Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpools inkompetenta amerikanska clowner

Christensons blogg

Den här bloggen skulle egentligen bara handla om kvällens FA Cup omspel men så gör Liverpools amerikanska ägare ett så makabert självmål att jag inte kan göra annat än att inleda med några rader om deras inkompetens.

Här har vi alltså två ägare som får Spurs ordförande Daniel Levy att verka smidig. De får Newcastles före detta ordförande och vice-ordförande Freddy Shepherd och Douglas Hall (som sa att kvinnorna i Newcastle såg ut som hundar och erkände att klubben sålde tröjor som kostade 70 kronor att tillverka för 500 kronor) att framstå som väloljade pr-maskiner.

Igår erkände alltså en av ägarna, Tom Hicks, att han hade pratat med Jürgen Klinsmann förra året, som en "back-up" till Rafa Benitez.

Annons

Men det spelar egentligen ingen roll om de pratade med Klinsmann som en back-up eller om de erbjöd honom ett tio-års kontrakt – det är så klantigt så att man häpnar.

Det måste ju finnas några regler som till och med amerikanerna förstår.

A) Om man nu pratar med en annan tränare så ser man till att det inte kommer ut i pressen.

B) Man säger till tränaren i fråga att aldrig nämna mötet (istället meddelade Klinsmann glatt att han hade pratat med Liverpool när han blev klar som Bayern-tränare).

C) Man berättar inte för pressen att man har pratat med en annan tränare.

Ni ska bara veta vilken anti-amerikansk stämning som hägrar på Merseyside just nu (förutom bland Everton-fansen förstås, som tycker det hela är ganska roligt).

Annons

********

Den före detta Liverpool-försvararen Mark Lawrenson skriver i sin krönika i The Mirror idag:

-En del av det de amerikanska ägarna gör och säger är väldigt, väldigt konstigt. Jag tror att det är många Liverpool fans som tittar på den här situationen och är oroliga inför framtiden.

-Nu är det ju upp till Benitez att bestämma sig för vad han vill göra. Han kan bara säga att ‘det här är oacceptabelt’ och lämna klubben eller så kan han bara arbeta vidare. Det är helt och hållet hans beslut.

********

Ian Rush är rasande. -Jänkarna vet inte lika mycket om europeisk fotboll som Benitez. Det här är inte bara illa för Benitez men för spelarna och fansen också. Jag måste säga att Uniteds amerikanska ägare gör det på rätt sätt: de låter Ferguson sköta fotbollen själv.

Annons

-I Liverpool brukade vi sköta allt bakom stängda dörrar och inte genom pressen. Nu har vi blivit som Newcastle. Folk skrattar ju åt oss.

********

The Guardians rubrik säger väl egentligen allt om händelserna på Anfield för tillfället: "Liverpool’s US dream turns to nightmare".

********

Signaturen Nicke undrade efter senaste bloggen vad jag tror det krävs för att Benitez ska få sparken och just nu måste jag säga att om Liverpool inte lyckas kvalificera sig för Champions League nästa säsong så tror jag spanjoren ryker.

********

Men även om man kan tycka lite synd om Benitez så måste vi ändå skänka några tankar till Liverpools motståndare Luton och deras tränare Kevin Blackwell.

Annons

Den anrika klubben (som skrämde livet ur motståndarna på 1980-talet med sitt konstgräs) har så svåra ekonomiska problem att Blackwell inte ens vet om han kan ställa upp med fullt lag ikväll.

Förvaltarna har tagit över klubben och förbjudit Blackwell att använda två av hans bästa spelare – Dave Edwards och Chris Coyne – mot Liverpool eftersom de är på väg att lämna klubben för Wolves och Colchester. Skulle en eller båda spelarna skada sig så skulle förvaltarna förlora upp till 10 miljoner kronor.

Så här sa stackars Blackwell (som även tränade Leeds när deras ekonomiska problem var som värst) igår: -Jag förstår om andra spelare tittar på Edwards och Coyne och tänker: "Men vad händer om jag blir skadad då? Kommer jag få någon ersättning då?"

Annons

-Så vi kan ha en situation i omklädningsrummet på Anfield där jag har fler spelare som säger att de inte vill spela. Vad gör jag då?

Och man kan inte annat än beundra Blackwell när han sedan fäller följande kommentar (som kan vara den mest orealistiskt hoppfulla kommentaren i världshistorien):

-Men vi har ändå en chans mot Liverpool. Vi måste vara på topp och Liverpool måste ha en dålig dag men med tanke på vad som försiggår på Anfield de amerikanska ägarna så vet man aldrig…

********

Här kommer några kommentarar från de nya lagkamraterna Robbie Savage och Danny Mills i Derby som jag glömde ta med i senaste bloggen.

Efter bråket under en match mellan Birmingham och Middlesbrough utspelades följande ordväxling mellan de två spelarna som nu allts[ kallar varandra för "polare"…

Annons

Mills (som inte har något hår kvar på huvudet) inledde med:

-Hans tackling var så vidrig att den kunde ha inneburit slutet på min karriär. Han tror han är så cool med sin fåniga blonda peruk och Armani tatuering.

Savage svarade:

-Med ett sådant fult ansikte så skulle vilken peruk som helst vara en förbättring.

Jag önskar Derby-tränaren Paul Jewell lycka till.

********

Angående gårdagens blogg om United kan jag väl lägga till – som flera personer antydde bland kommentarerna – att United inte har några finansiella problem för tillfället och säkert kommer att köpa en hel del spelare till sommaren.

Men om man använder stora delar av vinsten för att bara betala av räntan (och inte själva lånen) vad händer då när det börjar gå sämre och inkomsterna inte är lika höga? Det är det som oroar mig mest.

Annons

********

Intressant kommentar från Roy Keane om Blackburn-tränaren Mark Hughes som kan komma att ta över Newcastle. Sir Alex Ferguson trodde att Hughes var "för tyst" för att bli en bra tränare men Keane sa:

-Yeah, Sparky was quiet but that was only until the partying started.

********

Det blir nog några inställda matcher ikväll. Jag tittar ut genom fönstret h’r i norra London och det har regnat konstant i 24 timmar. Några kilometer bort är det tänkte att Barnet ska spela sin FA Cup match mot Swindon Town. Det kan väl inte gå?

Andra matcher kan säkert bli inställda också.

********

Igår blev det klart att England inleder sitt VM-kvalspel mot Andorra på Wembley den 6 september. How exciting. NOT.

Annons

Det innebär att Fabio Capello har tjänat ungefär 48 miljoner kronor innan han ens har spelat en tävlingsmatch.

Och det finns de som hävdar att pengarna inom fotbollen inte ligger på en sjuk nivå…

Det låter också som om Capello funderar på att byta ut John Terry som lagkapten. Då finns det väl bara ett alternativ – Steven Gerrard.

Publicerad 2008-01-15 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto