Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tack för mig!

Christensons blogg

Efter nästan tre års bloggande på fotbollskanalen är det dags för mig att dra mig tillbaka och spendera mer tid med familjen och koncentrera mig på mitt arbete på the Guardians sportredaktion.

**********

Det har varit roligt, stundtals fantastiskt roligt, och jag har lärt mig en hel del. Det viktigaste jag har lärt mig är att aldrig underskatta läsaren. Det finns en enorm kunskap där ute (speciellt när det gäller svenskar och engelsk fotboll) och det gäller att dubbelkolla alla fakta man är osäker på och inte bara slänga in några meningar och hoppas på det bästa.

För har man gjort något misstag så kan man ge sig tusan på att någon påpekar detta inom 20 minuter bland kommentarerna. Och det är ju bara bra. Rätt ska vara rätt.

**********

Och jag tror att bloggandet har hjälpt mig bli en bättre journalist på the Guardian också.

Annons

Det enda negativa har väl varit de fåtal gånger någon läsare har kommit med personliga påhopp eller varit riktigt elak – men jag måste säga att standarden på kommentarerna på min blogg har varit ovanligt hög. Och det får jag tacka er, mina läsare, för.

**********

Mitt mål med bloggen var att spegla vad det pratades om i England just den dagen samt skriva om händelser, lag och spelare som inte annars får så mycket uppmärksamhet i Sverige. Jag har också försökt ge en inblick i hur det är att arbeta för en av englands största tidningar.

Jag tycker jag har lyckats ganska bra men hade önskat att jag hade haft mer tid när jag skrev några av bloggarna. Speciellt det sista halvåret (sedan frugan började arbeta igen) har det varit jobbigt tidsmässigt och kvaliteten har sjunkit något.

Nu är det dags för någon annan att ta över och om ni är sugna och är bosatta i England får ni gärna mejla Olof Lundh och berätta varför just ni borde skriva Englandsbloggen nästa säsong.

Annons

**********

Mina bästa bloggar, i mitt eget tycke, har varit de bloggar då jag kunnat skriva om händelser som har format engelsk fotboll, såsom artiklarna om Hillsbroughkatastrofen (här kan ni läsa del ETTTVÅ och TRE), Justin Fashanus tragiska liv och branden i Bradford. Hade jag haft mer tid hade jag gärna skrivit mer sådana bloggar, om till exempel Arsenals legendariske tränare Herbert Chapman.

Men det får bli något för min efterträdare.

**********

The smell of hospitals in winter/
And the feeling that it’s all a lot of oysters, but no pearls/

Adam Duritz

**********

Jag vet att – så här under sommaren – det är många av er som vill läsa om silly season på de engelska sajterna och här är två förslag på var ni hittar de senaste ryktena:

Gå in på Sporting Lifes hemsida och klicka på transfer centre på högersidan.

Annons

Vi på the Guardian har en hel del transferrykten samt artikeln Rumour Mill som updateras varje morgon med alla rykten från tidningarna, skrivit på ett roligt sätt. Den ligger nere under VM men kommer snart att börja igen.

**********

Tack för den här tiden. Jag tror – på något konstigt sätt – att jag kommer att sakna er.

Publicerad 2010-06-30 11:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto