Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rade Prica gör entré

Christensons blogg

Ibland måste man bara skratta åt sin egen dumhet. Flera gånger under gårdagen berättade jag för mina kollegor på the Guardian att jag trodde att Rade Prica var ett felköp, att han egentligen inte var "a Swedish international" och att han troligen skulle spela några matcher, ha svårt att göra mål och sedan säljas till Hannover 96 till sommaren.

Jag tror, till och med, att jag beskrev honom som "a burly Jonathan Stead" vid ett tillfälle. Jaha, snyggt. Sunderland-Birmingham var – av någon outgrundlig anledning – live matchen här i England igår och Prica kom in och avgjorde matchen.

Han rörde om ordentligt och det blev för mycket för Birmingham. Och efter matchen så frågade alla på tidningen hur man uttalade Pricas namn, varför han inte är ordinarie i det svenska landslaget istället för den där "överskattade Zlatan Ibrahimovic" (engelsmännen tittar inte på Serie A så ofta om vi säger så).

Annons

Kvällen slutade med att en av redigerarna på en av Englands största tidningar gick omkring och sjöng "there’s only one Rade Prica."

Nu har jag nog ändå upplevt allt.

********

Kul för Prica och en smocka till dem – inklusive mig själv – som trodde att det köpet av Prica var ett felbeslut. Hoppas det fortsätter att gå bra för vår senaste Premier League spelare (eller är det Goran Slavkovski?).

********

Några nyktra varningsord dock. Jag kommer ihåg när jag var på the Valley en januaridag 1999 då en viss Martin Pringle gjorde mål på sin hemmadebut när Charlton spelade 2-2 mot Newcastle.

Temuri Ketsbaia gjorde mål för Newcastle – kommer ni ihåg den härliga galningen? – och Nikos Dabizas blev utvisad. Men efter matchen snackade alla om Pringle, som gjorde 2-2 målet i den 90:e minuten.

Annons

Men efter succé-matchen mot Newcastle gick det sämre. Det blev bara ytterligare två Premier League mål innan han lånades ut till… Grimsby.

********

Många engelsmän tyckte Pringle var ett roligt namn och de tycker att Prica är ett ännu roligare namn på grund av den barnsliga anledningen att det kan låta lite som ordet "prick-a" om man uttalar det på ett visst sätt…

Jag tänker inte översätta "prick".

********

När jag gick igenom Pringles matcher för Charlton såg jag att han hade gjort ett mål mot Chelsea.

Ta en titt på de här laguppställningarna.

Det är mindre än tio år sedan men de är en påminnelse om att det inte alltid var så roligt att vara Chelsea-supporter före Roman Abramovitj anslöt…

Annons

Charlton-Chelsea 2-0 (Johansson 35, Pringle 90)

Charlton: Kiely , Kishishev, Powell, Stuart, Rufus, Kinsella, Claus Jensen (Konchesky ,84 ), Johansson, Svensson (Pringle, 70), Salako (Todd , 78), Fish.

Subs not used: Newton, Caig,

Chelsea: de Goey, Babayaro, Leboeuf, Desailly, Poyet (Gudjohnsen, 45), Hasselbaink (Jokanovic , 74), Wise, Melchiot, Morris, Dalla Bona (Flo, 45 ), Zola.

Subs not used Bogarde, Hitchcock.

********

Richard Rufus. Oh yes!

********

Arsenal krossade Newcastle igen och Emmanuel Adebayor fortsätter att dominera. Han har gjort nio mål på de sju senaste matcherna. Fantastiskt.

Kan han bli utsedd till årets spelare här i England den här säsongen? Helt otroligt är det inte.

Fast jag tror ju inte att han skulle få Nicklas Bendtners röst för Players’ Player of the Year utmärkelsen….

Annons

********

Kevin Keegan anställdes för att charma publiken och spela anfallsglad fotboll. Facit så här långt: inte ett enda mål framåt på 270 långa minuter…

Men å andra sidan så har två av de tre matcherna spelats borta mot Arsenal så Keegan har inte haft det lätt så sätt. Det ska bli mycket intressant att se hur det går mot Middlesbrough på lördag.

********

Gary McAllister ny Leeds-tränare. Mycket bra beslut. Troligen bra mycket bättre än Dennis Wise.

********

Förvånansvärt mycket stöd för "hårdingen" Wise efter gårdagens blogg, men jag hävdar fortfarande att man är en fegis om man nyper någon i låret under en match.

Annons

Roy Keane – en helt annan femma. En "riktig" hårding. Eller spelare som Steve McMahon eller Paul Ince eller Peter Reid. Real grit, det.

********

Väntar bara på rätt tillfälle innan jag lägger upp en hel blogg om Dean Windass.

Publicerad 2008-01-30 10:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto