Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United förtjänade att vinna toppmötet

Christensons blogg

Först av allt: jag tyckte Arsenal-United var en kanonmatch. United grämer sig naturligtvis över den sena kvitteringen men jag tyckte att båda lagen spelade så bra att jag just nu inte kan se något annat lag vinna ligan den här säsongen. Tempot var ruskigt högt, felprocenten otroligt låg (egentligen bara Carlos Tevez och Wayne Rooney som slarvade ibland) och spelarnas teknik briljant.

Men visst förtjänade United att vinna? Med tanke på att matchen spelades på Emirates så var jag kolossalt imponerad av Sir Alex Fergusons manskap. Även efter ledningsmålet så fortsatte man att kontrollera matchen. Visst, Patrice Evra kunde ha gjort ett självmål med tio minuter kvar att spela men så mycket mer skapade inte Arsenal förrän William Gallas sena mål. Och det var på Arsenals hemmaplan!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Spelade inte Arsenal lite fegt? En man på topp på hemmaplan och ingen Eduardo eller Theo Walcott förrän långt in på andra halvleken.

Annons

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Fredrik Ljungberg gjorde rätt som stack till West Ham. Jag skulle definitivt hellre ha Tomas Rosicky, Alexander Hleb eller Emmanuel Eboue på en kantplats i mitt lag. En frisk Ljungberg har varit bättre än de tre spelarna under sin karriär – självklart – men när var hen helt frisk senast? Synd eftersom landslaget och West Ham behöver honom.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Tyckte Anderson spelade riktigt bra på Uniteds mittfält. Var mycket överraskad att han fick chansen från start i en sådan viktig och svår bortamatch men han klarade sig utmärkt. Synd bara att han försöker få motståndare varnade genom att vifta med händerna framför domarens ansikte. Jag hatar det.

Annons

Och hans måste också sluta att rulla runt som om han har blivit skjuten i bröstet med ett avsågat hagelgevär när han blir tacklad. Han gjorde det när Cesc Fabregas blev varnad – samtidigt som han tittade på domaren för att se om han skulle ta upp det gula kortet. Vilket Howard Webb gjorde. Andersons uppträdande är fult och hör inte hemma i Premier League.

Men jag är inte orolig. Det där tar Ferguson hand om. Cristiano Ronaldo filmade och ramlade så fort någon blåste på honom under sin första säsong i England men har nu slutat med det. Ferguson tillåter det helt enkelt inte – även om det gagnar laget ibland. Bra!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Annons

Finns det någon bättre ytterback än Patrice Evra i hela ligan just nu? Jag tror inte det.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

För mig var matchen en surrealistisk upplevelse. Jag är på semester i Mexiko och hade i flera dagar letat efter ett ställe som visade matchen. Problemet var att matchen började klockan kvart i sju på morgonen här borta. Och med tanke på att mexikanerna inte är världens mest morgonpigga människor så hade jag accepterat att jag skulle missa matchen.

Men så visade det sig att lägenheten vi ska hyra i en vecka från och med i morgon visade matchen på Fox Sports Argentina. Så mannen som vi ska hyra lägenheten av bjöd in mig och frugan till hans lägenhet till halv sju-snåret på morgonen. Helt sjukt.

Annons

Så där satt vi och tittade på en match som pågick en tio minuters bilresa från där vi bor i London med spansktalande kommentator och en främmande amerikan i alltför små, ljusblå badbyxor som gick omkring och packade sina resväskor.

Före detta Newcastle-spelaren Christian Bassedas (kommer ni ihåg honom?) var expertkommentator.

Fyra gånger fick jag höra Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool! Lysande (och jag antar att Bessedas fick gå och hämta syrgastuberna under tiden. Pröva själv att gasta goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool i över 20 sekunder.

Kommentatorn körde dessutom en egen version av Kaiser Chiefs låt Ruby när Rooney rörde bollen: "Rooney, Rooney, Rooney, Rooneeeeeey, aaaahhhhhhh. Ganska roligt (första gången i varje fall… sen blev det alltmer irriterande).

Annons

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Rooney skulle ha gjort två mål och på det sättet sänkt Arsenal. Han var helt fri och skulle ha nickat in 2-1 i den andra halvleken. En toppforward ska inte missa en sådan chans. Men å andra sidan så har ju Thierry Henry aldrig kunnat nicka och han är ju hyfsad…

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Och återigen måste jag undra: var f-n kom de tre tilläggsminuterna ifrån (som ju i slutändan betydde att United tappade två poäng)? Jag kommer inte ihåg något längre uppehåll under den andra halvleken. Evra låg och vred sig ett tag men inte var det tre minuter inte.

Annons

Och det som stör mig mest är att jag inte tror att domaren hade visat tre tilläggsminuter om United hade mött Birmingham eller Blackburn borta.

Publicerad 2007-11-03 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto