Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United helgens stora vinnare

Christensons blogg

"Grand Slam Sunday" har kommit och gått och om man ska ranka hur det gick för lagen så ser tabellen – utan tvekan – ut så här.

1. Manchester United
2. Arsenal
3. Chelsea
4. Liverpool

**********

Uniteds seger var enormt viktig, speciellt eftersom den kom på bortaplan. Fergusons kommentar: "When we played football we were the better side" förstår jag inte riktigt eftersom United hade två skott på mål under 90 minuter, men det spelar ingen roll.

Spelar man så tamt som Liverpool gjorde i en måste-match hemma på Anfield så förtjänar man inte att vinna matchen eller ligan.

Det var som Jamie Redknapp sa på Sky: "I thought it was a really disappointing performance by Liverpool. They knew they had to win and they were just lacking ideas. They put Crouch on and pumped long balls forward. Very disappointing."

Annons

**********

Den största anledningen till att jag nu tror att United vinner ligan är följande statistik. Den här tabellen visar hur många HEMMAmatcher topplagen (och för tillfället ignorerar jag att City ligger fyra) har kvar mot konkurrenterna.

Chelsea 3
United 2
Arsenal 1
Liverpool 0

Bye bye Liverpool. Chelsea har fortfarande en chans.

**********

Dags att ge Uniteds miittfältare Anderson en eloge. Han har imponerat något fruktansvärt. Alla pratar om hur snabbt Fernando Torres har anpassat sig till the Premier League men Anderson åkte till Anfield igår och störde Steven Gerrard hela matchen igår. Man kan inte bli mycket mer anpassad än så i Premier League.

**********

Visst var Arsenal-Chelsea en bättre match? Det fanns mer vilja att anfalla, att sätta igång snabba kontringar, att få igång ett snabbt passningsspel.

Annons

Och så fick vi se mycket mer aggro förstås. Liverpool-United kändes som en träningsmatch i jämförelse.

Tidigare har jag prisat Arsenal för deras skönspel men igår hade jag mer sympati för Chelsea faktiskt. Cesc Fabregas tackling på Ashley Cole i slutminuten förtjänade ett rött kort och Emmanuel Eboue skulle också ha åkt ut för sin benknäckar-tackling på John Terry.

Hur Eboue kan gnälla på domaren Alan Wiley när han blev varnad förstår jag inte.

**********

Wiley var – trots att han kunde ha visat några röda kort – riktigt bra.

**********

Är Petr Cech lika bra som före skadan? Kanske inte. Misstaget igår mot Arsenal kostade hans lag åtminstone en poäng.

Annons

Kanske är fotboll inte lika viktigt för honom längre. I en intervju i helgen sa han: -Före skadan så hatade jag verkligen att förlora. Nu inser jag att det finns mer än fotboll här i livet.

Jag förstår fullständigt hur han resonerar och det här är ingen kritik. Det är bara en frågeställning. Kan han – mentalt sett – bli lika bra som före skadan (och vissa räddningar på the Emirates igår pekar ju trots allt på det).

**********

Jag kan inte riktigt bestämma mig. Är John Obi Mikel riktigt bra eller ganska överskattad?

**********

Spelarna snackade mycket skit på the Emirates igår. Värst? En högoddsare: Claude Makelele. Käften glappade precis hela tiden.

Annons

**********

Får fråga redaktionen hemma i Stockholm hur man raderar föregående blogg, den med rubriken " Arsenal kryssar, Liverpool vinner".

**********

Sammanfattar lite kort vad de engelska tidningarna skriver om idag: Ashley Cole kan bli avstängd för att gjort obscena gester mot Arsenal-fansen, John Terry ska röntgas idag, Rafa Benitez lär få behålla jobbet efter mötet med de amerikanska ägarna gick bra och Stuart Pearce blir troligen den enda engelsmannen i Fabio Capellos tränarstab.

**********

Tor det eller ej men det blir mer fotboll i veckan. Ligacupen är kanske inte världens hetaste turnering men jag ser ändå fram emot kvartsfinalerna i veckan:

Blackburn-Arsenal (tisdag)
Man City-Tottenham (tisdag)
Chelsea-Liverpool (onsdag)

Annons

Kom ihåg att Everton redan har tagit sig till semi-finalerna. Kan ni tänka er Arsenal-Spurs och Everton-Liverpool i semi? Då skulle det smälla. Ouch.

Publicerad 2007-12-17 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto