Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dags för Mourinho att skaffa jobb

Christensons blogg

Jose Mourinhos skugga vilar fortfarande över London och Premier League. Han figurerar ofta i tidningarna här borta och hans senaste uttalande – att hans Chelsea gjorde mer för engelska landslaget än Arsene Wengers Arsenal – har skapat stor diskussion.

För mig är det hela ganska enkelt. Mourinho må ha gjort mer för engelsk fotboll än Wenger men det beror bara på en enda sak: klubbens budgetar.

Finns det någon där ute som tror att Mourinho skulle ha köpt Shaun-Wright Phillips för 375 miljoner kronor om det hade varit hela hans budget den sommaren? Inte en chans.

Och vilka engelska spelare har egentligen Jose Mourinho köpt? Ashley Cole, Steve Sidwell och Scott Sinclair. That’s it! Lagets två nyckelspelare, John Terry och Frank Lampard, fanns redan där när portugisen kom till klubben.

Annons

Och tittar vi på Chelseas transfer-historia under Roman Abramovitj tid i klubben så kan vi göra följande snabbtest:

Skulle ni hellre köpa Gael Clichy för 2.5 miljoner kronor eller Wayne Bridge för 95 miljoner kronor?

Skulle ni hellre köpa Emmanuel Eboue för 14 miljoner kronor eller Glen Johnson för 80 miljoner kronor?

Svarar ni Clichy och Eboue på frågorna så håller ni med mig och svarar ni Bridge och Johnson så har ni antingen alldeles för mycket pengar eller så är ni fanatiska Chelsea-supportrar.

Glen Johnson har dessutom varit suverän för Portsmouth och var medioker för Chelsea så där kan inte Mourinho ta åt sig någon ära (och även om inte Johnson är med i landslaget just nu så dröjer det nog inte länge förrän han är det).

Annons

Missförstå mig inte. Mourinho är en fantastisk tränare. Hans bedrift att komma till Chelsea och vinna ligan under sin första säsong i klubben – genom att få en massa egoistiska storstjärnor att spela ihop som ett lag direkt – var enormt imponerande. Jag menar, Chelsea förlorade inte en enda hemmamatch i ligan under Mourinho. På tre år!

Men att han har gjort mer för engelsk landslagsfotboll än Arsenal håller jag verkligen inte med om.

Jag undrar hur det egentligen står till med Mourinho nu för tiden? Tydligen så "skällde han ut och drog en skolpojke i håret och örat" (enligt portugisisk press) nyligen. Enligt uppgifter hade pojken sagt att Mourinho inte var världens bästa tränare och Mourinho hade helt tappat fattningen.

Annons

Nej, Mr Mourinho. Det verkar som om du har lite överskottsenergi just nu. Skaffa ett jobb istället för att bråka med tonåringar och Arsenal.

Barcelona lär leta efter en ny tränare efter säsongen…

**********

Israel måste ta poäng av Ryssland på lördag för att England ska ha någon chans att ta sig till EM. Yossi Benayoun är skadad och Israel har inget att spela för. Det ser inte bra ut, om vi säger så. Mer om den matchen – och Skottland-Italien – i morgon.

**********

Steve Bruce till Wigan? Det blir nog en alldeles utmärkt lösning – för alla. Det verkar inte som om Carson Yeung – som håller på att köpa Birmingham – tycker att Bruce är tillräckligt bra samtidigt som Wigan behöver en bra tränare.

Annons

**********

Läser att Real Madrid är rasande på Liverpool efter det att 16-årige underbarnet Gerardo Bruna (som tillhört Real de tre senaste åren) skrev på för Premier League-laget. Undrar om det kommer gå lika bra för honom som några andra Benitez "fynd", som till exempel Gabriel Paletta eller Mark Gonzalez…

Publicerad 2007-11-15 12:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto