Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

God morgon. Nu smäller det!

Christensons blogg

Vilken dag! Det är strålande sol i England och det kommer att bli hela 31 grader varmt tydligen. Jag älskar sådana här VM-dagar. Det känns i luften att det är något speciellt på gång. Det vilar en förväntan över landet. Jag sitter här i norra London och läser tidningarna och har Sky Sports News på tv:n. Kunde inte bli bättre.

Bara några timmar kvar nu till England-Tyskland.

**********

Klassiska möten mellan England och Tyskland.

Här har ni höjdpunkterna från den där dramatiska VM semi-finalen 1990. Det var den matchen som fick medelklassen i England att älska fotboll – på gott och ont.

Och mer straffkatastrofer här, från EM 1996. Och tänka sig att det blev den kaxige Andreas Möller som avgjorde.

Och så en humörhöjare för oss “engelsmän”: 5-1 segern för England mot Tyskland i VM-kvalet 2001.

**********

Har – tack och lov – inte sett några krigsförklaringar i pressen hittills. Ingenting i stil med the MirrorsAchtung, Surrender från 1996. Istället har tabloiderna stora sektioner med sånghäften (Vindaloo, World in Motion, Three Lions etc) och recept som “Steven Gerrard’s chicken with ketchup vinaigrette” och “Wayne Rooney’s steak with hot HP sauce”.

Annons

Och vi som köpte färsk fisk igår för att ha idag. Vad tänkte vi? Det är ju perfekt grillväder. Det ska vara burgare och korvar – och kall öl. Vi får frysa fisken.

**********

Den enda lilla krigsanalogin hittar vi på the Sunday Mirrors framsida: WE’LL MAKE ROO SORRY – Germans trash our boys in vicious verbal blitz… today they’ll eat their words

**********

Det småroliga med the Mirrors katastrofala Achtung, Surrender rubrik från 1996 var ju underrubriken: For you Fritz, ze Euro 96 Championship is over.

**********

Som vanligt har TV och tidningar frågat alla möjliga idrottspersoner om hur det kommer att gå. Och Sky Sports har till och med fått två skottar att säga att de kommer att hålla på England idag: Andy Murray och Colin Montgomerie.

Och Murray som sa för fyra år sedan att han skulle hålla på “alla utom England”. Han har lärt sig, den unge tennisspelaren.

Annons

**********

Let’s make history – Capello tells players to forget about the past, var rubriken i the Sunday Times.

I’m fit and ready to fly, says Wayne Rooney var rubriken i the People.

**********

Ingenting överraskande i den troliga laguppställningen:

England: James – Johnson, Terry, Upson, A Cole – Milner, Barry, Lampard, Gerrard – Rooney, Defoe

Matthew Upson får alltså behålla sin plats i startelvan, med Jamie Carragher och Ledley King på bänken. Även James Milner och Jermain Defoe får chansen från start igen med Aaron Lennon och Emile Heskey utanför laget.

En liten varning dock: jag har en liten känsla att Capello kan spela med Carragher. Bara en liten känsla, men ändå.

**********

Det har varit mycket stöd för Wayne Rooney i tidningarna de senaste dagarna. Men de kanske mest intressanta synpunkterna kom från Gary Lineker. Den före detta skyttekungen kunde ju också börja segt i VM-turneringar för att sedan explodera. Läs mer HÄR.

Annons

**********

News of the World har attackerat tyske förbundskaptenen Joachim Löw för att han inte kom till presskonferensen igår. De kallar honom en “bottler” och skriver att han “is running scared of England”. Ha ha, vilka lustigkurrar.

**********

Bara några timmar kvar till match. Nu njuter vi!

Publicerad 2010-06-27 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto