Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allt eller inget för England idag

Christensons blogg

Nice day for a hanging.

Det är kanonväder här i England idag, men det är en nervös nation som har vaknat upp och tagit sitt morgonkaffe.

Inte nog med den tuffa budgeten som den nya konservativa regeringen presenterade igår – idag är det ödesmatch mot Slovenien i VM.

**********

Tidningarna är fulla av positiva rubriker och glada tillrop. “Good luck, lads” står det på en stor Tesco-reklam och The Sun har rubriken: RECOVERY MASTERPLAN REVEALED

Artikeln på framsidan handlar om både budgeten och matchen mot Slovenien. Underrubrikerna är som följer:

Taxing time ahead for all

Country must pull together

Heskey could be on the bench

Annons

**********

Fabio Capello försökte också vara positiv igår och sa bland annat: -Jag är inte galen, jag tror fortfarande att vi kan nå en VM-final.

-Jag vet att vi inte spelar bra just nu men mot Slovenien tror jag att vi kommer få se det England som spelade så bra i kvalspelet. Jag vill se den jävlaranamma som jag såg under kvalet. Jag vill se det där laget som spelade med hög intensitet.

-Och jag vet att om… nej, inte om, utan när vi vinner mot Slovenien så kommer vi att bli svåra att slå för alla lag som är kvar i turneringen.

**********

Fighting talk indeed.

**********

Engelsmännen, som jag misstänkte, har i stort sett redan glömt hur illa det såg ut mot Algeriet, och är nu väldigt optimistiska igen.

Tog en öl med the Guardians feature sports editor och deputy sports editor igårkväll och den förstnämnde sa: -Jag tror England vinner med 3-0.

Annons

Steve McMillan sa: -England vinner lätt. England vinner alltid när de spelar i rött…

**********

Men när jag undrade om vi skulle ta en öl till sa båda: -I don’t think so. It is going to be a long, long day tomorrow.

**********

Själv arbetar jag från 16.00 till midnatt men kommer nog åka in tidigare för att se hela matchen på kontoret. Avspark klockan 15.00 engelsk tid. Var ska ni kolla på matchen?

**********

Hur kommer laget se ut då? Som väntat, med Jermain Defoe som Wayne Rooneys nya anfallspartner och Matthew Upson i mittförsvaret nu när Jamie Carragher är avstängd.

Enda frågan är om James Milner eller Joe Cole eller Shaun Wright-Phillips kommer att spela till vänster på mittfältet. Ni vet vad jag hoppas på.

Troliga startelvor:

England: James – Johnson, Terry, Upson, A Cole – Milner, Barry, Lampard, Gerrard – Rooney, Defoe

Annons

Slovenien: Handanovic – Brecko, Suler, Cesar, Jokic – Birsa, Koren, Radosavljevic, Kirm – Ljubijankic, Novakovic

**********

Här kan ni se senaste nytt från engelska tv-nyheterna.  

**********

Slovenien har vunnit sju av deras senaste nio landskamper sedan de förlorade mot England på Wembley i september förra året.

**********

Rooneys idoler när han växte upp? Diego Maradona och… Duncan Ferguson.

Vilken mix.

**********

Vad vet vi om de slovenska spelarna då? Inte så mycket tyvärr. Samir Handanovic, målisen, spelar för Udinese i Serie A och är mycket bra i luften.

Mittbacken Bostjan Cesar spelade en säsong för West Brom men fick inget nytt kontrakt. Han representerar numera Chievo i Serie A och är fortfarande sur för att Rooney filmade till sig en straff i Sloveniens match mot England förra året.

Annons

Mittfältaren Robert Koren är lagkaptenen och känd här i England från sin tid med West Bromwich Albion. Men han fick inte heller förlängt kontrakt efter förra säsongen och det är osäkert var han kommer att spela 2010/11.

Anfallaren Milijove Novakovic spelar för Köln i Bundesliga och har i stort sett gjort mål åtminstone varannan match sedan han kom till Tyskland.

**********

Dagens “good-feel stat“: England har alltid vunnit VM när Portugal har gjort fler än fyra mål i en VM-slutspelsmatch…

**********

Harry Redknapp – som naturligtvis anser att han borde vara engelsk förbundskapten – håller inte med Capello när det gäller laguttagningen.

Så här skulle Redknapps lag se ut: (4-3-2-1) James – Johnson, Terry, Upson, A Cole – Lampard, Barry, Milner – Gerrard, J Cole – Rooney

Annons

Möcke, möcke intressant.

**********

Nej, nu får det räcka för idag. Nu är det bara att vänta på avspark och en helvetes dag på jobbet, speciellt om England åker ut och det blir spekulationer om Capello ska stanna eller inte.

Publicerad 2010-06-23 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto