Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stackars Chasetown - nu är det Havent som gäller

Christensons blogg

Så division åtta-laget Chasetown räckte inte riktigt till mot Cardiff City i helgens FA Cup-match. Det blev 3-1 för Cardiff vilket faktiskt är en bedrift i sig. Chasetown tog till och med ledningen och jag undrar vad som hade hänt om Cardiff inte kvitterat just före halvtid.

Så ingen Chasetown i dagens (måndagens) lottning för fjärde omgången men det finns hopp för oss som gillar underdogs. Laget med englands kanske sämsta namn – Havant & Waterlooville – fick oavgjort borta mot Swansea City och nu blir det omspel hemma på Westleigh Park.

Havant & Waterlooville spelar i division sex. Målskytten hette Rocky Baptiste. Vilket namn! Visst, Swansea City sköt i ribban tre gånger och borde ha vunnit men som Baptiste sa efter matchen: -Swansea kommer inte att se fram emot att spela borta mot oss. Vi är verkligen bra hemma.

Annons

Vi fick även se ett jättebråk mot slutet och de här två lagen gillar verkligen inte varandra. Det blir ett mycket intressant möte om tio dagar.

********

Vad lärde vi oss mer här i england under helgen? Att det finns liv i Coventry City. Laget ligger på 17:e plats i Championship och har grymma finansiella problem. Och så går man och slår Blackburn med 4-1 – på bortaplan!

Mycket ska man se som fotbollsreporter men vem hade trott att Dele Adebola skulle dansa förbi fyra försvarare och smälla in 3-0 målet i lördags.

Lagets stjärna? Michael Mifsud. Smeknamn: "The Maltese Maradona". Lysande (även om konkurrensen kanske inte är stenhård på Malta…).

Iain Dowie tränar laget nu för tiden. Kommer ni ihåg när han lämnade Crystal Palace för att vara närmare sin familj i norra England – och sedan skrev på för ett annat Londonlag, Charlton, några veckor senare…

Annons

********

Katastrof för Merseyside-lagen. Evertons förlust mot Oldham var bedrövlig men man såg tydligt att spelarna var mer intresserade av ligacupsemi-finalen mot Chelsea i morgon kväll (tisdag).

Enda glada nyheten för Everton-fansen: Yakubu stannar i England den här veckan för att hjälpa klubben istället för att åka tidigt till de Afrikanska Mästerskapen.

Man kan tro att Liverpool hade lite otur mot division tre laget Luton eftersom det blev oavgjort efter ett självmål i den 80:e match minuten. Men faktum är att Liverpool hade tur. Luton var det bättre laget.

Signaturen "Danny The Dog" undrad efter senaste bloggen om det inte är dags för Rafael Benitez att lämna Liverpool. Jag tror inte det. Benitez har gjort en hel del misstag med spelarköp – Kuyt, Paletta, Bellamy, Kromkamp, Nunez, Josemi och Gonzalez – men man kan helt enkelt inte glömma att han har tagit laget till två Champions League finaler.

Annons

Och om Liverpool nu skulle sparka Benitez och anställa en ny tränare så skulle man bli tvugna att börja om hela lagbygget igen. Och det verkar inte som om de amerikanska ägarna har råd med det. Jag är ganska säker på att Benitez stannar.

********

Bäste veteranan på plan när Huddersfield Town slog ut Birmingham med 2-1? Mittbacken Frank Sinclair. Kommer ni ihåg honom? Han vann FA Cupen med Chelsea för tio år sedan.

********

Bästa fansen i helgen. Troligen Uniteds. De blev ju kritiserade av Sir Alex Ferguson förra helgen för att vara för tysta.

Vad sjöng de på Villa Park i lördags?

Först: "Fergie, Fergie, give us a song".

Och sedan: "Can you hear Fergie sing, noo-oo, no-ooo".

Annons

Lysande.

********

Chelsea må ha slagit QPR med 1-0 på Stamford Bridge men undrar som sagt hur länge det dröjer innan QPR utmanar Chelsea om Premier League-titeln.

Bästa kommentaren om hur rika QPRs nya ägare egentligen är. Från the Guardian: "Roman Abramovitj må ha spenderat 430 miljoner kronor på Andrei Sjevtjenko men Lakshmi Mittal spenderade samma summa på sin dotters bröllop."

********

Tycker det är ganska sorgligt att Premier League nu är så viktigt att i stort sett alla lag vilar spelare i FA-Cupen. Vissa ställer till och med upp med b-lag. Ta Bolton, till exempel. Gary Megson vilade sju spelare – däribland Nicolas Anelka – hemma mot Sheffield United.

Och Bolton förlorade. Med 1-0. Jag menar, Bolton kommer aldrig att vinna Premier League. Är inte fansen värde en "cup-run"? Ett lag som Bolton skulle ju till och med kunna vinna turneringen – Millwall gick ju till final för inte så länge sedan – och det skulle lagets fans komma ihåg resten av livet. Bara att nå finalen skulle vara fantastiskt.

Annons

Christian Wilhelmsson inledde på bänken. Betyder det att han inte är tillräckligt bra för b-laget? Eller att han vilades eftersom han nu anses vara en a-lags-spelare? Det är bara Boltons tränaren Gary Megson som kan svara på det.

********

Newcastle spelade 0-0 borta mot Stoke och det kanske inte ser ut som världens mest imponerande resultat, men Sam Allardyce kan vara nöjd. Att möta Stoke på Britannia Stadium är ingen lätt uppgift och – för att göra en jämförelse – så kan man konstatera att om Newcastle hade spelat lika illa som Liverpool så hade man åkt ut.

Nu gäller det dock att vinna omspelet. Förra säsongen spelade man 2-2 borta mot Birmingham i FA Cupens tredje omgång och förlorade omspelet hemma på St James Park med 5-1. Glenn Roeder hämtade sig aldrig från det.

Annons

********

På tal om Roeder. Hans lag Norwich – med spelare som Gary Doherty, Dion Dublin, Darren Huckerby och Jon Otsemobor – fick bara 1-1 hemma mot League Two-laget Bury. Räddare i nöden? Just det, Gary Doherty. Spelade som mittback tillsammans med Dublin men visade återigen hur målfarlig han är (?) genom att göra 1-1 i 80:e minuten.

********

Bästa prestationen i helgen tillsammans med Coventry och Havant & Waterlooville? Ipswich Town. Fick en spelare orättvist utvisad redan i 24:e minuten men körde sedan över Portsmouth. Det enda problemet var att man inte gjorde några mål och att Pompey vann med 1-0. Men fortsätter man att spela så där så spelar man i Premier League nästa säsong.

Annons
Publicerad 2008-01-07 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto