Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Peter Crouchs hjärnsläpp

Christensons blogg

Ibland inträffar det sakar på fotbollsplanen som får åskådarna och tv-tittarna att tystna och bara tänka: vad f-n hände där?

Som när Zinedine Zidane skallade Marco Materazzi i VM-finalen.

60 minuter in på gårdagens ligacupkvartsfinal mellan Chelsea och Liverpool (som Chelsea vann med 2-0) var ett sådant tillfälle. Chelsea hade tagit ledningen minuten före då Crouch och John Obi Mikel jagade bollen mitt på planen.

Visst, Mikel kanske sparkade lite på Crouchs hälar men helt plötsligt – utan varning – så slängde sig Crouch en halvmeter upp i luften och satsade allt i en vild två-fotstackling som fick Stefan Schwarz att se timid ut i jämförelse.

Annons

Vad hände? Jag måste säga att ingen av oss som jobbade på the Guardian igår kväll kunde förstå vad som fick Crouch att agera så huvudlöst. Hade Mikel sagt något? Hade Crouch bråkat med sin modellflickvän Abi Clancy tidigare under dagen? Eller var det en missad chans strax före Chelseas ledningsmål som gjorde Crouch så frustrerad att han yxade ner Mikel?

Hur som helst så förstörde Crouch Liverpools chans att vinna matchen och kommer nu att bli avstängd i tre ligamatcher. Det är riktigt svagt. Tjänar man 750 000 kronor i veckan så får man helt enkelt inte svika sin klubb och lagkamrater på ett sådant sätt.

**********

Det har inte varit en bra vecka för Liverpool. Idag har The Daily Telegraph en stor artikel om hur illa det ser ut ekonomiskt för klubbens nya ägare. Blir det någon ny stadion över huvudtaget?

Annons

Och till helgen väntar Portsmouth på Anfield. Ett Portsmouth som har vunnit sju raka bortamatcher. Förlust där och vi kan verkligen snacka om kris.

**********

Igår lottades ligacupsemifinalerna:

Chelsea-Everton
Arsenal-Tottenham

Ska bli mycket intressant. Mitt finaltips? Arsenal-Chelsea, precis som förra året.

**********

Har länge funderat på vad Dirk Kuyt är för något egentligen. En medioker anfallare? En hårt jobbande anfallare? En hyfsat bra offensiv mittfältare? Ingen aning. Kommer bara ihåg att han kallades en "20/20 player" när han skrev på, dvs att han kunde göra 20 mål och 20 assist per säsong… Det lär ju aldrig hända. I år har han gjort tre ligamål varav två kom på straff.

Annons

Det närmaste sanningen var nog en kollega som igår kallade Kuyt "the Dutch Alan Smith".

**********

Signaturen Kevin undrar vad som egentligen hände på Uniteds julfest där en spelare, Jonny Evans, har blivit anklagad för att ha våldtagit en tjej.

Tabloiderna här i England har naturligtvis skrivit massor om händelsen och en förutom incidenten med Evans så ska en spelare ha skallat en annan person.

Min instinkt när jag läser artiklarna – och då har jag trots allt jobbat inom engelsk media i åtta år – är att det inte var någon våldtäkt och att tidningarna har gjort en jättegrej av det hela bara för att det är en United-spelare inblandad.

Men det är naturligtvis helt omöjligt att säga förrän polisen har samlat mer bevis.

Annons

En sak är säker i varje fall: de här rubrikerna hjälper ju inte fotbollens, Uniteds eller spelarnas anseende här i England (som var riktigt lågt redan innan det här).

**********

Två intressanta transfer-rykten idag. Everton vill köpa Valencias David Albelda och Tottenham är ute efter Ajaxs Urby Emanuelson. Kan tänka mig att de går igenom i januari och att spelarna kan bli två riktigt bra köp.

**********

Angående gårdagens fråga:

-Vilken spelare spelade sina första fyra landskamper för England med fyra olika förbundskaptener?

så kan jag konstatera att det var flera bra gissningar men att varken Gareth Barry, Scott Parker, Phil Neville och David Beckham inte stämmer.

Förbundskapterna var Terry Venables, Glenn Hoddle, Howard Wilkinson och Kevin Keegan. Spelaren i fråga spelar fortfarande i Premier League. Han gjorde ett mål på 15 landskamper.

Annons

**********

Säga vad man vill om de engelska tidningarna men de kan vara lite småroliga ibland. Jag avslutar dagens blogg med språklektionen som the Sun har gjort för att underlätta Fabio Capellos första månader som engelsk förbundskapten.

Sentite, posso prendere in prestito un ombrellone?

Could someone lend me an umbrella?

Chi e questa Ulrika Jonsson?

Who is this Ulrika Jonsson?

Mandala alto al torre in attacco.

Lump the ball up to the big man up front.

Tutti dimenticano il fatto che Wayne Rooney abbia solo 22 anni.

The thing people forget about Wayne Rooney is that he is only 22.

Publicerad 2007-12-20 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto