Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skillnaden mellan Sir Alex Ferguson och Zlatan

Christensons blogg

Tidningarna här i England har naturligtvis fokuserat sig på Sir Alex Fergusons utbrott mot Wigan fansen efter Uniteds 2-0 mål i lördags.

Jag tycker inte det var så farligt och jag antar att han gjorde det eftersom vissa Reading fans hade skrikit åt honom hela matchen – och det brukar vara ganska grova saker som de får höra här i England. Det kan mycket väl ha varit något om hans fru, eller kanske hans son, vad vet jag.

Vad jag inte förstår dock är att Ferguson fortsätter sitt krig mot media och BBC i synnerhet. Han har inte pratat med BBC sedan maj 2004 efter ett BBC-program om hans son, Jason, som då var en fotbollsagent.

Det otroliga i det hela är att det programmet gjordes av Panorama-avdelningen på BBC – som inte har något att göra med sportredaktionen och det populära höjdpunktsprogrammet Match of the Day.

Annons

Men inte nog med det. Nyligen så portade han Sky Sports från en presskonferens eftersom han inte tyckte om sättet kanalen rapporterade hans kommentarer om att det var för tyst på Old Trafford.

Setanta, ett irländskt bolag som visar en del Premier League matcher, fick inte heller någon intervju nyligen eftersom en reporter hade haft fräckheten att fråga en fråga som inte Ferguson gillade.

Helt makalöst. Reportrarna här i England är ju rädda för att ens ställa frågor på Uniteds presskonferenser och en del tidningar vågar knappt skriva negativa artiklar om United.

Ferguson framstår ju som en despot, som en diktator. Kanske förbereder han sig för ett jobb som ledare i Burma eller Vitryssland när han slutar som tränare, vad vet jag.

Annons

Ferguson uppför sig ju som Zlatan Ibrahimovic gjorde för några år sedan med den svenska pressen. Skillnaden mellan Ferguson och Zlatan är att Zlatan har vuxit upp.

********

Nej, nu får det allt var nog med negativa saker om United.

Det var riktigt starkt av Fergusons manskap att vinna borta mot Reading. Det är verkligen inget lätt ställe att plocka hem tre poäng – och United spelade inte speciellt bra heller.

Men det är viktigt att vinna när man inte spelar bra. Det är ett måste om man ska ta hem ligatitlen.

Försvarsmässigt var det dock kalabalik stundtals. Det räcker inte om man har tänkt sig att ta hem Champions League i år.

********

Jag tror de övriga lagen fortfarande har mer respekt för United än för Arsenal eller Chelsea. Det är lite som expertkommentatorn Alan Hansen sa på Match of the Day:

Annons

-Jag tror United är det enda laget i ligan som kan spela så dåligt på Madejski stadion och ändå vinna.

********

Vilken anti-klimax på St James’ Park. Newcastle-Bolton 0-0. King Kev såg ganska tagen ut efter matchen och inte alls utvilad efter ett långt break.

Men det är klart. Vem skulle inte se lite störd ut om man kom till en klubb där truppen är så tunn att man tvingas spela med David Rozehnal på mittenmitt.

********

Englands klantigaste back, Wigans Titus Bramble, var i farten igen i helgen. Jag kan inte annat än att tycka synd om stackarn. Han kan vara hur bra som helst i 89 minuter men hans misstag är så katastrofala att hela England skrattar åt honom.

Nu måste väl ändå Steve Bruces tålamod ha tagit slut.

Annons

********

Chelsea vann igen. Den här gången borta mot Birmingham och det är kul att det är tre lag som slåss om ligatiteln. Tung skada för Chelsea igår dock när Shaun Wright-Phillips gick sönder. Han har varit riktigt bra.

Dessutom skadade sig Frank Lampard igen på en träning. En ny lårskada tydligen. Oklart hur länge han blir borta men det kan dröja till den 10 februari innan vi får se honom igen.

Det kan bli skadorna som knäcker Chelsea till slut.

********

Vad var det här nu då? Ett Arsenal som springer ner längs kanterna och slänger in klassiska inlägg som en lång, stark anfallare knoppar in två mål med huvudet. När såg vi det senast? Före Thierry Henrys tid, säkerligen.

Annons

Arsenal fortsätter att imponera och Arsene Wenger – som han gjorde borta mot Everton – ändrar sin taktik då och då och spelarna reagerar med intelligens.

********

Emmanuel Adeboyor förklarar hur han blev så spänstig:

-Redan när jag var liten så insåg jag att jag hade en bra chans att lyckas inom fotbollen om jag var lång och spänstig. Lång var jag redan så jag jobbade på min spänst.

-Jag satte upp ett snöre med en boll och så hoppade jag tills jag nådde upp till bollen. Och när jag hade gjort det så höjde jag snöret och så började om. Jag vet inte hur högt jag kan hoppa men sedan jag spelade för Metz [2001-2003] så har jag alltid vunnit spänsttävlingarna.

Annons
Publicerad 2008-01-21 20:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto