Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bye, bye Big Sam

Christensons blogg

Så Newcastle Uniteds tålamod tog slut i januari. Big Sam Allardyce fick ungerfär sju månader på sig att reda ut katastrofen som är Newcastle United. Naturligtvis räckte det inte till.

Och kanske var han fel man på fel plats. Med tanke på att Newcastle fansen kräver att bli underhållna (nästan mer än de kräver framgång) så var Allardyce tvungen att lyckas direkt med sin långbollsfotboll.

Och när resultaten uteblev så såg klubbens nya ledning sin chans. Chris Mort och Mike Ashley – nye ordföranden och ägaren som kom till klubben efter Allardyce – ville helt enkelt inte ge Allardyce mer pengar att spendera i januari. De trodde helt enkelt inte tillräckligt på honom – och då gjorde de rätt i att sparka honom.

Annons

Hur har då Newcastle-fansen reagerat här i England. Den övervägande känslan bland Newcastle-fansen på Tyneside efter Allardyce hade fått sparken verkade vara "lättnad".

Eller till och med glädje. Det var som signaturen "Peter Harper" skrev i sin insändare på lokaltidningen The Newcastle Chronicle:

"Zip-eh-dee-doo-da,
Zip-eh-dee-ay,
My oh my what a wonderful day"

Det får mig att minnas filmen Fletch med Chevy Chase.

Men det finns också en hel del fans som knappt orkar med en ny tränare som ska köpa in "sina" spelare. Det tar ju alltid fem-sex månader innan en tränare kan sätta sin prägel på laget. Newcastle hade ju knappast åkt ur, så varför inte ge Allardyce chansen fram till maj, undrar vissa fans.

Annons

********

Vem tar då över som ny Newcastle tränare? Om Newcastle-fansen får bestämma så blir det Alan Shearer. Det är naturligtvis en jättechansning. Han har ingen erfarenhet som tränare och verkar inte vara världens mest karismatiske människa.

(men det är ju inte Lars Lagerbäck heller – och han har ju trots allt varit fantastisk som svensk förbundskapten.)

Andra namn som nämns är Jürgen Klinsmann och… Kevin Keegan. The dream team? Keegan och Shearer. Now, that would be interesting.

Hary Redknapps namn cirkulerar också i pressen.

********

Rubriken på en av lokaltidningarna: The £6m man.

75 miljoner kronor kostade Sam Allardyce klubben. Ingen lysande affär direkt.

********

Annons

Tottenham-spelarna Ledley King och Jermaine Jenas var missnöjda med 1-1 borta mot Arsenal i den första Ligacupsemi-finalen – och med all rätta. Spurs skulle ha vunnit. Dimitar Berbatov och, framför allt, Ledley King, var lysande.

Måste sitta i Tottenham-spelarnas huvud. Jag tror det är ett mentalt problem mot Arsenal. Två gånger på några veckor har man tagit ledningen på The Emirates – en gång förlorade man och igår spelade man oavgjort.

Jag tror till och med man har tagit ledningen i åtta eller nio av de här 20 matcherna som de inte slagit Arsenal.

********

Sky Sports hade en lång intervju med Spurs nya stjärnskott Jamie O’Hara före matchen igår.

Han berättade att hans pappa är en fanatisk Spurs-supporter och att Paul Gascoigne var hans idol (pappans var Glenn Hoddle) när han växte upp – men att han började sin karriär som Arsenal-spelare.

Annons

Anledningen? Spurs scoutade inte så långt ut i landskapet Kent när O’Hara växte upp så det blev Arsenal till att börja med. Han erkänner att Arsenal hjälpte honom enormt mycket under många år men att han sedan kände att han inte skulle få chansen i a-laget. Så han provspelade med Spurs och på den vägen är det.

21-åringen har spelat för de engelska U16-, U17- och U18-lagen och kan bli hur bra som helst. Det verkar som Arsenal gick miste om en guldklimp där.

********

Philippe Senderos kapten för Arsenal. Överraskande. Gilberto Silva kan inte ha varit helnöjd.

********

Radek Cerny var bra i Tottenham-målet. Petades Paul Robinson? Vilades han? Bara Juande Ramos vet. På lördag (när Tottenham möter Chelsea i ligan) vet vi mer om hur det ligger till där.

Annons
Publicerad 2008-01-10 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto