Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Upp till bevis för Everton och Tottenham

Christensons blogg

Dags för den första Ligacupsemi-finalen och jag måste säga att den turneringen har fått ett uppsving de senaste åren. Tidningarna skriver en hel del om kvällens match (Chelsea-Everton) även om de största nyheterna är att Jamie Carragher höll på att spöa upp några Luton-fans i söndags samt att Jermain Defoe har fått tillstånd att lämna Tottenham.

Jag hoppas att det blir Tottenham-Everton i Ligacup-finalen. Inget ont om Chelsea elller Arsenal men det vore kul med två nya lag i en stor final. Everton har inte varit i en final sedan man vann FA Cupen 1995.

Sedan dess har Everton fansen fått stå ut med bland annat Walter Smith, en överviktig Paul Gascoigne, en ointresserad Niclas Alexandersson och sett Wayne Rooney säljas till Manchester United.

För att inte tala om Andy van der Meyde, bråk om den nya arenan (som fortfarande pågår), Nick Barmby såld till Liverpool och Cup förluster mot Shrewsbury (tränad av fd Toffeen Kevin Ratcliffe), Dynamo Bukarest (1-5) och nu senast Oldham.

Annons

Nog är Everton (eller i varje fall supportrarna) värda en trip till Wembley när de har lidit så de senaste 12 åren?

********

Om Everton kan slå Chelsea över två matcher är en helt annan fråga. Chelsea fortsätter att vinna utan att spela speciellt bra under Avram Grant men det här är ändå ett ypperligt tillfälle för Everton att möta London-laget.

Trots att Grant bara har förlorat två av 24 matcher så är inte Chelsea fansen nöjda och tränaren buas ofta ut på Stamford Bridge när hans byten inte passar fansen. Tar Everton ledningen ikväll kan fansen mycket väl vända sig mot laget.

Men Everton är utan Steven Pienaar, Mikel Arteta och Leon Osman – så lätt blir det inte.

Annons

********

Michael Ballack spelar troligen från start ikväll igen för Chelsea. Det är bara att hoppas att hans sargade kropp håller för när han är som bäst är han en spelare i världsklass.

Men håller han? Först inga matcher på åtta månader och sedan sex matcher på tre veckor (även om han var inhoppare senast mot QPR). Det verkar lite tufft.

********

Jag tycker det är dags för klubbar som Everton och Tottenham att visa framfötterna i cupturneringarna nu. Visst, man har inte samma resurser som Chelsea eller Arsenal men har ändå spenderat en hel del pengar. Jag menar runt 150 miljoner kronor för Yakubu eller 145 miljoner för Dimitar Berbatov är inte småpengar. För att inte tala om 110 miljoner kronor för Didier Zokora och Younes Kaboul.

Annons

Det är upp till bevis för de här två klubbarna den här veckan. Visst kan man väl begära att Tottenham ska slå Arsenals reserver? Och med tanke på hur bra man spelade på the Emirates senast så kanske man kan göra det också.

********

Mer om morgondagens semi-final (Arsenal-Tottenham) och i synnerhet Eduardo da Silva i morgondagens blogg, då jag även tänkte ta upp diskussionen om tvåfotstacklingarna här i England.

********

Ser att Tottenham jagar dansken Christian Poulsen. Det vore en drömvärvning. Det är precis en sådan spelare som Spurs saknar för tillfället.

********

Jag får väl skriva några rader om Carragher också. The Sun (som trots allt läses av enorma 10 miljoner människor här i England) har en suddig bild på Carragher när han klättrar upp på reklamskyltarna på Kenilworth Road för att "challenge football fans for a fight" enligt tidningen.

Annons

Det är inte en Eric Cantona kung fu spark om vi säger så och det finns inga bevis som tyder på att han ens ville slås med supportrarna.

Luton fansen kastade tydligen en flaska på honom när spelarna värmde ner efter matchen mot Luton.

Jag tror inte att fotbollförbundet vidtar några större åtgärder – men man vet ju aldrig.

Cantona stängdes av i åtta månader. För Liverpool skulle en månad utan Carragher vara en katastrof i nuläget. Hyypiä och Arbeloa i mittförsvaret och självmåls-Riise och formsvacke-Finnan som ytterbackar… Jisses.

********

Nyligen tog vi på The Guardian reda på vad genomsnittsåldern var på tänkbara 18-manna trupper på sex toppklubbar i Europa.

Annons

Och eftersom jag vet att detta intresserar många (och ofta leder till vilda diskussioner) så kommer resultaten här (även om det ska påpekas att detta var före Pato blev spelklar för Milan så deras genomsnittsålder har sänkts något).

Tänk att Real Madrid hade näst yngsta truppen. Det hade jag inte trott.

Från yngst till äldst:

Arsenal
Average age (18-man squad) 25yrs
Youngest Theo Walcott 18yrs 9mths

Real Madrid
Average age 25yrs 11mths
Youngest Marcelo 19yrs 7mths

Barcelona
Average age 26yrs 7mths
Youngest Bojan Krkic 17yrs 4mths

Manchester United
Average age 26yrs 11mths
Youngest Anderson 19yrs 8mths

Internazionale
Average age 29yrs 7mths
Youngest Luis Jiménez 23yrs 6mths

Milan
Average age 30yrs
Youngest Yoann Gourcuff 21yrs 5mths

Annons
Publicerad 2008-01-08 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto