Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hotet mot England? Viggo Jensen

Christensons blogg

England måste helt enkelt vinna EM-kval matchen mot Estland på lördag. Steve McClarens lag är inte i samma trevliga situation som Lasse Lagerbäck och det svenska landslaget som kan tappa poäng till höger och vänster och ändå kvalificera sig.

England måste plocka åtminstone fyra poäng på två matcher och med tanke på att man möter Ryssland på onsdag på konstgräset i Moskva så gäller det alltså att slå esterna på Wembley.

Esternas förbundskapten? Viggo Jensen. Japp, den gamle MFF-tränaren tog över för tre månader sedan och har lyft laget till oanade höjder (fyra poäng på tre matcher får faktiskt anses vara ett litet mirakel eftersom hans föregångare spelade sju matcher utan att plocka en enda poäng och gjorde dessutom inte ett enda mål på dessa hemska 630 minuter.

Annons

Min kollega på fotbollsmagasinet offside, Mats Weman, påminde mig om vad malmöborna kände efter två år med Viggo i början av 90-talet: "Vi köpte en dansk, men fick en tysk". Fotbollen hade varit alltför defensiv och Viggo stenhård med spelarna.

Så frågan är då, om vi nu vänder blickarna till lördagens EM-kvalmatch, om Viggo kan plocka poäng mot England och skapa rubriker över hela världen? Inte en chans.

Jag ska inte göra en Glenn Hysén och lova att krypa naken på gatorna i East Finchley (framför allt eftersom jag inte vet om min 60-åriga granne skulle överleva en sådan syn) men Jensen saknar sin bäste anfallare, Andres Oper, och målvakten Mart Poom kanske inte kan spela på grund av en ryggskada. Hans två reservmålvakter är också skadade…

Annons

**********

John Terry kan inte spela mot Estland och troligen inte mot Ryssland heller. Ett avbräck, helt klart, men faktum är att Terry inte har varit lika bra den här säsongen som tidigare. Han har verkat seg helt enkelt. Ersättare? Troligen Sol Campbell. Kul för den fd Arsenal-försvararen efter det kaotiska slutet på Highbury då alla trodde att han var slut som fotbollsspelare.

**********

Jose Mourinho på the Suns framsida idag: Jose’s Secret Affair. Det visar sig att portugisen var otrogen och hade en affär med en skönhet vid namn Elsa Sousa för ungefär fem år sedan. Hans fru visste ingenting. För det första måste jag säga att det är ganska fegt av the Sun att använda storyn nu. Jag är helt övertygad om att de har haft den infon i flera år och bara väntade på att Mourinho skulle lämna Chelsea. Annars skulle han ha bojkottat tidningen och det hade the Sun tappat läsare på.

Annons

Dessutom trodde jag inte att Mourinho var en sådan person som skulle vara otrogen mot sin fru. Men där ser man. Största avslöjandet? Att Mourinho vill lyssna på Sting eller Bryan Adams när han har sex. Högst överraskande. Jag hade gissat Eric Clapton eller Diana Ross eller något liknande.

**********

Dags för Wayne Rooney att göra mål för England igen. Inte bara det. Dags för Wayne Rooney att spela så bra som han gjorde för några år sedan. Kommer ni ihåg EM 2004 innan han skadade sig? Världsklass. Han har inte gjort mål för England sedan den turneringen. Helt ofattbart. Ett tag trodde jag att han skulle bli världens bästa spelare. Det gör jag inte längre. Men å andra sidan så är han ju bara 21 år gammal… Kanske lossnar det mot esterna och Viggo.

Annons
Publicerad 2007-10-12 13:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto