Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad väntar på Edman i Wigan?

Christensons blogg

Jaha, då säger vi "välkommen tillbaka" till England till Erik Edman, vår svenske landslagsback som aldrig riktigt fick chansen i Tottenham.

Jag kan förstå att Edman vill visa att han platsar i Premier League och jag är övertygad om att han kommer att göra bra ifrån sig.

Men tyvärr måste jag säga att Wigan inte är världens roligaste ställe. Visst, det spelar egentligen ingen roll var man spelar fotboll bara laget är bra och man trivs… men till och börja med så är Wigan inte ens en fotbollsstad. Till senaste hemmamatchen kom ynka 18 000 åskådare.

Wigan är mer en rugby league stad. Det är Wigan Warriors som gäller för den "hårda befolkning" uppe i Wigan, inte fotboll, som anses, av vissa, att vara mer för "southern softies".

Annons

Dessutom så har staden fått ett sämre och sämre rykte på senare tid. Och häromdagen så kallades Wigan för den mest
. Ingen rolig utmärkelse eftersom det finns en hel del konkurrens – framför allt i norra England.

Men det ska också påpekas att ordföranden Dave Whelan – som äger sportbutikskedjan JJB (därav stadionnamnet JJB Stadium) – verkar ha fattat ett klokt beslut när han anställde Steve Bruce som tränare. Wigan har bara förlorat två av nio matcher under Bruce och bland annat kryssat på Anfield. Det ska bli intressant att följa Wigan och Edman under våren.

Det enda man förvånas lite över är att Whelan godkände att klubben köpte ytterligare en svensk – varken Andreas Johansson eller Andreas Granqvist har ju kommit i närheten av att betecknas som "succéer"…

Annons

********

Jag undrar om Portsmouth fansen är glada att klubben har köpt Lassana Diarra. På sin första press konferens säger fransmannen att han inte kommer att tveka att flytta om en större klubb vill köpa honom.

Visst, det är många spelare som tänker på det viset men han kanske kunde ha varit lite smidigare när klubben just har spenderat över 70 miljoner kronor på honom.

********

Över 70 miljoner kronor för James McFadden? Har Alex McLeish helt tappad fattningen? David Moyes måste vara världens lyckligaste tränare just nu. Inte för att McFadden är speciellt dålig man jag tycker han är alldeles för ojämn för att kosta 70 miljoner kronor.

********

Vilken höjdarhelg vi har framför oss. Kan Chelsea fortsätta att vinna? Nytt test borta mot Birmingham.

Annons

Newcastle mot Bolton naturligtvis. King Kev tillbaka. Vilken stämning på St James Park (antar att signature "toon" kommer att vara där, coolt).

Kan Reading ta poäng av United? Tveksamt men inte omöjligt.

Själv kommer jag att befinna mig på… Spurs-Sunderland. Jag lär få se mål i varje fall…

********

Jag avslutar med en länk som inte har något med fotboll att göra men som jag helt enkelt inte kunde låta bli att ta med. På the Guardian tar vi varje vecka fram sex youtube-klipp som har med sport att göra.
var en av de sex den här veckan. Och jag vet inte hur vi människor (eller jag i varje fall) är funtade. Jag anser mig själv vara en hyfsat normal människa men ändå så skrattade jag högt när jag såg den där länken – trots att det måste ha gjort fruktansvärt ont för den här gymnasten.

Annons

-What is wrong with us people? som engelsmännen ofta frågar sig själva.

Ha en trevlig helg.

Publicerad 2008-01-18 21:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto