Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Juande Ramos da man?

Christensons blogg

Problemet med bloggar är att allt blir så gammalt så snabbt. Knappt har man lagt upp en blogg där man skriver att Juande Ramos knappast kommer att svika sitt Sevilla förrän karln säger upp sig.

Så den viktiga frågan är nu: är han rätt man för Spurs? Jag tror det. Och även om Spurs-ledningen har skött det hela ovanligt klantigt så kan man bara gratulera klubbens fans. Det här är en enormt duktig tränare, en av de bästa i världen för tillfället.

Vem kunde ha varit bättre? Svårt att säga. Av de tränare som inte har en klubb för tillfället har vi kanske Marcello Lippi (men skulle han verkligen passa i England?) eller Jose Mourinho (som dock lovat att inte träna ett annat engelskt lag de närmaste åren). Fler kandidater än så finns det inte när det handlar om det absoluta toppskiktet.

Annons

Och även bland tränare som har jobb så är det svårt att hitta ett bättre val (förutom Wenger och Ferguson kanske men de var ju aldrig aktuella om vi säger så). Är Bernd Schuster en bättre tränare en Ramos. Knappast. Scolari? Kanske, men så länge man håller på att slå motståndare på käften så lär inte laget spela speciellt bra…

Vad vet vi om Ramos då? En kollega till mig intervjuade nyligen Sevillas mittback Julien Escude och han var eld och lågor över sin tränare.

Och Tottenham supportrarna kan redan nu förbereda sig för en rotations-politik a la Rafa Benitez. Ramos gillar att rotera. Mer än så kanske: han älskar att rotera sina spelare. I Sevilla var det bara Daniel Alves och målvakten Andres Palop som var garanterade en startplats, enligt Escude (förutom när Alves strejkade förstås).

Annons

Han kan också vara riktigt hård. Jag tror inte att Dimitar Berbatov kommer att uppträda som han gjorde mot Martin Jol när Ramos tar över. Och gör han det så kommer han att få träna och spela med reservlaget. Bra.

Och det ska bli mycket intressant att se om Jermain Defoe äntligen kan visa vad han kan. Eller är han inte bättr? Jol satte honom konsekvent på bänken och Svennis valde en 17-årig spelare som inte spelat en Premier League match före Defoe när han tog ut sin VM-trupp. Och Svennis och Jol kan ju en del om fotboll.

**********

Det var mycket intressant att läsa alla kommentarer från den senaste bloggen (se nedan) från (framför allt) Spurs supportrarna. Signaturen "Haydon från London/Stockholm" efterlyser en mer nyanserad blogg om Tottenhams läge medan "JimBob" tycker att situationen är mer komplex än vad jag gör gällande (dvs att Spurs har misskött tränarfrågan och har drabbats av storhetsvansinne).

Annons

Är uppriktigt intresserad att höra hur ni ser situationen. Bara för att man håller på ett lag så behöver man ju inte försvara allting klubben gör. Jag håller på Liverpool och jag tror det var ett enormt misstag att sälja klubben till George Gillett och Tom Hicks. Det hade varit mycket bättre att sälja Liverpool till Dubai International Capital, som har varit involverade i den engelska sportbranschen förut och som aldrig skulle kunna göra en anrik klubb illa. Med Gillett och Hicks tror jag inte det är så. Kommer inte pengarna in så sticker de med största sannolikhet. Och vad blir kvar då? En massa skulder. Jag ryser vid bara tanken.

**********

Och ingen Spurs-supporter kan väl säga att klubben har skött tränarfrågan bra. Varken Levy eller Alan Sugar. Titta på Arsenal med Wenger och United med Ferguson. Det är kontinuitet som gäller för att nå framgång. Och titta på Tottenhams tränare sedan 1991 (med några caretakers). Inte undra på att det inte gått så bra.

Annons

Clive Allen (nu)
Martin Jol (2004-2007)
Jacques Santini (2004)
David Pleat (2003-2004)
Glenn Hoddle (2001-2003)
David Pleat (2001)
George Graham (1998-2001)
Chris Hughton (1998)
David Pleat (1998)
Christian Gross (1997-1998)
Gerry Francis (1994-1997)
Steve Perryman (1994)
Ossie Ardiles (1993-1994)
Doug Livermore (1992-1993)
Peter Shreeves (1991-1992)

Två eller tre år bygger man inget lag på. Får Ramos längre tid på sig?

**********

Bra kommentar av signaturen "Clay" efter senaste bloggen. Han påpekar mycket riktigt att jag inte kan skriva att Levy har storklubbs-illusioner och sedan kalla Nottingham Forest för en storklubb. Jag menade att Nottingham är en storklubb (eller anrik i varje fall) med tanke på den division de spelar i för tillfället (alltså League One) och att Gary Megson borde ha gått upp med dem medan jag skulle vilja definera Man Utd, Chelsea, Arsenal och Liverpool som de enda storklubbarna i Premier League. Eller vad tycker ni?

Annons
Publicerad 2007-10-27 08:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto