Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

England vidare - nu kan allt hända. Final kanske?

Christensons blogg

Nu kan allt hända. Det blev vinst mot Slovenien – och England spelade riktigt bra för första gången det här VM-slutspelet – och för stunden får vi helt enkelt ignorera det faktum att Wayne Rooney blev avplockad med nästan 20 minuter kvar.

Han har inte sett helt 100-procentig ut nere i Sydafrika och vi får helt enkelt vänta och se hur allvarlig skadan är. Jag fruktar att det är samma fotskada som han drogs med i slutet av Manchester Uniteds säsong.

**********

Låt oss istället fokusera oss på det faktum att England spelade bra fotboll. Bra passningsspel och de spelade som ett lag för första gången på länge.

Och från att ha varit ett krislag i över en vecka så har engelsmännen redan börjat titta mot en eventuell semi-final. Ettan från Tysklandsgruppen väntar i åttondelen.

**********

De första 20 minuterna var väl ganska jämna. England startade betydligt mer positivt än mot Algeriet, det var bättre tempo och bättre intensitet. Det var, helt enkelt, ett spel som man hade förväntat sig av England före VM.

Annons

Men det såg även darrigt ut stundtals. Glen Johnson blev varnad tidigt och John Terry fick täcka ett skott i farligt slovenskt läge när Ashley Cole hade hamnat på efterkälken.

**********

Men så kom målet. Det förlösande målet. Och det var kul att se James Milner involverad. Han hade en hemsk kväll mot USA och spelade inte alls mot Algeriet.

Han hade varit sjuk före USA-matchen men det spelade ingen roll. Han sågades ändå.

Men nu var det Aston Villa-spelaren som stod för inlägget som England och Jermain Defoe gjorde 1-0 på. Det var ett perfekt inlägg. Defoe behövde bara  sätta dit smalbenet och så hade Samir Handanovic i det slovenska målet inte  en chans.

**********

Sedan kom chanserna titt som tätt. Frank Lampard hade jättechans efter 26 minuter men skjöt högt över. Steven Gerrard hade kanske en ännu bättre chans tre minuter senare. Men efter samspel med Rooney så fick han inte tillräckligt med fart på sin bredsida för att komma förbi Handanovic.

Annons

**********

Matthew Upson mycket stabil i mittförsvaret – även om han inte hade så mycket att göra. Undrar om Jamie Carragher verkligen kan ta tillbaka “sin” plats nu.   Troligen inte efter täckningen i den 90:e minuten. Fantastisk.

**********

Och vilken jättechans Defoe hade i den första minuten av den andra halvleken att göra 2-0.

Rooney sköt i stolpen och England dominerade. Men det var fruktansvärt nervöst. I mitten av andra halvleken gav Gareth Barry bort bollen och så hade Slovenien en trippelchans.

Men Matjaz Keks lag lyckades inte kvittera.

Det har inte varit ett vackert gruppspel för England – men vad spelar det för roll? Nu kanske VM-turneringen börjar på riktigt.

Publicerad 2010-06-23 17:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto