Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larsson kung - Jesper Granqvist i frysboxen

Christensons blogg

Sebastian Larsson regerar naturligtvis på de engelska sportsidorna idag. Hans enorma vinstmål för Birmingham mot Tottenham – från 25 meter på tilläggstid och med högerdojan! – dominerar framsidorna på sportbilagorna. Några av rubrikerna:

Spurs stung – Larsson has last word, The Guardian

LARSS LAUGH – Seb strike has Alex smiling, The Sun

Larsson stuns Spurs, The Daily Telegraph

Tidningarna har stora bilder på Larsson när han springer mot Birmingham-fansen på White Hart Lane och när han blev intervjuad på BBC så lät han som vilken rutinerad Premier League-spelare som helst med en hel del engelska klyschor. Lysande.

"I struck the ball nicely", "I’m obviously delighted", "We had to hang in there at times" och "We showed a lot of bottle to come back from conceding two goals".

Annons

Riktigt kul för Larsson.

**********

Det går inte lika bra för Andreas Granqvist. Steve Bruce har bara varit Wigan tränare i en vecka men jag undrar om inte svensken har gjort sitt i Premier League. Åtminstone i Wigan.

Det har inte börjat bra med Bruce i varje fall.

Till att börja med så gick Bruce förbi Granqvist på träningen och frågade en av Wigans assisterande tränare: -Hur uttalar man Granqvists förnamn? Jasper eller Jesper.

-Er, han heter Andreas…

Och inte nog med att Bruce inte ens vet vad Granqvist heter i förnamn: i lördags föredrog han att spela med Premier Leagues sämsta försvarare, Titus Bramble, i mittförsvaret istället för Granqvist. Brambles brutala misstag i första minuten ledde till Manchester Citys ledningsmål i lördags…

Annons

Granqvist spenderade 90 minuter på Wigans bänk. Aj, aj, aj.

**********

Starkt av Arsenal att slå Aston Villa borta. Visst, man hade lite tur i andra halvleken när John Carew nickade i ribban men det är precis sådana matcher man måste vinna om man vill vinna ligan. Och det är också dags att ge Mathieu Flamini en eloge. Han låg bakom mycket av Arsenals anfallsspel mot Villa nu när Cesc Fabregas var skadad och han gjorde också det viktiga 1-1 målet.

Jag måste säga att jag tyckte han var direkt fånig och nästan lite barnslig när han – efter den framgångsrika 05/06 säsongen då laget gick till Champions League final – deklarerade att han inte tänkte spela vänsterback för laget igen. Jag tänkte: något sådant accepterar inte Arsène Wenger.

Annons

Men det gjorde Wenger och Flamini bet ihop, fortsatte att ge allt på träningarna och har nu spelat hela 17 matcher för ligaledande Arsenal den här säsongen. I de två senaste matcherna har han dessutom gjort viktiga mål. Jag lyfter på hatten.

**********

Till och med svårflörtade Alan Shearer och Alan Hansan var grymt imponerade av Arsenals första halvlek. Hansen kallade Arsenals första 45 minuter för "stunning" medan Shearer sa: -Det här är det absolut bästa jag har sett Arsenal spela den här säsongen, och det vill inte säga lite.

**********

Synd om Villa som gjorde en bra match men man kan trösta sig med att man har två av Englands absolut bästa unga anfallsinriktade talanger i laget: Ashley Young och Gabriel Agbonlahor. De två kan slå världen med häpnad i VM 2010 (om nu England kvalificerar sig, ha ha).

Annons

**********

EM-lottningen här var en ganska lågmäld affär som ni kan tänka er. BBC2 visade en halvtimme men hade inte ens skickat en kommentator till Schweiz. Ray Stubbs och Mark Lawrenson stod och kommenterade lottningen från Harrogate där BBC senare visade en match från FA Cupens andra omgång: Harrogate Railway-Mansfied Town. Det såg kallt och blåsigt ut och Lawrenson (den fd Liverpool-spelaren) såg genomfrusen och högst olycklig ut i sin långa jacka och halsduk.

**********

Signaturen Argot undrar hur mycket det skrivs om myfootballclub här i England. Myfootballclub är ju en grupp supportrar som har köpt en klubb i The Blue Square Premiership (det som brukade heta The Conference) och ska sköta den med hjälp av medlemmarna.

Annons

Sanningen är att det skrevs massor om Ebbsfleet för några veckor sedan men att det har blivit lite tyst om grabbarna nu.

Jag tycker det är en lysande idé och har själv betalat 500 kronor för att bli medlem men har inte hunnit sätta mig in exakt vad jag kan vara med och bestämma om.

Tack till signaturen KURRE som helt rätt påpekade att Newcastle – liksom Everton – har minsann brytit sig in bland "The Big Four" och kvalat sig in till Champions League under 2000-talet.

Och Leeds då? Två gånger under 2000-talet hamnade man bland de fyra första. Och igår var de inte ens med i lottningen till FA Cupens tredje omgång eftersom man åkte ut mot Hereford i omgång nummer två.

Annons

**********

Inte konstigt att Newcastle förlorade mot Blackburn. Sam Allardyce valde att spela med Alan Smith – som inte har gjort ett Premier League mål på över två år – ensam på topp framför ett femmanna mittfält. Mark Viduka satt på bänken. Vill Allardyce få sparken eller?

Visserligen spelade Obafemi Martins ganska långt fram från sin mittfältsposition men ändå. Jag undrar om Allardyce överlever julhelgen som Newcastle-tränare. Tveksamt.

Lysande frisparksmål av David Bentley i den där 3-1 vinsten mot Newcastle. Men jag förstår inte varför spelare ibland, som Bentley igår, firar ett mål genom att springa mot en läktare för att sedan vända ryggen mot fansen och sedan peka mot sitt egna namn med tummarna som en värsta galning.

Annons

Jag menar: det lär ju inte finnas en enda person i hela stadion som undgått att det är just han som har gjort mål.

Hur som helst. Bentley var lysande igår och ger England ännu mer hopp inför framtiden.

**********

Kul att se Steven Reid spela för Blackburn igen. Få Premier League spelare har varit så skadedrabbade som han de senaste säsongerna. Förra säsongen spelade han bara tre ligamatcher och gårdagens match var bara hans tredje den här säsongen. Hoppas han inte blir skadad igen.

Roligt att Tugay får göra mål också. Jag gillar honom. Han är så nära vi kommer Jan Mölby i dagens Premier League. Lite småtjock, ganska orörlig – men en fantastisk fotbollsspelare och en fantastisk passningsspelare.

Annons

**********

Konstigt att Avram Grant inte gnällde på domaren i lördags efter 1-0 vinsten mot West Ham. Israelen tycker ju att Chelsea är förföljda av domarna i Premier League efter utvisningarna på John Obi Mikel och Michael Essien. I lördags – då John Terry tog stryptag på Luis Boa Morte och Mikel yxade ner Scott Parker (båda kunde ha fått rött kort) – så sa Grant väldigt lite om domaren. Märkligt.

Joe Coles mål var härligt (och inte offside) men jag tror fortfarande inte att Chelsea vinner ligan den här säsongen. Om två veckor möter Chelsea Arsenal på Emirates, då får vi se hur bra de egentligen är.

**********

Beröm också till Roy Keane. I somras spenderade han 120 miljoner kronor på målvakten Craig Gordon. Många tränare skulle aldrig våga peta en sådan dyr värvning (eftersom det skulle visa att tränaren har slängt bort en massa pengar på en medioker spelare) men efter 1-7 förlusten mot Everton förra helgen så bänkades Gordon. Darren Ward spelade sin första Premier League match – och höll nollan. Sunderland slog Derby 1-0 och nu ser det mycket mörkt ut för Derby.

Annons

**********

Fernando Torres var lysande igår när Liverpool slog Bolton med 4-0. Enda problemet för Rafa Benitez just nu är att Carragher skadade sig och att Jack Hobbs (19) och Sami Hyypiä (34) avslutade matchen i mittförsvaret. Det håller inte mot bättre lag. Men Benitez tror att Jamie Carragher kan vara med redan nästa helg mot Reading borta.

Publicerad 2007-12-03 08:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto