1-världsmästare i morgon bitti.

**********

Tack för alla positiva kommentarer efter min första blogg i torsdags. Men kan inte annat än skratt åt Johans inlägg: "Nu håller vi tummarna för United!" Jag ska inte hyckla om att jag håller på Liverpool även om jag hade funderingar på att överge Liverpool för mitt lokala lag Barnet här i norra London i League Two efter onsdagens bedrövliga match mot Marseille. Läste att Rafa Benitez var uppe klockan sex på torsdagsmorgonen och kollade på matchen igen på video. Det måste ha varit riktigt plågsamt. -Jag tittade på matchen igen och kunde konstatera att vi var riktigt dåliga i anfallsspelet och riktigt dåliga i försvarsspelet. Det håller inte. Men jag har pratat med spelarna och sett en helt annan inställning på träningarna, säger han inför matchen mot Spurs.

Annons

Momo Sissoko lär ju inte spela på ett tag igen. Jag gillar honom verkligen men oj vad dålig han var i onsdags.

Och Johan: United ser rukigt starka ut. Sir Alex Fergusons lag brukar väl ha en eller två formsvackor per säsong och om man har 20 poäng efter nio matcher efter en fet formsvacka så ser det riktigt ljust ut. Arsenal imponerar visserligen men jag tror inte att de kommer hålla: tänk på att de kommer att tappa spelare som Adebayor, Eboue och Toure för afrikanska mästerskapen i januari och mars. Chelsea kommer att ha samma poblem.

**********

Dennis K skriver att han har spelat fotboll med mig en gång i tiden. Kan bara vara Dennis Kjellin. Om du spelar fortfarande så hoppas jag att överstegsfinterna har förbättrats under de senaste tio åren …

Annons

Angående Geovanni och hans speltid i Manchester City så kan jag bara hålla med om att han är en fantastisk spelare men från vad jag har läst så har han lite attitydproblem. Han var sur när han inte fick spela för Barcelona och skitsur när Ronald Koeman ständigt bytte ut honom när han spelade för Benfica. Och det faktum att han kom till City på en fri transfer gör ju att han inte är världens mest efterfrågade spelare. Stephen Ireland är bättre defensivt och jobbar hårdare för sina lagkamrater. Geovanni kommer troligen att användas mest på hemmaplan och som avbytare om City hamnar i underläge på bortaplan.

Publicerad 2007-10-06 19:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto