Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

James självsäker - vi slår Tyskland

Christensons blogg

Det är midsommardagen idag och jag utgår från att ni har bättre saker att göra än att läsa bloggar (nurse your hangover, cut your toe nails etc) så jag ska fatta mig kort. Tänkte bara sammanfatta läget här i England dagen före åttondelen mot Tyskland.

**********

Som väntat har all negativitet från de två första matcherna (USA och Algeriet) försvunnit. Atmosfären här i England kan sammanfattas med en mening: Bring on the Germans!

David James är en engelsman som är självsäker inför matchen: -Jag tror inte att det kommer att bli straffar. Varför? För jag tycker att vi har ett bättre lag än Tyskland. Det var inte länge sedan vi mötte dem i Berlin och slog dem med 2-1. Vi skulle ha vunnit med mer.

**********

James sa dessutom att han vill ta en straff om det nu blir straffar. Vilken syn.

**********

Rio Ferdinand har sagt åt de engelska spelarna att de ska ta med sig en mental bild av resultattavlan från München 2001: Deutschland 1 England 5.

Annons

-Jag vet att vi kan slå Tyskland. Och när jag tänker på matcher mot Tyskland så tänker jag alltid på den där bilden från München. Jag har en sån bild hemma till och med.

-Jag tror att det här är en sådan här match som Wazza [Wayne Rooney] verkligen kan visa vad han går för. Det är en perfekt uppgift för honom.

Ferdinand säger också att Franz Beckenbauers “dumma” kommentarer bara har fått de engelska spelarna “ännu mer laddade”.

**********

England tränar i Rustenburg idag och åker till Bloemfontein i morgon.

**********

Det verkar som om Jermain Defoe kommer att fortsätta i anfallet mot Tyskland, tillsammans med Wayne Rooney och Fabio Capellos enda dilemma verkar vara i mittförsvaret. Får Matthew Upson fortsatt förtroende? Kan Jamie Carragher komma tillbaka efter avstängningen? Eller vad sägs om Ledley King, som är skadefri igen?

Annons

**********

Här kan ni läsa om hur Stuart Pearce – assisterande förbundskapten nere i Sydafrika – lärde sig en läxa från Englands förlust på straffar mot Tyskland i VM 1990.

Och här kan ni läsa om hur Tyskland har lärt sig allt från Premier League. Enligt Jürgen Klinsmann.

**********

Terry Venables – ytterligare en engelsman som har förlorat på straffar mot Tyskland – är också säker på att England kommer att vinna. Han säger att Capello “måste” använda Joe Cole som en “supersub” mot Tyskland.

Jag är inte säker på det. Capello tycktes vara rasande på Cole när han slarvade bort flera bollar mot Slovenien. Vet inte om Chelseaspelaren får några fler chanser den här turneringen.

**********

Defoe säger att Ashley Cole är den bästa vänsterbacken i världen. Har han rätt? Vilka är de andra kandidaterna?

Annons

**********

Och här kan ni se några bilder från klassiska England-Tyskland mötet genom tiderna. Och vi kan väl ignorera att Englands VM-vinst tycks ha hänt 1956 och inte 10 år senare.

Publicerad 2010-06-26 10:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto