Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu smäller det i Ryssland

Christensons blogg

Nu är det dags. Avgörande EM-kvalmatch for England i Ryssland på konstgräset på onsdag eftermiddag engelsk tid. Självklart kommer jag att sitta som klistrad framfor Skys sändning. I London kommer massor med supportrar att gå tidigare från jobbet för att klämma in sig i en svettig pub med heltäckningsmatta och vara galet patriotiska. Härligt. Jag älskar sådana här avgörande kvalmatcher. Kanske går även jag ner till puben. Det blir ofta en härlig stämning i och med att det fortfarande är många som inte har Sky (kabel-tv alltså) hemma.

Och jag tror att England tar åtminstone en poäng. Ryssland bygger för framtiden och jag tror att de engelska spelarna gör en jätteinsats i Moskva. Kanske blir det som i Rom 1997 då Glenn Hoddles lag spelade 0-0 mot Italien för att säkra biljetterna till VM i Frankrike 1998 då alla 11 spelarna slet som djur och Paul Ince slutförde matchen kraftigt bandagerad och med blod på tröjan (ungefär som Terry Butcher i den där klassiska VM-kvalmatchen mot Sverige).

En annan klassisk kvalmatch är när England spelade 0-0 borta mot Turkiet i Istanbul med Svennis "in charge". Då dominerade man matchen – och David Beckham missade en straff – och även om man kanske inte dominerar på onsdag så tror jag att man tar den poäng som gör att man kan säkra EM-biljetten hemma mot Kroatien i den sista kvalmatchen.

Annons

Joleon Lescott startar i backlinjen efter Ashley Coles skada men han har spelat bra för Everton hela säsongen så det är ingen större fara på den fronten. De stora, stora frågetecknen finns bakom John Terry och Frank Lampards namn. Jag tror ingen av dem spelar från start…

**********

Signaturen keFZaN frågade för några bloggar sedan vad engelsmännen tycker om Zlatan. Finns bara ett ord: överskattad. Tyvärr kollar inte engelsmännen på Serie A och kommer bara ihåg Zlatan från VM 2006 dc han inte var i form.
Dessutom var han riktigt dålig när Inter spelade mot Arsenal i Champions League.

Men om de får se Zlatan när han är som bäst så måste de bara bli imponerade. Sjukt bra ibland.

Annons

**********

Rafa Benitez säger att Harry Kewell är nära "full fitness". Tror han på det själv? I så fall är spanjoren lustigare än jag trodde.

**********

Readings målvakt Marcus Hahnemann berättade på Sky Sports utmärkta program Soccer AM nyligen att han är vidskeplig. Karln verkar inte riktigt klok.
Han vägrar att borsta tänderna på matchdagar…

Inte undra på att spelarna inte vill gå upp och utmana honom i luftdueller…

**********

Maffiauppgörelse i London? Jag älskar den här stan men ibland undrar man vad som försiggår här. News of the World skriver att Roman Berezovsky hoppade på Roman Abramovich i snobb-affären Hermes i Sloane Square nyligen.
Berezovsky är en av Abramovichs värsta fiender och han försöker stämma Abramovich på den nätta summan 75 miljarder kronor. Han slängde stämningsansökan i ansiktet på Abramovich och stormade ut.
-Det var som en scen ur Gudfadern, sa en person som var i affären samtidigt.

Annons

Tänk om man hade varit där.

**********

Inte undra på att Manchester Citys Elano tycker att livet i England är underbart. Även om han överdriver när han säger att Manchester är "en vacker stad" så verkar livet onekligen bättre där än det var i Donetsk, där han spelade för Sjaktar.
-Det var hemskt i Donetsk, säger han.
-Det var oerhört kallt och varje dag bad jag till Gud att en annan klubb skulle köpa mig. Maten var inte av den bästa kvaliteten och det är ganska svårt för en brasse att leva i -23 grader. Brrrr. Mr Eriksson räddade mig.

Publicerad 2007-10-16 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto